رفتن به محتوای اصلی

برق مجانی برای فقرا از میان همە آن وعدەها و  بعد از پس رفت ها

برق مجانی برای فقرا از میان همە آن وعدەها و  بعد از پس رفت ها

روحانی در این هفتە بار دیگر از دادن برق مجانی بە عنوان تحقق یکی از وعدەهای ٤٢ سال پیش خمینی یاد کرد و آن را از افتخارات دولت خود خواند.

البتە هنوز بە دلیل روشن نبودن کم و کیف این قضیە معلوم نیست کە چە تعدادی از جمعیت کشور شامل این وعدە روحانی خواهند شد و تا چند وقت دیگر ادامە پیدا خواهد کرد.

مردم بە تجربە در یافتەاند کە معمولا مسئولین و مقامات حکومتی وعدەهای بسیاری در مقاطع خاصی

. دادەاند اما یا آنها را در عمل اجرا نکردەاند و یا پس از مدتی بە بهانە هایی آنها را کنار گذاشتەاند

سابقە زیر پا گذاشتن وعدەها بە زمان خود خمینی بر می گردد کە وعدەهای بسیاری در آغاز بە مردم داد اما نە تنها هیچ یک از آنها را نە خود او عملی کرد و نە هیچ یک از دولتهای متعدد گذشتە بلکە خلاف همە آن وعدەها را بە اجرا گذاشتند. وعدەهایی کە از آزادی همگانی تا تامین مسکن، کار بهداشت، آموزش را در بر می گرفت. آب و برق مجانی نیز یکی از این وعدەها بود کە بعد از ٤٢ سال از زمان آن ظاهرا دولت روحانی بە ناگهان در میانە بالاگرفتن جنگ جناحی میان دستگاە حاکم در ماە های پایانی عمر دولت اش قصد عملی کردن آن را دارد. اینکە چرا دولت در ٧ سال گذشتە کە وضعیت مالی بهتری داشتە این وعدە خمینی را اجرا نکردە و در شرایطی کە بدتین وضعیت مالی را دارد بە فکر اجرای آن افتادە خود جای مکث دارد.

جای مکث دارد برای اینکە او هیچ یک از وعدە های خودش را عملی نکردە و کلی هزینەهای تازە روی دوش فقیرتین گروە های اجتماعی گذاشتە کە کمتر شانە ای است کە بتواند وزن سنگین این هزینە ها را تحمل کند و خم نشود .وعدە ارزان کردن دارو و درمان، پرداخت یارانە از بابت افزایش قیمت بنزین و حامل های انرژی، کاهش تورم، افزایش ارزش پول ملی، افزایش دستمزد اینها بخشی از وعدەهای اقتصادی روحانی بود کە هیچ یک از آنها نە تنها عملی نشدند بلکە خلاف همە آنها عمل شد. اینها نتیجە وعدەهای اقتصادی روحانی بود، در زمینە وعدەهای سیاسی همچون منشور حقوق شهروندی، حق تشکل آزادی نهادهای مدنی و فعالیتهای اجتماعی و وعدەهای از این دست نیز کە هزینە اقتصادی بلافصلی نیز نداشتند. او هیچکدام از آنها را عملی نکرد . حالا بیایم فرض بگیریم کە او مقصود سیاسی سوئی از دادن برق رایگان بە عدەای از فقیرترین های جامعە کە دولت روحانی خود نقش کمی در فقیر سازی آنها نداشتە است، بخواهد بە این صورت بە آنها برگرداند، این چە افتخاری دارد کە او این همە در بارە آن لاف می زند و گزاف می گوید. او در واقع با این کار برای رقبای سیاسی اش کە بعد از او اگر اتفاق غیر مترقبەای رخ ندهد زمام امور دولت را در دست می گیرند یک معضل ایجاد می کند. برای مخالفین حکومتی روحانی کە فریبکارانە سنگ دفاع از فقرا و محرومین را بە سینە می زنند هم آسان نیست کە با اجرای کج و معوج و نصفە نیمە ی یکی از وعدەهای ٤٢ سال پیش خمینی توسط رقیب سیاسی شان مخالفت کنند، چون در آن صورت ادعاهای خودشان نزد مردم بیشتر زیر سوال می رود.ضرباتی کە روحانی و حکومت طی سالهای گذشتە بە مردم زحمتکش وارد کردەاند با این کارها نە قابل جبران است و نە کسی را فریب می دهد.

در هر صورت نیت روحانی از اینکار بە نظر نمی رسد خیر باشد. آن روزنامە نگار اصلاح طلب دیروز و نئولیبرال امروز هم نباید حول برش دارد و نگران عواقب منفی این اقدام روحانی برای اقتصاد آزاد و بازار باشد و علیە آن مقالە بنویسد. روحانی هرچە باشد کمتر از او طرفدار اقتصاد بی در و پیکر بازار آزاد و نئولیبرالیسم اقتصادی نبودە و نیست و در عمل طی ٨ سال ریاست جمهوری اش آن را اثبات کردە است. چاقو کە دستە خودش را نمی برد.

 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید