رفتن به محتوای اصلی

آزادی فعالین سندیکایی و فعالیت سندیکایی خواست کارگران است

آزادی فعالین سندیکایی و فعالیت سندیکایی خواست کارگران است

دو هفتە پس از صدور احکام زندان برای فعالین کارگری هفت تپە و روزنامە نگارانی کە بە صرف انعکاس اخبار اعتصابات کارگری هریک بە ٥ سال زندان محکوم شدند می گذرد.

رئیس دادگستری شوش در میانە این هفتە حکم برائت برای ٦ تن از کارگرانی کە در اعتصابات هفت تپە نقش داشتند صادر کردە و کارفرما را مکلف بە پرداخت دستمزدهای پرداخت نشدە آنها در این مدت نمود.

اسماعیل بخشی و احمد نجاتی از رهبران سندیکای نیشکر و شورای کارکنان مجتمع کە دو هفتە پیش هر یک بە ٥ سال زندان قطعی محکوم شدند، شامل برائت دادگستری شوش نشدەاند. دلیل عدم برائت این دو فعال کارگری ظاهرا ارجاع پروندەهای آنها بە تهران بە خواست مسئولین ارشد امنیتی مربوط است.

این سیاست یک بام و دو هوا دستگاە قضایی در حالی است کە آزادی و بازگشت بە کار همە کارگران تحت پیگرد جز توافقاتی است کە قبلا بین کارفرمای خصوصی مجتمع کە شاکی پروندە کارگران بود، و نمایندگان کارگران بە عمل آمدە بود.

بهمین جهت عدم آزادی این دو تن نقض توافقات انجام شدە از طرف کارفرما و دادگستری است کە کارگران نبایستی تن بە آن بدهند.

آزادی این ٦ تن در واقع ساختگی بودن اتهاماتی است کە کارفرما بە کارگران وارد کردە بود. در حکم رئیس دادگستری شوش کارگران از این اتهامات تبرئە و بیگناهی آنها محرز شدە است. طبیعتا حالا کە کارگران از اتهامات ناروا نسبت دادە شدە بە آنها تبرئە شدەاند، می بایست، اولا حکم برائت شامل همە کارگران می شد و علاوە بر پرداخت دستمزد غرامت بە آنها هم دادە می شد و ثانیا کارفرما بە دلیل وارد کردن اتهامات ناروا محاکمە و مجازات می شد.

اما نە غرامتی بابت اتهامات ناروا بە کارگران تحت پیگرد پرداخت شدە و نە کارفرما بخاطر این کار زشت و غیر انسانی کە بە کارگران وارد نمودە مجازات شدە است!

عدم پیگرد کارفرما کە متهم بە اختلاس و زدوبند و تصاحب مجتمع زیر قیمت واقعی با استفادە از رانت دولتی هم هست نشآن می دهد کە تا چە حد دستگاە قضایی حکومت جانبدار سرمایە داران رانت خوار و علیە کارگران حق طلب کە صرفا بە دلیل پیگیری حق و حقوق شان تحت پیگرد و حتا شکنجە و آزار و اذیت قرار گرفتەاند عمل می کند و برای آنان احکام ظالمانە صادر می کند. این رویە دستگاە قضایی و نیروهای سرکوبگر حکومتی محدود بە کارگران هفت تپە و احکام ناروایی کە علیە آنها قبلا صادر کردەاند نیست. دە ها فعال و رهبر سندیکایی و صدها کارگری را کە در سالهای گذشتە بە همین شیوە بە زندان، شلاق و اخراج در بیدادگاە های قوە قضائیە محکوم شدەاند را نیز شامل می شود. هم اکنون دە ها معلم و فعال کارگری کە در این بیدادگاە ها بە ناحق بە زندان های طولانی مدت محکوم شدەاند وجود دارند کە هنوز تعدادی از آنان در زندان هستند و بعضا نیز حتا از داشتن مرخصی محروم اند. پیگرد و بازداشت فعالین سندیکایی پایمال سازی حقوق قانونی و اجتماعی کارگران است. کارگران و معلمان و سایر گروە های مزدبگیر خواستار رعایت حقوق سندیکایی و شهروندی شان و بە تبع آن آزادی بی قید و شرط همە کارگران و معلمانی هستند کە بە دلیل پیگیری حقوق طبیعی اشان محکوم بە زندان و محرومیت از حقوق شان شدەاند من جملە اسماعیل بخشی و محمد خنیفر و روزنامە نگاران حامی آنها هستند. حکومت در حالی کە کارگران و فعالین مدنی را از داشتن رسانە و تشکل محروم نمودە، انعکاس مطالبات کارگران و مزدبگیران در رسانە های خارج از کشور را جرم قلمداد و مستوجب مجازت اعلام نمودە است. معنی این رفتار غیر از محروم کردن اکثریت جمعیت کشور از حق بیان نیست. این محرومیت در شرایطی علیە کارگران اعمال می شود کە کارفرمایان آزاد گذاشتە شدەاند تا اتحادیە ها و رسانە های خاص خودشان را تشکیل و با کمک آنها حق و حقوق کارگران را لگد مال و استثمار مضاعفی را با چنین محرومیت های بر کارگران و مزدبگیران تحمیل کنند.

دیدگاه‌ها

مکرم

اتفاقاهمین بینش موجی فداییان بگونه ای غریزی تا اول انقلاب وبعدازآن است که بطورگستردهای رشدپیدامیکنندومقبول جامعه میشوندشایدریشه آن دراندیشه های جزنی وارتباط قبل ازآن با جبهه ملی بوده باشداینکه گفتم درحد حدس است ولی درمقابله با اندیشه های حزب توده درآن زمان وچپ روی های شعاییان میتوان این نوع نگرش رادیدواین همان مهره ماری میشودکه فداییان نبایدازخوددورکنندزیربنا به جای خودولی برایندآن تبدیل به موج حرکت توده میشودکه برای مردم وقضاوتشان وتغییررفتارشان همان موج مهم است نه تفسیرات مادی جامعه ایران این نوع نگرش چون اززیرساخت محکمی برخورداراست درهرتقابل اندیشه جای خودرابازمیکند.

جمعه, 10.01.2020 - 10:41 پیوند ثابت
مکرم

باسلام وخسته نباشیدجناب آقای کاراشتباهی که اکثرچپهامیکننداین است که به کتابهای کلاسیک بدجوری ایمان دارنددرصورتیکه علم اززمان مارکس تا به الان پیشترفت زیادی داشته است ونمونه اش اینکه هیچ انقلابی سوسالیستی منطبق برآثاربوقوع نپیوست .حال دلیل میخواهید میگویم .درتحرکات جامعه دونوع برداشت میتوان کردکه ازقضا هردو درست است به دلیل ذات خودحرکات .یک همین برداشت عددی وبه نظرعده ای ماتریالیستی ودوم برداشت حرکت جامعه به گونه موجی وبه زبان ساده تربر اشت عددی ازنوع اول وبرداشت هندسی ازنوع دوم برداشت دیجیتال ازنوع اول وبرداشت آنالوگ ازنوع دوم واینهلرا به عنوان مثالهای ریاضی وفیزیکی آوردم ولی درجامعه این موج است که هم شروع میشودوهم تعیین کننده است .واکثرچپها این قسمت رانمی بینند.چرا،چون بایدکاملاعینی به قضیه برخوردکنندپس هرچه عددی تربهتر.ولی حرکت جامعه ذاتا موجی است وبه همانگونه بایدبررسی شود.شمابایدموج رابشناسیدقدرت جهت وطرف وسرعت حرکتش رابعدآن رابه طرفی که ایده شماست رهنمون کنید.بنابراین دریک اعتراض یا جنبش تنها چیزی که مطرح نیست بررسی تعدادنفرات است بلکه همانگونه که گفتم قدرت آن وجهت وسرعت همین سه مولفه کافی است جهت شناخت وعکسالعمل لازم جهت هدایت .اثاراشتباه نیستندولی کامل هم نیستندواصراربیهوده بران چیزی جزشکست به دست نمی آید.چپهادیدعلمی دارندولی چرابعضی ازسازمانهای راست دربعضی ازمقاطع ازچپها موفق ترندمانند جبهه ملی وحزب توده البته بگذریم ازآنکه حزب توده اصلا دیدعلمی ازجامعه آن موقع نداشت ولی جبهه ملی  درکل همین نگاه سطحی انها به جهت حرکت جنبش کافی است که تصمیم درست تری بگیرند.تا شب هم که بخواهیدمیتوانم راجع به این قضیه فاکت بیاورم واستدلال کنم ولی کلیت همین است که گفتم .موفق باشید

پ., 09.01.2020 - 19:40 پیوند ثابت

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید