رفتن به محتوای اصلی

واکنش فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران به اخراج کارکنان شبکه ایران‌اینترنشنال

واکنش فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران به اخراج کارکنان شبکه ایران‌اینترنشنال

اتحادیه‌ ملی روزنامه‌نگاران بریتانیا و ایرلند و همچنین فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران اخراج سه روزنامه‌نگار عضو خود از شبکه ایران اینترنشنال را محکوم کردند.
تعدیل کارکنان این شبکه تلویزیونی که در پی تلاش اعضای این نهاد برای به رسمیت شناخته شدن فعالیت صنفی در شبکه ایران‌اینترنشنال روی داده، از سوی اتحادیه‌ی ملی روزنامه‌نگاران بریتانیا و ایرلند (NUJ) به عنوان «بهانه‌ای برای اخراج نمایندگان اتحادیه از این رسانه» خوانده شده است.
آنتونی بلانگر، دبیرکل فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (IFJ)، ضمن اعلام همبستگی کامل با کارکنان عضو اتحادیه در شبکه ایران‌اینترنشنال، خواستار رفع بی‌عدالتی و این تبعیض آشکار شد.
وی در این زمینه گفت: «تعدیل اعضای اتحادیه تعرض آشکاری است که قوانین بین‌المللی و تعهد به حمایت از حقوق اتحادیه‌ها را به مضحکه گرفته است
این هفته نمایندگان ایران‌اینترنشنال در اتحادیه، جهت اعلام همبستگی با اعضای فعال و همکاران متضرر، گرد هم آمدند.
در پی این دیدار به اتفاق آرا بیانیه‌ای، بدون درج مشخصات افراد، در محکومیت اقدام اخیر شبکه ایران‌اینترنشنال صادر شده است.
در این بیانیه از شرکت رسانه‌ای «ولنت‌مدیا» به عنوان گرداننده نیروی انسانی ایران‌اینترنشنال خواسته شده است که در تصمیم خود تجدید نظر کرده و اذعان کند که حقوق اتحادیه‌های صنفی بخشی از حقوق‌بشر است.
در قسمتی از این بیانیه آمده است: «این روزنامه‌نگاران در صف مقدم بازتاب صدای آنانی بوده‌اند که حکومت ایران از هیچ اقدامی برای نقض حقوق صنفی آنان دریغ نکرده‌ است. اکنون روزنامه‌نگاران شاغل در ایران‌اینترنشنال با رفتاری مشابه از سوی مدیریت مجموعه روبرو هستند
میشل استان‌استریت، دبیرکل اتحادیه‌ ملی روزنامه‌نگاران بریتانیا و ایرلند، در توصیف تلاش‌های شبکه ایران اینترنشنال برای عدم به رسمیت شناختن فعالیت صنفی، به توافقنامه همکاری این شبکه با یک اتحادیه کمترشناخته‌شده به نام انجمن روزنامه‌نگاران بریتانیا (BAJ) اشاره کرد.
وی ضمن اعلام همبستگی با کارکنان شبکه ایران‌اینترنشنال از تلاش آن‌ها برای به رسمیت شناخته شدن به عنوان یک صدای مستقل حمایت کرد.

متن کامل بیانیه اعضای عضو اتحادیه ملی روزنامه‌نگاران بریتانیا در شبکه ایران اینترنشنال به شرح زیر است:

ما اعضای اتحادیه‌ی ملی روزنامه‌نگاران بریتانیا و ایر‌لند در تلویزیون ایران اینترنشنال بدینوسیله، حمایت خود از همکارانی که در روزهای اخیر به بهانه‌ تعدیل نیرو اخراج شده‌اند را اعلام می‌داریم.
ما روزنامه‌نگاران ایران اینترنشنال ضمن اعلام همبستگی با این همکاران، بر حق قانونی‌مان برای عضویت و فعالیت در اتحادیه‌ی صنفی‌ای که خود انتخاب کرده‌ایم، تاکید می‌کنیم.

قرار دادن چهار عضو اتحادیه‌ روزنامه‌نگاران بریتانیا و ایرلند (NUJ) در فرآیند تعدیل نیرو، که در نهایت منجر به اخراج سه نفر از آنان شد، در شرایط فعلی بسیار نگران کننده است.
بر کسی پوشیده نیست که ایران‌اینترنشنال همواره برای تامین نیروی کافی جهت تولید برنامه‌های خبری بیست‌وچهار ساعته با کمبود نیرو مواجه است. از سویی دیگر، این شبکه در حال استخدام نیرو برای گسترش پوشش خبری و تولید برنامه‌های فراخبر ی خود است. در چنین شرایطی اخراج همکاران ما با توجیه تعدیل نیروی کار بسیار قابل تامل است.
همچنین اعضای اتحادیه در هفته‌ها و ماه‌های گذشته از سوی ولنت‌مدیا بعنوان شرکت کارفرما تحت فشار فراینده‌ای قرار گرفته‌اند.
در روند به رسمیت‌شناسی چپل ایران‌اینترنشنال، که تصمیم‌گیری درباره‌ آن اکنون به کمیته مرکزی حکمیت در امور استخدامی (CAC) ارجاع داده شده، شاهد بهانه‌تراشی‌های گوناگونی از سوی مدیریت مجموعه بوده‌ایم.
اتهام زنی‌های غیرمنصفانه به یک نماینده منتخب که منجر به استعفای او از کمیته چپل شد، نمونه دیگری از این فشارها ست.
امضای مخفیانه توافق شناسایی انجمن روزنامه‌نگاران بریتانیا (BAJ)، نمونه دیگر قابل مثال است که با لغو یکطرفه توافق از سوی این انجمن همراه شد. روندی که با ادعاها و تحرکات تازه‌ای از طرف ولنت‌مدیا رقم خورد، تا جایی که مدعی شد قرارداد دومی را با این اتحادیه به امضا رسانده است. حرکتی که از نظر کارفرما باید مانع از درخواست ان‌یو‌جی برای به رسمیت شناخته شدن چپلش باشد. این درحالیست که در تماس کتبی ان‌یوجی با بج مشخص شد، قرارداد دومی در کار نیست.
متاسفانه در این مدت ولنت‌مدیا برای رسیدن به هدفش که به رسمیت نشناختن اتحادیه‌ روزنامه‌نگاران بریتانیا و ایرلند در تلویزیون ایران اینترنشنال است، حتی از تهدید و ارعاب همکاران ما هم فروگذار نکرده است.
بر کسی پوشیده نیست که یکی از همکارانی که در پروسه تعدیل نیرو قرار گرفته و در نهایت اخراج شد، عضو کمیته‌ اجرایی چپل NUJ در ایران اینترنشنال و پدر آن است. او در مذاکرات به رسمیت شناسی چپل نقشی کلیدی ایفا کرده و در تمام فعالیت ‌های آن در سه سال گذشته، حضوری مستمر داشته است.
متاسفانه چنین به نظر می‌رسد که اخراج او و دو همکار دیگر، حربه‌ای برای سنگ‌اندازی در راه فرآیند قانونی به رسمیت‌شناسی چپل بود‌ه و با توجه به نیاز مبرم تمام بخش های ایران‌اینترنشنال به نیروی با تجربه، چیزی جز سنگ‌اندازی در راه این فرآیند و نقض حق قانونی اعضا نیست.
روزنامه‌نگاران ایرانی ساکن خارج از کشور در همه‌‌ شرایط انعکاس صدای بر حق کسانی بوده‌‌اند که حکومت جمهوری اسلامی ایران در چند ده‌ی گذشته، حقوق بنیادین آنان را نقض وعرصه‌ زیستن در جامعه‌ای آزاد و عادلانه را بر آنان تنگ‌تر کرده‌است. این روزنامه‌نگاران در صف مقدم بازتاب صدای آنانی بوده‌اند که حکومت ایران از هیچ اقدامی برای نقض حقوق صنفی آنان دریغ نکرده‌ است. اکنون روزنامه‌نگاران شاغل در ایران‌اینترنشنال با رفتاری مشابه از سوی مدیریت مجموعه روبرو هستند.
ما مصرانه از مدیریت ایران‌اینترنشنال می‌خواهیم در تصمیم عجولانه و ناعادلانه خود مبنی بر اخراج این همکاران تجدید نظر کرده و شرایط بازگشت به کار آن‌ها را فراهم کند.حقوق صنفی، حقوق مسلم بشر است.

 

منبع:
https://ifj-farsi.org/?p=6287

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید