رفتن به محتوای اصلی

گذر و نظری بر رویدادهای کارگری هفتە

گذر و نظری بر رویدادهای کارگری هفتە

از سرگیری اعتراضات کارگران هپکو، تظاهرات بازنشستگان، اعلام احکام بیدادگاە های نظام علیە فعالین کارگری، واکنش قاضی القضات رژیم در مورد محاکمات فعالین کارگری، جزء مهمترین رویدادهای کارگری و امور مرتبط با آنها در این هفته بودند.
کارگران هپکو مبارزە را از سر گرفتند
در روز سە شنبە اعتراضات کارگران هپکو اراک وارد چهارمین روز خود شد. علت اعتصاب عدم پرداخت دستمزدهای چند ماه گذشته، بلاتکلیفی طولانی وضعیت مدیریتی و سهامداران کارخانە، و بی توجهی مدیران و مسئولین ذیربط بە راە اندازی تولید و خلف وعدەهای پیاپی گذشتە مسئولین هستند.

در این میان عدەای کە با عنوان "جمعی از کارگران هپکو" خبر گزاری (ایلنا) از آنها نام بردە است و بە نظر می رسد وابستگان بە تشکلهای دولتی باشند، درست در بحبوحە اعتراضات کارگران، با زبانی کە بیشتر بە نظر می رسد سعی در جا انداختن خط و خطوط مسئولین دولتی را دارند، با مراجعە بە روسای سە قوە برای رسیدگی بە وضعیت بحرانی کارخانە کمک طلبیدەاند. این درخواست در حالی مطرح شدە است کە مسئولیت وضعیت بحرانی کارخانە بیش از همە متوجە روسای سە قوە و عملکرد آنهاست. روند اضمحلال این واحد بزرگ صنعتی، که کشور تا سالهای طولانی بە محصولات تولیدی آن نیاز مبرم دارد با واگذاری رانتی این کارخانە بە رانتخوران همدست همین سە قوە شروع شد و هر کس را کە بە آن اعتراض کرد بە زندان و شلاق محکوم و یا از کار بیکار نمودند! با این اوصاف این درخواست نمی تواند مانع نجات کارخانە از اضمحلال و بیکاری چند هزار کارگر گردد. سیاست خصوصی سازی تا کنون نتیجەای جز نابودی واحدهای تولیدی واگذار شدە، بیکاری گستردە و تضعیف حقوق کارگر نداشتە است. با وجود ادامە این دولت و حکومت بە نظر نمی رسد کە کوچکترین بهبودی در وضعیت تولید و زندگی کارگران رخ دهد. آنطور کە از اظهارات مقامات حکومتی بر می آید، آنها بدون توجە بە پیامدهای خصوصی سازی بر ادامە این سیاست با مشت آهنین اصرار دارند و برایشان سود خودشان بر منافع مردم و کشور ارجحیت دارد. این واقعیت نشان می دهد کە کارگران مبارزە سختی را پیش روی دارند و بایستی خود را با سازمانیابی تجهیز کنند.
تداوم مبارزات بازنشستگان و وعدەهای توخالی مسئولین
اعتراضات پیاپی بازنشستگان کە ماه های متوالی است ادامە دارد در ٤ شهریور نیز با تجمع بزرگ بازنشستگان کشوری در مقابل وزارت کار ادامە یافت. شرکت کنندگان در تجمع اعتراضی خود، بار دیگر خواستار، بیمە جامع فراگیر، تبدیل صندوق بازنشستگی بە سازمان بازنشستگی، آزادی تشکل، افزایش حقوق بر مبنای شاخص هزینەهای زندگی شدند.
در ٥ شهریور نیز شماری از معلمان بازنشستە با خواستهای مشابە در مقابل دفتر ریاست جمهوری تجمع اعتراضی مشابەای برگزار کردند.
تداوم مبارزات بازنشستگان از یکسو و نزدیکی انتخابات مجلس از سوی دیگر موجب شد تا شماری از مسئولین ذیربط با دادن وعدەهای تو خالی بە بازنشستگان تلاش نمایند اعتراضات آنان را فرو نشانند.
حسن صادقی یکی از مسئولین خانە کارگر کە یکی از وظایف اش ماست مالی کردن سیاستهای ضد کارگری حکومت و سوء استفادە از آرای بازنشستگان است، بعد از تظاهرات این هفتە بازنشستگان، وعدە دادن ٤٠٠ هزار خانە استیجاری را بە آنها داد.
مصطفی سالاری (مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی) نیز بە بازنشستگان وعدە دادن خانە های خالی مهر  را داد و تشکلهای دولتی نیزکە نگرانی شان نسبت بە افزایش فزایندە اعتراضات مستقلانە بازنشستگان کمتر از مسئولین دولتی نیست، تلاش کردند با براە انداختن همایش های خیابانی بە زعم خویش بدیل تقلبی برای حرکات مستقلانە ارائە دهند. با وجود این وعدەها اما در میانە همین هفتە اعلام شد کە حقوق بازنشستگی هم اکنون تنها کفاف ٢٣ درصد از هزینەهای حداقلی زندگی را می دهد! پیداست کە در چنین وضعیتی بازنشستگان فریب این وعدەها را نخورند و بە اعتراضات شان تا رسیدن بە خواستهای شان ادامە دهند.
تاکید قاضی القضات مدعی مبارزە با فساد بر ادامە سرکوب کارگران
قاضی القضات جنایتکار رژیم در این هفتە بواسطە واکنشهایی کە علیە محاکمات فعالین کارگری و محکومیت های سنگینی کە برای شماری از رهبران و فعالین سازمانهای کارگری بە دلیل شرکت در فعالیتهای صنفی دادگاە هایش صادر کرد، مجبور شد بە صحنە بیاید و عمال ننگین بیدادگاە هایش را توجیە کند. او با تکرار دروغ های گذشتە در مورد علل این سرکوبها، در واقع سرکوب سازمانهای سندیکایی مستقل و تحرکات اعتراضی کارگری را زیر عنوان "سواستفادە" از اعتراضات کارگری، مورد تاکید قرار داد. او بخصوص با طرح اشتراک نظر هر سە قوە بر ادامە خصوصی سازی ها و دفاع از ادامە آن، حمایت حکومت از فساد هایی را کە در جریان خصوصی سازیها رخ دادە تایید کرد. ظاهرا یکی از دلایل محکومیت های سنگین رهبران کارگری مخالفت آنان با خصوصی سازی، فساد و تبهکاری هایی است کە در ضمن آنها صورت گرفتەاند! این سخنان رئیسی ریاکارانە و جعلی بودن ادعای مبارزە با فساد او را نشان می دهد!
نیروی واقعی مبارزە با فساد کارگران و مزدبگیران و تودە مردم بی چیز هستند کە توسط باندهای مافیایی حاکم غارت و استثمار و سرکوب می شوند. تا کنون همە روسای قوە قضائیە جزء فاسدترین عناصر دانە درشت از کار درآمدە و بە ثروت های نجومی رسیدەاند. در سیستم فقاهتی حاکم مبارزە با فساد چیزی جزء فریبکاری نیست. تا این نظام هست، فساد و تبهکاری و ظلم و بیداد هم هست!
 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید