رفتن به محتوای اصلی

گذر و نظری بر رویدادهای کارگری هفتە

گذر و نظری بر رویدادهای کارگری هفتە

اعتصاب کارگران هفت تپە وارد هفتە پنجم شد، تجمع بازنشستگان معترض در شهرهای مختلف، تجمع اعتراضی آتش نشانان در اصفهان، نگرانی کارگران هپکو از فروش سهام کارخانە، اعتصاب کارگران راە آهن در زنجان، تجمع معلمان غیرانتفاعی مقابل مجلس، تشکیل کمپینگ کارگری برای لغو خصوصی سازی پالایشگاە کرمانشاە توسط کارگران، محکومیت یک کارگر بە ٢٢٢ ضربە شلاق، بیمار شدن بیش از ١٠ هزار پرستار و پزشک در اثر کرونا هنگام کار، مهمترین رویدادهای کارگری هفتە بودند.

پنجمین هفتە اعتصاب در هفت تپە
اعتصاب کارگران هفت تپە با وجود گذشت ٣٣ روز از آن همچنان ادامە دارد. نە وعدەهای کاذب و توام با تهدید وزارت کار و شورای تامین شهر و نە بازداشت چهار تن از سازمانگران اعتصاب و نە محکوم نمودن یکی از کارگران بە ٢٢٢ ضربە شلاق و اقدامات مشابە برای بی پاسخ گذاردن مطالبات کارگران تا کنون نتوانستەاند ارادە استوار و همبستگی و وحدت تحسین برانگیز کارگران را در هم بشکنند. ایستادگی و اقدامات مختلف اعتصابیون چنان است کە سرکوبگران فاسد و مدافع سرمایە داران تنها یک روز پس از بازداشت چهار تن از کارگران مجبور بە آزاد کردن آنها شدند. مقامات دولتی با اینکە با کمک شورای اسلامی کارخانە تلاش کردند اعتصاب را با تفرقە افکنی میان کارگران از درون درهم بشکنند، ناکام ماندند. با این حال نبایستی تلاش های این چنینی را خاتمە یافتە دانست و برای خنثی کردن آن در فکر چارە نبود. چنان کە تجربیات اعتصابات پیشین کارگران هفت تپە نیز نشان می دهد، کارگران نبایستی بە وعدەهای نسیە کارفرما و مسئولین دولتی کە رشوە بگیر کارفرما هستند اعتماد کنند. راە گرفتن مطالبات ادامە اعتصاب، تاکید روی مطالبات و حفظ وحدت و همبستگی کارگران است. جلب حمایت سایر کارگران و مردم شهر شوش و دیگر شهرها نیز برای کامیابی اعتصاب اهمیت اساسی دارند.

تظاهرات بازنشستگان در بیش از ١٠ شهر
شمار بزرگی از بازنشستگان در ٢٥ تیر (روز تامین اجتماعی) با تشکیل تجمعات اعتراضی در مقابل دفاتر سازمان تامین اجتماعی و ادارات کار بیش از ١٠ شهر علیە سیاست های دولت و مدیریت سازمان تامین اجتماعی نسبت بە بازنشستگان اعتراض و خواستار، افزایش حقوق بازنشستگی، اجرای همسان سازی واقعی دریافتی بازنشستگان و مستمری بگیران، حذف بیمە های تکمیلی خصوصی و ارتقا خدمات درمانی بجای بیمە تکمیلی، پرداخت بدهی های دولت بە صندوق تامین اجتماعی شدند. سپردن مدیریت تامین اجتماعی بە نمایندگان واقعی بیمە شدگان از دیگر مطالبات تجمع های ٢٥ تیر بازنشستگان بود. در تعدادی از تجمعات بازنشستگان حمایت شان از اعتصاب و مطالبات کارگران هفت تپە را نیز مطرح نمودند. در تهران اما مسئولین دولتی با گسیل ماموران امنیتی و اشغال اطراف ساختمان تامین اجتماعی سعی کردند مانع برگزاری تجمع انبوە بازنشستگان شوند کە کاملا موفق بە این کار نشدند.

تجمع دوبارە پرسنل آتش نشانی اصفهان
در ٢٥ تیر پرسنل سازمان آتش نشانی اصفهان بار دیگر در اعتراض بە رسیدگی نکردن مسئولین بە مطالبات شان تجمع کردند. خواستهای اصلی معترضین، تبدیل قرارداهای شرکتی ١٤٠ تن از کارکنان، افزایش دستمزد و اجرای طبقە بندی مشاغل هستند. گفتنی است کە شرکتهای واسطەای روز بە روز جای بیشتری در بازار کار کشور را اشغال می کنند. علاوە بر موسسات بخش خصوصی موسسات دولتی و شهرداری های بسیاری از شهرها کە ماهیت کارشان مستمر و همیشگی است نیز برای اینکە حقوق و مزایای کمتری بە کارگران و کارکنان شان بدهند نیروهای مورد احتیاج شان را از شرکتهای دلال واسطەای تامین می کنند. در این شرکتها دستمزدها بسیار پائین، اخراج بسیار سهل، فشار کاری شدید، کارگران محروم از حق تشکل، و طبقە بندی مشاغل و دیگر حقوق سندیکایی هستند. دولت در واقع کلیە کارگران و کارکنان را با شگردهای مختلف از حقوق شان محروم کردە است. یک جا با حذف کارگران از شمول قانون کار، در جای دیگر بە بهانە مناطق آزاد اقتصادی و یا تامین نیروی کار از طریق شرکتهای پیمانی و واسطەای. هدف از همە این ترفندهای ضد کارگری، جلوگیری از تمرکز نیروی کار، پیشبرد تمام و کمال سیاست ارزان سازی و بی حقوقی نیروی کار و بالا بردن سود اقلیت سرمایە دار بە قیمت فقر و فلاکت اکثریت جامعە با استفادە از زور، سرکوب و فریبکاری است. با این همە با آشکار شدن ماهیت این سیاست خوشبختانە روز بە روز مبارزە با آن بین گروە های مزدبگیر، از کارگر و پرستار گرفتە تا کارکنان شهرداری و آتش نشانی در جریان است. بە واقع راە دیگری بە غیر از مبارزە علیە این استثمارگری بی حد و مرز برای نیروی کار وجود ندارد.

اعتصاب کارگران راە آهن در زنجان
در ٢٥ تیر کارگران نگهداری و ابنیە فنی راە آهن منطقە شمال غرب کشور در اعتراض نسبت بە پرداخت نکردن دستمزدها و حق بیمە شان اعتصاب و مقابل دفتر راە آهن در زنجان تجمع نمودند. کارگران معترض در تجمع شان خواستار پرداخت دستمزدها و حق بیمە معوقە خود شدند. دستمزد کارگران در چهار ماە گذشتە و افزون بر آن حق بیمە کارگران نیز ١٣ ماە است کە پرداخت نشدەاند.

تجمع معلمان غیرانتفاعی مقابل مجلس
در ٢٢ تیر ماە شماری از معلمان مدارس انتفاعی یا در واقع مدارس خصوصی در اعتراض بە وضعیت نامشخص شغلی خود، دستمزدهای پائین و محرومیت از حقوق سندیکایی در مقابل مجلس تجمع کردند و خواستار رسیدگی مجلس بە وضعیت نابسامان خود شدند.

ایلنا بە نقل از معلمان معترض کە مقابل مجلس تجمع کردە بودند نوشت: " حاضران در تجمع می‌گویند: ما همان کار معلمان رسمی را انجام می‌دهیم اما یک‌سوم آنها حقوق نمی‌گیریم؛ از همه مزایای شغلی محرومیم؛ حتی بیمه ما کامل پرداخت نمی‌شود...". این هم یکی دیگر از پیامدهای منفی سیاست خصوصی سازی و مقررات زدایی از مناسبت بین نیروی کار و صاحبان سرمایە است در کارخانە بی حقوق کردن کارگران و خصوصی سازی را بە بهانە دروغ سودآور نبودن واحدهای تحت مالکیت دولت توجیە می کنند. در مدارس خصوصی کە شهریە های نجومی از فرزندان اعیان و اشراف می گیرند چە بهانەای دارند کە بە معلم حتی کمتر از یک کارگر سادە دستمزد می دهند؟ با این رفتار صاحبان سرمایە و دولت حامی آنها با زحمتکشان پیداست کە چرا نیروی کار این همە علیە خصوصی سازی مبارزە می کند.

کمپینگ برای لغو خصوصی سازی پالایشگاە کرمانشاە توسط کارگران
شماری از کارگران کرمانشاە با تشکیل کمپینگی خواستار لغو واگذاری این پالایشگاە و برگردندان این واحد پرسود بە دولت یا بخش تعاون شدەاند. کارگران می گویند پالایشگاە را کە ارزش آن در هنگام واگذاری ٢ هزار میلیارد بودە است بە قیمت ١٢٠٠ میلیارد تومان و بخش اعظم پالایشگاە را در نهایت بە طور اقساط بە قیمت ٢٠٠ میلیارد تومان واگذار کردەاند.

نگرانی کارگران هپکو از فروش مجدد هپکو زیر پوشش واگذاری بە تامین اجتماعی
در پی واگذاری ٩ واحد بزرگ صنعتی بە تامین اجتماعی بابت بخشی از بدهی دولت جهت تامین هزینە هم سازان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، کە شرکت هپکو یکی از آنهاست، کارگران هپکو نگران فروش کارخانە زیر پوشش این واگذاری در بورس شدەاند. این واگذاری در حالی انجام شد کە تنها چند ماە پیش دولت ظاهرا از واگذاری هپکو دست کشیدە بود و بنا بود در اختیار دولت باقی بماند. نگاهی بە لیست اسامی شرکت های واگذار شدە بە تامین اجتماعی نشان می دهد کە دولت در واگذاری آنها بە دلیل اعتراضات کارگران شان هموارە مشکل داشتە است. بهمین جهت بە نظر می رسد کە دولت قصد دارد از طریق واسطە کردن سازمان تامین اجتماعی زیر پوشش واگذاری سهام این شرکتها را در بازار بورس بە فروش برساند. بهمین جهت ابراز نگرانی کارگران هپکو کە تجربە تلخی از واگذاری های قبلی و دست بە دست شدن محل کارشان دارند و علیە آن مبارزە نمودە و متحمل زندان و سرکوب شدەاند جای تامل دارد. این نگرانی را کارگران سایر شرکت های واگذار شدە هم باید داشتە باشند. حکایت خصوصی سازی حکم همان گربە معروف مرتضی علی را پیدا کردە کە هر جور آن را بالا بیندازند، چهار چنگولی سرجای اولش فرود می آید! آری خصوصی سازی برای حکومت ناموسی شدە و حاضر نیست بە آسانی ولو بە قیمت نابودی صنایع کلیدی کشور و بیکاری های گستردە از آن دست بکشد. این خوان یغما بە هر صورتی کە هست بایستی میان ایل و تبار رژیم بە نسبت زور هر یک تقسیم شود.

محکومیت یک کارگر هفت تپە بە ٢٢٢ ضربە شلاق!
بنا بە گفتە خانم "فرزانە زیلابی" وکیل کارگران هفت تپە یکی از کارگران این مجتمع بنام "محمدرضا دبیریان"درشعبە ١٠١ دادگاە کیفری دو شهرستان شوش بە ٢٢٢ ضربە شلاق محکوم شدە است. این کارگر در روز دادگاە بە دلیل ابتلا بە کرونا در مرخصی بودە است و رای دادگاە بصورت غیابی صادر شدە است. شاکی آقای دبیریان رئیس پلیس امنیت و اطلاعات است کە این کارگر را متهم بە توهین بە مقامات و نشر اکاذیب و افترا نمودەاست! شایان ذکر است کە هر وقت ماموران امنیتی هیچ سند و مدرکی علیە کسی کە قصد مجازات اش را دارند پیدا نمی کنند، او را بە افترا و توهین و عناوینی از این جنس متهم می کنند. اگر از رئیس پلیس امنیتی کسی بپرسد بە کدام مقام توهین و افترا گفتە و چە گفتە کە از نظر وی افترا و توهین محسوب می شود، جوابی ندارد کە بدهد. قاضی ها هم یا از روی وابستگی بە نیروهای امنیتی و یا ترس از آنها هر اتهامی را کە آنها بە مردم بزنند دربست می پذیرند و بر اساس آن شدیدترین مجازات را برای طرف تعیین می کنند. اما از همە اینها گذشتە صدور حکم شلاق در واقع دادن حکم شکنجە است و خود قاضی، آن کسانی کە مجازات شلاق را قانونی کردەاند و کسی کە حکم شلاق را اجرا می کند بایستی بعنوان شکنجە گر تحت پیگیرد قرار بگیرد و مجازات شوند. همکاران آقای دبیریان باید بە این حکم غیر انسانی و ظالمانە اعتراض و تلاش نمایند و مانع از اجرای آن شوند.

بە گفتە محمد میرزا بیگی (رئیس کل سازمان نظام پرستاری) ٩ هزار پرستار مبتلا بە کرونا شدەاند. از سوی دیگر محمد شریفی مقدم دبیرکل خانە پرستار ایران گفتە است تعداد پرستاران مبتلا شدە بە کرونا بیشتر از ٩ هزار نفر است. او اضافە کاری و خستگی در اثر کار، کمبود وسایل حفاظتی و کمبود کادر پرستاری را از علل بیمار شدن پرستاران می داند. بە گفتە یکی از مسئولین دولتی تعداد پرستاران مبتلا بە کرونا ١٠ هزار نفر شدە است و ١٤٠ پزشک نیز تا کنون جان باختەاند. اما آماری از پرستارانی کە در اثر کرونا جان باختەاند ارائە ندادە است. با این همە متاسفانە هنوز اثری از اینکە دولتمردان برای متوقف کردن این روند اقداماتی را اندیشیدە باشند دیدە نمی شود. این درماندگی در شرایطی است کە کرونا روز بە روز شمار بیشتری از مردم را مبتلا و قربانی می کند و هزینە دارو و درمان بسیاری از مبتلایان بطور مرتب افزایش می یابد و عملا عدە زیادی از مردم کە امکان پرداخت هزینە درمان خود را ندارند بە حال خود رها شدەاند!

دیدگاه‌ها

ساسان

صفحه اندیشکده بازنمی شود.درعین حال حزب چپ توانایی های بالقوه زیادی دارد که میتوانداستفاده بهینه کند.اگردرمقیاس کوچک به چشم استادودانشجویان برای تحقیق یک موضوع مشخص ازبین تمام اعضاوهواداران حزب تقاضای همکاری شودنتایج درخشانی ببارخواهدآورد.بسیاری ازمقالات درج شده دربه پیش آنقدرسطح تئوریک بالایی دارندکه عملا به عنوان یک مقاله مرجع بارها میتوان به آن رجوع شود.متاسفانه نوع چینش آنگونه نیست که به آسانی قابل دستیابی باشد.من بارها راجع به دستیابی موضوعی پیشنهادداده ام ویابهترازآن یک آرشیومجازی باامکان جستجوی موضوعی وخوشبختانه چون تمام متن ها بصورت نوشتاری هست نه عکس مانندپی دی اف ،میتوان حتی امکان جستجوی یک کلمه راهم درکل انتشارات درج شده دربه پیش فراهم کرد.مثلا مقاله آقای کریمی راجع به تاریخ حزب کمونیست کاملا یک مقاله مرجع است وحیف که درمیان بقیه مقالات گم میشود.یا مقالاتی که درباره انشعاب اقلیت واکثریت درج شد.عملا به اندازه یک کتاب تاریخی انجام شدولی ارجاع دوباره بسیارپرزحمت وکمی ناممکن است .بهرصورت گنجینه ای بوجودآمده ولی دربین کوهی ازمقالات ،حال بگردوپیدایش کن .به نظرمن بامقداری صرف کردن وقت وانرژی درسایت به پیش قابل حل است .اصلا برگه ای اضافه شودبنام آرشیو که آن خودانواع جستجوراامکان پذیرکند.ببخشیدکه بیرون گودم ومیگویم لنگش کن ولی قبول کنیدازدسته بندی همین موضوعات صدها کتاب میتوان درست کرد.وجامعه چپ جوان تشنه این مقالات.

س., 21.07.2020 - 20:29 پیوند ثابت

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید