رفتن به محتوای اصلی

گذر و نظری بر رویدادهای کارگری هفتە

گذر و نظری بر رویدادهای کارگری هفتە

اعتصاب کارگران کنتورسازی، اعتراض کارگران شهرداری منطقه ۳ بندرعباس، اعتراض کارگران نگهداری خط وابنیه فنی راه آهن منطقه لرستان، افزایش شتابان حوادث کارگری منجر به مرگ در کشور، ادامە اعتراضات کارگران نی بر و بازداشت یک کارگر دیگر هفت تپە، بیانیە سندیکای کارگران شرکت واحد در مورد حداقل دستمزد سال آینده ی کارگران، درخواست آزادی معلمان زندانی و اعتراض بە پایمال سازی حقوق سندیکایی معلمان توسط شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان سراسر کشور، مهمترین رویدادهای کارگری هفتە بودند.

در طول هفتە در شرایطی کە صفحات خبرگزاری ایلنا همە روزە مشغول انتشار فعالیت های انتخاباتی برای چند تن از گردانندگان تشکل های ضدکارگری حکومتی بود، اعتراضات کارگری بی باور بە وعدەهای توخالی و بدون پشتوانە علیرضا محجوب و دیگر سرکردگان باند حاکم بر "خانە کارگر" ادامە داشت. شواهد موجود و همچنین واکنش های منتشر شدە آنها حاکی از ناکامی آنها برای کشاندن کارگران بە پای صندوق های رای داراند.

اعتصاب کارگران کنتورسازی
در ادامە اعتراضات متعدد صنفی کارگران کارخانە کنتور سازی، در این هفتە و این بار بە دلیل پرداخت نکردن دستمزدهای شان طی ماە های اخیر دست بە اعتصاب زدند و خواهان پرداخت دستمزدهای معوقە شان شدند. کارفرما با گروگان گرفتن دستمزدها می خواهد بە کارگران فشار بیاورد از سایر مطالبات صنفی شان بگذرند. با این همە کارگران در مقابل فشار و درخواست نامشروع و غیر قانونی کارفرما مقاومت می کنند و با توسل بە اعتصاب با آن مقابلە می کنند.

تجمع اعتراضی کارگران شهرداری در مقابل استانداری در بندرعباس
روز چهارشنبە هفتە جاری، کارگران شهرداری منطقه ۳ بندرعباس در اعتراض بە پرداخت نشدن دستمزدهایشان طی ٤ ماە گذشتە و چند مطالبە صنفی دیگر در مقابل استانداری این شهر تجمع و خواستار پرداخت دستمزدهای شان شدند. کارگران معترض همچنین خواستار واریز شدن حق بیمە های عقب افتادە شان بە حساب تامین اجتماعی، دادن لباس و کفش کار و وسایل ایمنی شدند. بە گزارش خبرگزاری ایلنا" کارگران معترض از استاندار خواستند شرکت پیمانکار طرف قرارداد کارگران را وادار بە پرداخت حق و حقوق آنها نمایند.

" یکی از این کارگران به نمایندگی از جانب همکارانش می‌گوید: در این شرایط اقتصادی، وقتی چهار ماه حقوق نگرفته باشی، حتی نان خالی هم در سفره نداری! دیگر مغازه‌دارها هم به ما نسیه نمی‌دهند! توقع ما اینست که شب عید ما را دست خالی نگذارند و معوقات مزدی ما را پرداخت کنند تا شرمنده خانواده‌هایمان نباشیم".

اغلب شرکت های پیمانکار علاوە بر اینکە داوطلبانە حاضر بە رعایت حق و حقوق کارگران شان نیستند و همە چیز را بایستی با زور از آنها گرفت، با دستمزدها و حق بیمە کارگران سرمایە گذاری و کسب و کار می کنند و سودهای زیادی نیز از این راە بە جیب می زنند. این در حالی است کە پرداخت نکردن بە موقع و منظم دستمزد مطابق قانون کار جرم است و کارفرمای خاطی بایستی تحت پیگرد قانونی قرار بگیرد و بە مجازات برسد. علت این همە سواستفادە و حق کشی چیزی نیست مگر وجود مناسبات رانتی و باندی میان کارفرمایان و مدیران ادارات دولتی!

اعتصاب کارگران نگهداری خط وابنیه فنی راه آهن منطقه لرستان
کارگران نگهداری خط وابنیه فنی راه آهن منطقه لرستان در سە شنبە هفتە جاری برای چندمین بار اعتصاب نمودند و در مقابل ادارە راە آهن لرستان برای پیگیری مطالبات شان تجمع کردند. علت اصلی اعتصاب کارگران پرداخت نشدن دستمزدهای شان است. کارفرما با بە گرو گرفتن دستمزدهای کارگران تلاش می کند کارگران معترض را بخاطر پیگیری مطالبات شان و اعتصابات متعددی کە بە منظور حفظ حق و حقوق شان انجام دادەاند مجازات کند. اقدامی کە تا کنون در اثر هوشیاری و مقاومت کارگران بی نتیجە ماندە است.

افزایش شتابان مرگ ناشی از حوادث کار در ایران
گزارشات متعدد همگی حاکی از افزایش پرشتاب حوادث کار در کشور و شمار کشتە شدگان آن است. بطوری کە در بعضی از گزارشات آمدە، تنها شمار کشتە شدگان حوادث کار در ایران ٤ برابر آن در کشورهای پیشرفتە است. شمار کسانی کە طی این حوادث معلول و از کار افتادە می شوند بە مراتب از این هم بیشتر است. علل این تفاوت فاحش، عدم اجرای مقررات ایمنی، نبود نظارت ادارات مسئول، ممنوعیت فعالیت سندیکاهای کارگری و مجازات نکردن کارفرمایان متخلف و سودخواهی مضاعف کارفرمایان است کە جهت سودافزایی وسایل ایمنی لازم را در اختیار کارگران قرار نمی دهند و مقررات قانونی مربوطە را لگد مال می کنند.

ادامە اعتراضات نی برها در هفت تپە و بازداشت یک کارگر دیگر
در اوایل هفتە جاری یکی دیگر از کارگران حق طلب هفت تپە بە دلیل ادامە اعتراضات کارگران بازداشت و روانە زندان شد. با این همە اعتراضات کارگران نی بر کە از هفتە گذشتە با تجمع در مقابل تامین اجتماعی شروع شد بە دلیل بی پاسخ گذاشتە شدن مطالبات کارگران معترض ادامە یافت. تا کنون عدە زیادی از کارگران هفت تپە کە در اعتصابات کارگران نقش بیشتری داشتەاند با این امید کە بتوانند بە اعتصابات برحق کارگران پایان دهند در چند نوبت محاکمە و زندانی شدەاند. با این حال با بازداشت هر کارگر مبارز و حق طلبی یکی دیگر جای او را گرفتە و پرچم حق طلبی کارگران را بر پا نگاە داشتە است. رژیم ابلە و جنایتکار هنوز ندانستە و نمی خواهد بپذیرد کە این اعتصابات ریشە در سیاستهای ضد کارگری اش و حرص و طمع بی حد و مرز کارفرمایان استثمارگر و رانتخوار دارد و با بازداشت چند کارگر نمی تواند زمینە های اعتصابات را از بین ببرد!

بیانیە سندیکای کارگران شرکت واحد در خصوص افزایش دستمزد و برخورد سرکوبگرانە با کارگران
سندیکای کارگران شرکت واحد در این هفتە با انتشار بیانیە مبسوطی بە بیان نظرات این سندیکا در مورد افزایش دستمزد، ادامە سرکوب تشکلهای مستقل کارگری، و نقش و ماهیت ضد کارگری تشکلهای حکومتی امثال خانە کارگر پرداخت و حمایت این سندیکا از تحرکات کارگری همچون اعتصاب و اعتراض برای افزایش دستمزد اعلام نمود. در قسمتی از بیانیە سندیکای واحد، استفادە از امکانات اعتراضی را علت اصلی کامیابی کارگران، در هفت تپە، چادرملو، هپکو و آذرآب خواندە است. بیانیە افزون بر آن مخالفت سندیکا با سیاستهای اقتصادی و ضد کارگری دولت حامی سرمایە داران و عوامل آنها و سرکوب گروە های مزد بگیر و بە زندان انداختن رهبران تشکلهای معلمان و کارگران را محکوم و همبستگی سندیکا از آنها را مورد تاکید مجدد قرار دادە است. در بخش دیگری از بیانیە گفتە شدە:" راه رسیدن به دستمزدی عادلانه تنها با ایجاد تشکل‌های مستقل کارگری برآمده از محیط کار (سندیکاهای کارگری) است. به نظر ما و بنا بر تجربه خود در محیط کارمان، کارگران باید با ایجاد سندیکاها به عنوان دژی در نبرد علیه سرمایه‌داران و دولت بعنوان بزرگترین کارفرمای کشور، برای تعیین دستمزد و احقاق دیگر مطالبات‌شان کوشش کنند". این بیانیە در شرایطی منتشر شد، کە نمایندگان تشکلهای فرمایشی در شورای عالی کار مانند سالهای گذشتە بە همراە نمایندگان دولت و کارفرمایان در حال توطئە و فریبکاری برای تحمیل دستمزد زیر خط فقر بە کارگران هستند و اعلام نتیجە قطعی را بە بعد از تمام شدن انتخابات فرمایشی موکول کردەاند! نتیجەای کە پیشاپیش برای کارگران روشن است و ٤٠ سال است کە نگە داشتن دستمزدها زیر خط فقر و در واقع خط بقا توسط این جماعت خود فروختە توجیە می شود. هم از این روست کە بە درستی در بیانیە سندیکای واحد گفتە شدە:" لذا راه رسیدن به دستمزدی عادلانه تنها با ایجاد تشکل‌های مستقل کارگری برآمده از محیط کار (سندیکاهای کارگری) است".

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان سراسر کشور خواستار آزادی معلمان زندانی و آزادی فعالیت های صنفی شد!
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان سراسر کشور در نامە سرگشادەای کە چهار شنبە هفتە جاری خطاب بە مسئولین دولتی متن آن را منتشر نمود، ضمن محکوم نمودن زندانی کردن معلمان و سرکوب تشکلهای صنفی خواستار آزادی معلمان زندانی و آزادی فعالیت های صنفی شد.

خبرگزاری "ایلنا" کە بە انتشار بخشی از این نامە در سایت این خبرگزاری اکتفا نمود، در قسمتی از گزارش خود بە نقل از نامە سرگشادە تشکل سراسری معلمان و فرهنگیان نوشت:" به گزارش خبرنگار ایلنا، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان سراسر کشور در نامه‌ای سرگشاده خطاب به سران سه قوا، با طرح این سوال که آیا فعالیت‌های صنفی معلمان جرم است؟! خواستار آزادی کنشگری صنفی معلمان شد".

نامە سرگشادە این تشکل سراسری در شرایطی نوشتە شدە کە شماری از رهبران تشکلهای معلمان در زندان هستند و تعدادی از آنها بە ٦ الی ١٥ سال زندان و تعدادی نیز بە شلاق و پرداخت جریمە نقدی محکوم شدەاند. در این اواخر پس از ریاست رئیسی بر قوە قضائیە پیگرد معلمان و همچنین مجازات هایی کە برای آنها در نظر گرفتە می شود شدیدتر از پیش شدە است. تو گویی روسای قوە قضائیە حکومت برای مجازات عدالت خواهان با هم مسابقە گذاشتەاند! هر کدام کە ادعای عدالت خواهی بیشتری می کنند، بە همان نسبت بیشتر از سلف خودشان در برابر عدالت خواهان شدت عمل نشان می دهند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید