رفتن به محتوای اصلی

شکایت ایران علیه آمریکا دردادگاه بین المللی لاهه

شکایت ایران علیه آمریکا دردادگاه بین المللی لاهه

در دادگاه بین المللی دن هاک هلند،  امروز،  دومین روز از جلسات دادگاه،  مشاور حقوقی وزارت خارجه امریکا، جنیفر نیواستید، در مقابل قضات این دادگاه، به جریان انداختن مجدد تحریم ها علیه ایران را قانونی و بحق و تدبیری برای حفظ امنیت ملی کشور خود دانست، تا رهبری ایران قادر نشود از طریق دادگاه بین المللی به آن صدمه بزند. وی ازقضات دادگاه خواست تا با طرح دوفوریتی شکایت ایران از آمریکا مخالفت کنند و دادگاه را فاقد صلاحیت برای رسیدگی به خروج امریکا از «برجام» اعلام کرد.

در پی اعلام خروج یکطرفه دولت امریکا، بدستور دونالد ترامپ در ماه مه از برجام و تلاش آن دولت برای عملی کردن مجدد تحریم ها از ماه اوت، دولت ایران نیز در ماه ژوئیه از دولت آمریکا به دادگاه بین المللی شکایت نمود.

در اولین روز دادگاه،  مقامات ایرانی شکایت خود را با استناد به مفاد قرارداد دوجانبه ۱۹۵۵ ایران و آمریکا با طرح رسیدگی دو فوریتی، به دادگاه ارائه دادند. با ارائه این طرح  رهبری حکومت اسلامی تلاش میکند تا اجرای مجدد تحریم ها به تعویق بیفتد. در اولین روز از رسیدگی به این پرونده محسن محبی، یکی از وکلای جمهوری اسلامی ایران، گفت: "ایالات متحده آشکارا در حال گسترش سیاستی با هدف وارد کردن شدیدترین آسیب ممکن به اقتصاد ایران و شهروندان و شرکت‌های ایرانی است... این سیاست در تناقض آشکار با پیمان مودت سال ۱۹۵۵ است."

با وجودی که هنوز رسما  تجدید کامل تحریم‌ها به جریان نیافتاده اما درست مثل زمین لرزه های  پیش از زلزله، تقریبا همه طرفهای اقتصادی غربی با ایران یا قطع رابطه و یا قراردادهای خود را به حداقل رسانده و یا منجمد کرده اند. نتیحه تاکنونی، تعطیلی یکی پس از دیگر واحد های تولیدی، کمبود تولید، تعویق دست مزد ها، کاهش ارزش پول ایران، تورم و رکود اقتصادی وعارضه های اقتصادی و اجتماعی دیگر.

قرارداد دوجانبه ۱۹۵۵ ایران و آمریکا ناظر بر مناسبات دیپلماتیک و اقتصادی بین طرفین بوده است. یعنی به نوعی قرارداد دوستی بین دولت ایران پس از کودتای ۲۸ مرداد و دولت آمریکا. طی دوره بعد از انقلاب 1357 رابطه ایران و امریکا قطع بوده است . فرصت هایی که برای برقراری این رابطه وجود داشته، متاسفانه در اثر ایدئولوژی و سیاست های زیانبار حاکمیت جمهوری اسلامی از دست رفته و خسارات فراوانی علیه کشورمان ببار آورده است. اکنون کشور ما با خروج غیرقانونی دولت امریکا از «برجام» با خطرات بزرگی روبرو شده که میتواند تا بقدرت رسیدن یک رژیم دست نشانده دولت امریکا ادامه یابد. حال جمهوری اسلامی که در عرض این ۴۰ سال حتی یک روز را بدون مرگ بر آمریکا به شب نرسانده، میخواهد با اقدام حقوقی و به استناد یک قرارداد دوجانبه تحریم ها را به عقب اندازد.

 هر انسان منصفی با کاریست حقوق بین المللی برای احقاق حق کشور و جلوگیری از وخیم تر شدن اوضاع جامعه موافق خواهد بود، بویژه در مقابله با خروج زور گویانه و یکطرفه امریکا از برجام.

اما درست این است که همزمان به نقش و سهم جمهوری اسلامی که مسول اصلی پدید آمدن این وضعیت ناگوار برای مردم زحمتکش ایران است، اشاره و آنها را موجد و مسبب اصلی وضع موجود بدانیم و خواستار پایان دادن به آن ها شویم.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید