رفتن به محتوای اصلی

بررسی جمعی راهکارهای مردمی مقاومت در برابر فاجعه کرونایی

بررسی جمعی راهکارهای مردمی مقاومت در برابر فاجعه کرونایی
برنامه ای از گروه هنبستگی علیه کرونا

سؤالات طرح شده در جلسه:

  • با توجه به سرعت و روند واکسیناسیونی که در کشور در جریان است، چشم‌انداز آسیب‌های وضعیت کرونایی را چطور ارزیابی می‌کنید؟
  • با سلام به شما و تشکر از کار مفیدی که اقدام فرمودید. بنظر شما چطور میشه مردم رو به سمت کسب اطلاعات دقیق از چگونگی و چرایی تاخیر در امر واکسیناسبون آگاه کرد تا مسئله واکسن بطور شفاف در افکار عمومی منعکس بشه تا به وسیله کسب امتیاز جناحهای سیاسی تبدیل نشه و روند ان به امری اجتماعی زیر نظر مردم تبدیل بشه.
  • نسبت میان سهم مردم و سهم حاکمیت در سه بحران عدم واکسیناسیون فوری و باکیفیت، بحران دارو و درمان در نظام سلامت، و بحران‌های معیشتی ناشی از تورم و بیکاری را چطور می‌بینید؟
  • نسبت میان سهم مردم و سهم حاکمیت در سه بحران عدم واکسیناسیون فوری و باکیفیت، بحران دارو و درمان در نظام سلامت، و بحران‌های معیشتی ناشی از تورم و بیکاری را چطور می‌بینید؟
  • بنظر شما آیا میشه این پرسش همگانی بشه که چرا اختصاص ارز از صندوق ذخیره ارزی برای خرید واکسن تا زمان دولت جدید رخ نداد؟
  • با سپاس از مهمان عزبز و برگزار کنندگان این برنامه خوب، چناب اکبری من تا آنجا که اطلاع دارم واکسن برکت تائیدیه جهانی ندارد آیا تزریق این واکسن به صلاح هست یا نه، بسیار ممنون از لطف شما
  • سلام چرا افغانهای داخل ایران ویا داخل کشورشون کمتر مبتلا میشوند با اینکه رعایت بهداشتی ندارند و دستجمعی هم زندگی میکنند، البته خداروشکر که مبتلا نمی شوند اما چرا ایرانیها بیشتر مریض می شوند؟
  • چرا علی‌رغم فراگیری و مرگبار بودن بحران کرونا، شاهد شکل گرفتن یک جریان-جنبش اجتماعی قدرتمند با مطالبات مشخص در ایران نبوده‌ایم؟
  • موانع و راهکارهای فراگیری مطالبه‌گری اجتماعی و جنبشی بر سر کرونا چیست؟ چه اقدامات عملی‌ای می‌شود انجام داد؟
  • آقای دکتر ظریف گفت در شهریور 99 مثل کشور ترکیه و امارات ایشان هم رایزنی کردند که با واکسن سینوفارم ایران هم بطور مجانی یا هزینه بسیار پایین واکسینه شود. اما دکتر نمکی وزیر بهداشت گفت مردم موش آزمایشگاهی چین نیست و مخالفت کرد. با توجه به اینکه امارات با واکسینه کردن بیش از 70 در صد مردم نتیجه بسیار خوب گرفت و ایران هم می توانست این نتیجه را بگیرد، نباید این پرسش که چرا این کوتاهی به قیمت این همه مرگ و میر رخ داد، صورت بگیرد؟
  • سوالم این هست که مدارس چه ماهی از سال به طور کامل میتونه بازگشایی میشه ( مدارس و کلاس های پر جمعیت ) پیش بینی شما چیست ؟ با توجه به اینکه ۹۰ درصد معلا واکسینه شدن و واکسیناسیون دانش اموزان نیز در مهر ماه برنامه ریزی شده است؟
  • با سلام و سپاس از جناب اکبری عزیز به نظر شما دلیل عدم‌وجود حرکت اعتراضی بازدارنده مردم علیه سیاست های حکومت در مسیله کرونا چیست؟
  • مطالبه‌گری از راه اعلام جرم علیه مسئولان حاکمیت در خصوص بی‌کفایتی‌ها و بعضا اقدامات عامدانه‌ی در راستای بوجود آمدن فجایع مرگ‌ومیرهای ناشی از کرونا را چطور می‌بینید؟
  • با فرض کنترل شدن کرونا بر اثر واکسیناسیون، تداوم آسیب‌های کرونایی در دوران پسا-کرونا را چطور ارزیابی می‌کنید و آیا به نظرتان مطالبه‌گری پیرامون این موضوع رنگ خواهد باخت؟
  • با سلام خدمت آقای اکبری و خسته نباشید به برگزار کنندگان این جلسه خوب- آقای اکبری. می دونیم که حاکمیت در تمام این دو سال تلاش بسیاری کرد مقصر رو مردم نشون بده و اینگونه حداقل از زیر بخشی از مسئولیت های خودش فرار کنه و گند و کثافتی که بار آورده رو توجیه کنه. اما امروز تقریبا همه ی مردم نسبت به این امر آگاه شدند که عملا یک قتل عام حکومتی رخ داد چه آنکه تقریبا هرکسی عضوی دور یا نزدیک از خانواده اش را از دست داد در میان چپاولگری ها و بی مسئولیتی های حاکمیت. امروز خشم در زیر پوست همه ی مردم این جامعه مشخص و عیان است. دیگر از مرگ که آن‌طرف تر نداریم! با این اوصاف آیا وقتش نرسیده به جای جلسه و پرسش و پاسخ به چیز جدی تری فکر کنیم؟ آیا این جامعه آمادگی اعتراضاتی جدی تر را ندارد؟ تا کی بمیریم و هیچی نگیم؟
  • هر بلا و مصیبتی میتواند یک جنبه های مثبتی هم داشته باشد - آیا میتوان از این مصیبت کرونا و درخواست واکسن رایگان فوری، همگانی را به عنوان یک مطالبه عمومی برای ایجاد همصدایی در تشکلهای مدنی/ صنفی مختلف موجود استفاده کرد و موجب همگرایی بیشتر بین تشکلها شد و تجربه کار جمعی را در آنها تقویت کرد؟ اگر بله به نظر شما چطور باید در این مورد پیش رفت؟
  • اگر نظر به جهش‌های ویروس، بی‌کفایتی مدیریت سلامت و دیگر عوامل احتمالی، بهبودی در روند کنترل و پیشگیری صورت نگیرد چه چشم‌اندازی را می‌بینید و چه راهکار عملی پیشنهادی‌ای دارید؟
  • این یک بحث انحرافیست که رهبر گفت واکسنهای فایزر و مدرنا و آستروزنکا از آمریکا و انگلستان وارد نشود و این دلیل وافعی عدم واکسینه شدن درست مردم است. چون همان موقع ایران 16 میلیون و 800 هزار دوز واکسن آستروزنکا
  • از طریق سهمیه کواکس خریداری کرد ولی چون تامین ارز بخاطر تحریم دیر صورت گرفت، نوبت ایران عقب افتاد. خرید فایزر هم باید مستقیم از خود امریکا صورت می گرفت که تحت تحریم هستیم. ولی درخواست ارز از صندوق ذخیره ارزی در دولت قبل برای خرید واکسن صورت گرفت ولی به آن دولت داده نشد. اما در روزهای اول دولت جدید ارز از صندوق به بانک مرکزی داده شد و بانک در اختیار هلال احمر گذاشت و هلال احمر سفارشهای خودش را که در دولت قبل داده بود تامین ارز کرد و خریداری کرد. آیا این اطلاعات نباید بعنوان اطلاعاتی که مردم به آن توجه کنند مطرح شود و دقیقا معلوم شود که چرا مردم بدون واکسن ماندند و ابعاد عواقب این تاخیر چی بود؟
  • آیا نباید سوال شود چرا سویه دلتا در ایران حتی از هند با آمار نسبی بالاتری رخ داد در حالیکه در هیچ کجای دنیا از جمله در کشورهای اطراف ایران و حتی افغانستان پرآشوب با این ابعاد رخ نداد. ایا درست است انرا فقط گردن مردم انداخت که رعایت پروتکل ها را نکردند و یا واکسیناسیون کافی رخ نداد؟ چون در عراق و افغانستان هم وضع واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی بهتر از ایران نیست.
  • پرسشی دارم که این روزها ذهن خیلی رو درگیر کرده.....چرا افغانستان باهجوم وحشیانه طالبان وداشتن شرایط خاص ورعایت نکردن پروتکلهای بهداشتی ...آثاری ازمرگ ومیر روزانه وحتی بستری شدنشان نیست ولی ایران ......بعضی دوستان معتقدن چون ازتریاک ومشتقاتش استفاده می کنند. این جواب تاچه حد بامستندات علمی وپزشکی همخوانی داره...لطفا اگر پزشک یا شخص مطلعی دراین گروه هستن پاسخ بدن سپاسگزار میشم.
  • در شرایط فعلی حکومت با عقب نشستن از مواضع پیشین درباره خرید واکسن، مبنی بر اینکه اجازه واکسن‌های کرونا از ابتدا صادر شده بود یا اینکه سخنگوی سپاه می‌گه واکسن هراسی خط دشمنه، سعی دارند میدان اعتراض عمومی به شیوه مدیریت شیوع کرونا رو از آن خود کنند. در چنین وضعیتی همبستگی چطور ممکنه؟
  • متاسفانه فقدان تشکل ها باعث آن شده است که حاکمیت در این قتل عام کوتاه نیاید. لذا بنظر شما چگونه میباید به سطح تشکل یابی رسید؟ و رسالت فعالین چیست؟
  • بحران کرونا در جهان نارسایی و معضلات ناشی از سیاستهای نئولیبرالیستی را بیش از پیش عیان کرد و نشان داد که سیسمتی که در آن اختلاف درآمد بیشتر باشد سیستمی ست که نه سالم است و نه میتواند سلامت را تضمین کند - فکر میکنید این واقعیت میتواند موجب چرخشی به سوی مقابله با رشد بیشتر نئولیبرالیسم و خصوصی سازی در میهن ما نیز باشد؟

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید