رفتن به محتوای اصلی

گدر و نظری بر رویدادهای کارگری هفتە

گدر و نظری بر رویدادهای کارگری هفتە

ادامە اعتراضات کارگران "معدن سرب و روی گوجهر" در راور کرمان

اعتراضات کارگران معدن سرب و روی گوجهر در پی خلف وعدە کارفرما بعد از چند هفتە اعتصاب همچنان ادامە دارد. کارگران کە پس از چند هفتە اعتصاب همزمان با کارگران معادن ذغال سنگ با وعدە افزایش ٣٠ درصد بە دستمزدهای شان بە سر کار بازگشتە بودند، پس از امتناع کارفرما از عملی کردن افزایش دستمزد، اعتراض شان را از سر گرفتند. مطالبات کارگران معدن رفع تبعیض مزدی، افزایش دستمزد برابر با کارگران معادن دولتی، اجرای طبقە بندی مشاغل و " برخورداری از امنیت شغلی، رفع مشکل قرارداد‌های ۸۹ روزه آزمایشی، صدور فیش حقوقی ماهیانه، پرداخت نکردن حق تونل و سختی کار و نبودن امکانات رفاهی از دیگر مطالبات کارگران معدن سرب و روی گوجهر در راور کرمان است".

 

کوت عبدالله توسط مسئولین همچنان ادامە دارد.پاسکاری کارگران شهرداری

اعتراضات و شاکایات متعدد کارگران شهرداری کوت عبدالله بە مسئولین با وجود گذشت چند ماە برای پرداخت مطالبات مزدی و حق بیمە شان بە جایی نرسیدە و مسئولین نهادهای دولتی و قضایی همچنان مشغول پاسدادن کارگران بە همدیگر هستند. دستمزد و حق بیمە کارگران از تیر ماە بە این سو کامل و منظم پرداخت نشدە اند. خواست کارگران پرداخت منظم و بە موقع دستمزد و حق بیمە است. بە نوشتە خبرگزاری ایلنا در ١٢ آبان ماە، کارگران اینک شکایت بە قوە قضائیە و شورای شهر بردەاند و منتظر نتیجە هستند.

سایە سنگین اعتصاب بر سر شرکتهای نفتی

اعتصاب و اعتراض در شرکتهای پیمانکاری نفتی همچنان استمرار دارد. در این هفتە نیز بنا بە گزارش کانال تلگرامی "شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی" چند اعتصاب و اعتراض در این شرکتها با انگیزە های کم و بیش همانند رخ داد.

٣ گزارش از این اعتراضات را کە در کانال شورای سازماندهی در این هفتە منتشر شدەاند را در پائین ببینید:

 

تجمع همکاران اورهال ما در پالایشگاه پارسیان مهر

صبح روز چهارشنبه ١٢ آبان همکاران اورهال ما در پالایشگاه پارسیان مهر در اعتراض به عدم دریافت مطالبات خود بار دیگر در مقابل پالایشگاه تجمع کردند. کارگران خواستار پرداخت حقوقها در هر ماه بطور منظم و طلبهای مزدی خود هستند.

تداوم اعتصاب کارگران پتروشیمی رازی

روز دوشنبه دهم آبانماه همکاران ما در پتروشیمی رازی برای چندمین روز متوالی در اعتراض به خلف وعده ها ی داده شده از سوی مدیران دست به اعتصاب زدند. این کارگران بر روی خواستهای فوری ای چون تخصیص پاداش و مزایای رفاهی متناسب با منطقه، افزایش کیفیت وعده های غذایی، بروزرسانی طرح طبقه بندی مشاغل و بیمه تکمیلی تاکید دارند. افزایش حقوقها مطابق ارقام اعلام شده خود کارگران و پرداخت بموقع آن و تسویه حساب طلب کارگران در هرکجا که پرداخت دستمزدها به تعویق افتاده است و در همین راستا اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و بهبود سطح دستمزدها، ٢٠ روز کار و ١٠ روز مرخصی ، بهبود وضعیت خوابگاهها و غذا در سطح قابل قبول، ایمنی محیط کار و پایان دادن به فضای امنیتی محیط های کاری از جمله مطالبات اعلام شده کارگران نفت در مراکز مختلف نفتی است. کوتاه شدن دست پیمانکاران خواست سراسری کارگران در نفت است

دومین روز تجمع همکاران ما در مجتمع پتروشیمی آبادان

 

امروز یکشنبه ٩ آبان جمعی از همکاران ما در پتروشیمی آبادان برای دومین روز در اعتراض به عدم تحقق مطالباتشان و خلف وعده ها در محوطه شرکت تجمع کردند. افزایش دستمزدها و اصلاح طرح طبقه‌بندی مشاغل، داشتن امنیت شغلی و بازگشت به کار ۴ نفر از همکاران اخراجی از جمله مطالبات کارگران هستند.

 

استمرار اعتراضات معلمان در تهران و چند شهر دیگر

 

گروە کثیری از معلمان و فرهنگیان کشور در ٨ آبان ماە بار دیگر با تجمع مقابل مجلس خواستار اجرای طرح رتبە بندی و قانون مدیریت خدمات کشوری برای بازنشستگان شدند. همچنین تجمعات مشابە دیگری توسط معلمان با همین خواستە ها در چند شهر دیگر برگزار شد.

کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی معلمان در گزارشی کە در این خصوص منتشر کرد نوشت:

" جمع فرهنگیان استانهای فارس ، خوزستان ، قم ، سیستان و بلوچستان ، اصفهان ، کهگیلویه و بویر احمد، 8 آبان ماه 1400 در اعتراض به وضعیت آشفته ی آموزش و پرورش کشور در جلوی مجلس و سازمان برنامه و بودجه برگزار شد"

گفتنی است کە در هفتە گذشتە رئیس کمیسیون بودجە مجلس شرایط تازەای برای اجرای رتبە بندی اعلام کرد کە در واقع حاکی از عدم تمایل مجلس برای تصویب قانون رتبە بندی واقعی است. امتناع نمایندگان مجلس فرمایشی و دولت از اجرای رتبە بندی معلمان با وجود اعتراضات متعدد و پیاپی فرهنگیان راە دیگری بە غیر از توسل بە اعتصاب سراسری معلمان و تشدید اعتراضات آنان باقی نمی گزارد.

٣٤٠٠ کارگر قرارداد موقت در شرکتهای نفتی خواستار تبدیل وضعیت از موقت بە معیین شدند

اعتراض علیە قراردادهای موقت کار در شرکتها و موسسات تولیدی و خدماتی روز بە روز بیشتر می شود و کارگران و کارکنان قراردادی و پیمانی در همە جا خواهان از میان برداشتن قراردادهای موقت اسارتبار کە امنیت شغلی، اجتماعی و خانوادگی را از آنان سلب کردە می شوند.

با این وجود کارفرمایان کە از بابت قراردادهای موقت سودهای کلان و مضاعفی بە جیب می زنند، با حمایت دولت و دیگر نهادهای حکومتی تن بە این خواست بە حق زحمتکشان نمی دهند. هم اکنون ٩٧ درصد کارگران از جملە تعداد زیادی از کارگران نفت با قرارداد های موقت کار می کنند. طعم شیرین قراردادهای موقت در دهان کارفرمایان آنقدر زیاد است کە این جماعت حتی در مواردی کە قانون در برخی شرکتها آنان را مکلف بە تغییر قراردادهای موقت بە معین نمودە نمی دهند. شکایت ٣٤٠٠ کارگر قراردادی بە وزیر نفت یکی از این موارد است . مطابق تصویب نامە ی هئیت وزیران مدتها پیش قرار بودە این کارگران قرار دادهایشان تغییر کند، اما هنوز این مصوبە بە اجرا گذاشتە نشدە است.

روایت ایلنا بە نقل از کارگران را ببینید:

به گزارش ایلنا، در کارزار کارکنان مدت موقت وزارت نفت که خطاب به «جواد اوجی» وزیر نفت تنظیم شده، آمده است"

به استحضار جنابعالی می‌رساند، ۳۴۰۰۰ کارمند قرارداد موقت مطابق تصویب‌نامه هیئت‌وزیران به شماره ۲۱۳۴۷۱/ت۴۷۶۴۲ مورخ ۹۰/۱۱/۰۱ با قرارداد مستقیم با وزارت نفت تبدیل وضعیت به مدت موقت شدیم در حالی که طبق بند ۶ مصوبه تبدیل وضعیت می‌بایست به قرارداد مدت معین تبدیل وضعیت می‌شدیم.

در ادامه در تاریخ ۹۷/۰۳/۲۱ مطابق مصوبه ۱۳۶ شورای اداری استخدامی کار صنعت نفت از شمول قانون کار خارج و تابع آیین‌نامه‌های اداری و استخدامی صنعت نفت شدیم اما متاسفانه آیتم‌های کارکنان صنعت نفت به ما پرداخت نمی‌شود".

 

استمرار اعتراضات در مترو تهران

کارگران بخش خدمات متروی تهران کە برای یک شرکت پیمانکاری کار می کنند در ٩ آبان ماە در اعتراض بە پرداخت نشدن مطالبات مزدی و حق بیمە شان در ایستگاە متروی صادقیە تجمع و خواهان پرداخت منظم و بە موقع دستمزد، حق بیمە و دیگر آیتم های مزدی شان شدند. دستمزد کارگران ٣ ماە است بە آنان پرداخت نشدە است. دو ماە حق بیمە سال گذشتە و حق سنوات آنان در دوسال گذشتە نیز بە آنان دادە نشدە است. کارگران گفتند پرداخت نا منظم و با تاخیر مطالبات مزدی شان تنظیم زندگی شان را مشکل و امکان ناپذیر کردە است. هفتە گذشتە نیز کارگران خط ۴ در شرکت بهره‌برداری مترو بە دلیل مشابەای تجمع کردند. پارەای خبر ها نیز حاکی از اعتراضات دیگری در خطوط دیگر مترو است. .

اعتصاب دستیاران تخصصی بیمارستان امام حسین

بە گزارش کانال تلگرامی اتحاد بازنشستگان:

"روز شنبه ۸ آبان دستیاران تخصصی بیمارستان امام حسین بنابر اعلام قبلی و در اعتراض به وضعیت نامساعد معیشتی و رفاهی خود دست به اعتصاب زده و کلیه اقدامات درمانی الکتیو بیمارستان را تعلیق کردند.

روز گذشته نامه‌ای در این زمینه از سوی دستیاران منتشر شده بود و چنین تصمیمی از سوی اکثریت دستیاران این مرکز گرفته شده است تا شاید صدای اعتراض ایشان به گوش مسئولین وزارت بهداشت برسد".

.

 

تجمع وعتراض کارگران روغن نباتی گلنار

کارگران کارخانە روغن نباتی گلنار در ٨ آبان ماە بە نوشتە ایلنا در اعتراض با مرخصی اجباری، کسر دستمزد و قرادادهای موقت یک ماهە تجمع کردند. کارگران از اینکە هر ماە با وجود داشتن قرارداد یک ماهە بە یک تا دو هفتە در ماە بە مرخصی اجباری بدون حقوق فرستادە می شوند و مرخصی شان غیب زدە می شود نیز اعتراض دارند.

"رعایت نکردن قانون کار، عدم پرداخت اضافه کار، پرداخت نشدن حق شیفت، کاهش میزان تولید، عقد قراردادهای کوتاه‌مدت یکماهه و بی‌توجهی به مشکلات کارگران از مهم‌ترین مسائلی است که کارگران به آن اعتراض دارند".

کارفرما علت بە مرخصی اجباری فرستادن ٣٠٠ کارگر کارخانە را کمبود مواد اولیە ذکر کردە است. کارگران اما این ادعای کارفرما را رد کردە و گفتەاند سهمیە مواد اولیە مرتب بە کارخانە دادە می شود. این کارخانە سال گذشتە بە بخش خصوصی واگذار شدە و قبل از واگذاری ١٤٠٠ نفر در آن کار می کردند.

اعتراض بە مجوز واگذاری بانک رفاە کارگران

مجلس و دولت دست در دست هم زیر پوشش خصوصی سازی مشغول غارت اموال تامین اجتماعی و نهادهای اقتصادی و رفاهی کارگران هستند. از یک طرف بە دروغ وعدە پرداخت بخشی از دیون انباشتە شدە دولت بە تامین اجتماعی را می دهند، از سوی دیگر برای فروش موسسات متعلق بە کارگران و هزینە کردن پولهای آنها برای جبران کسری بودجە دولت نقشە می کشند.

کارها را نیز چنان بی سر و صدا و با چراغ خاموش پیش می برند کە فرصت اعتراض بە کسی ندهند. متاسفانە از آنجا کە پیامدهای منفی این واگذاری روی تامین اجتماعی در پردە ماندەاند، واکنش ها بە آن هم در حدی کە دولت را از این کار باز دارد نیست.

اعتراضات اندکی نیز کە صورت می گیرد بە شکلی نیست کە بتواند نیرو برای جلوگیری از آن بسیج کند. اعتراض کانون عالی کارمندان بازنشستە مشمول قانون تامین اجتماعی از جملە این اعتراضات است. این تشکل بجای اینکە برای جلوگیری از خصوصی سازی بانک رفاە، کارگران و بازنشستگان را خطاب قرار دهد و یا در فکر بسیج آنان برآید، در بیانیە ی خود کە در این هفتە منتشر کرد از سردار قالیباف خواست جلوی این کار را بگیرد! گویا نمی داند رئیس مجلس فرمایشی خودش از حامیان پرو پاقرص واگذاری بانک رفاە است. فعالین کارگری وظیفە دارند برای جلوگیری از غارت بخش دیگری از سرمایە کارگران تلاشهای لازم را بە عمل آورند. یکی از پیامدهای بلافصل فروش سهام بانک رفاە اخلال در پرداخت منظم حقوق های بازنشستگی است. با برجستە کردن همین موضوع می شود بازنشستگان را برای اعتراض بسیج کرد.

بیانیە اعتراضی کانون صنفی معلمان تهران بە پروندە سازی برای جعفر ابراهیمی

کانون صنفی معلمان تهران با صدور بیانیە مبسوطی نسبت بە صدور احکام احتمالی تازە برای جعفر ابراهیمی از رهبران تشکلهای صنفی معلمان واکنش نشان داد و ضمن اعتراض بە محاکمە این فعال صنفی پر تلاش خواهان پایان دادن بە محاکمات و پروندە سازی علیە او و توقف پیگرد فعالین صنفی و آزادی معلمان زندانی شد.

در قسمت هایی از این بیانیە کە در کانال تلگرامی تشکلهای صنفی معلمان منتشر شد گفتە می شود:

"جعفر ابراهیمی از این دست کنش‌گران است که در راستای تامین عدالت اجتماعی، تامین آموزش رایگان و با کیفیت، فعالیت آزاد و مستقل نهادهای مدنی تلاش‌های فکری و اجتماعی می‌کند و از همین رو با احضارها، متهم سازی‌ها و پیگردهای مختلف و پرونده سازی روبرو بوده و اکنون در آستانه تشکیل دادگاه و محکومیت احتمالی است که مطمئنا با هدف محدود نمودن شخص او و ایجاد هراس از ورود به فعالیت‌های مدنی از جانب معلمان و کنش‌گران در عرصه‌های دیگر است، آن هم در شرایطی که ناظران اجتماعی بیطرف و حتی در درون دستگاه حکومتی، پیش‌بینی می‌کنند که جامعه به دلیل شدت فشارهای اقتصادی، اجتماعی، دچار نابسامانی های متعدد بوده و آستانه تحمل آن برای ورود فشارهای بیشتر به مرزهای پایانی رسیده است؛ تکرار روش‌های غلط گذشته از قبیل پرونده‌سازی برای فعالان، نه‌تنها کارساز نیست، که جز با ایجاد تغییرات بنیادی در سیاست‌گذاری‌ها نتایجی کاملا وارونه برای سیاستگذاران خواهد داشت... کانون صنفی معلمان ضمن اعلام پشتیبانی و حمایت قوی از این عضو فعال خود، خواهان مختومه اعلام نمودن پرونده تمام فعالان مدنی و صنفی از جمله جعفر ابراهیمی و بازگشت طراحان این اقدامات به قانون، عدالت محوری به معنای واقعی کلمه و تعهد به رعایت آزادی‌ها و حقوق ملت دست‌کم در چارچوب همین قوانین موجود می‌باشد".

اعتصاب کارگران پتروشیمی کوە مبارک در جاسک

کارگران پروژەای شرکت پتروشیمی کوە مبارک جاسک در ٨ آبان در اعتراض بە پرداخت نشدن مطالبات مزدی شان و امتناع کارفرما از بیمە کردن کارگران دست بە اعتصاب زدند. کارگران اعلام کردن تا خواستە های بە حق شان پرداخت نشود بە اعتصاب شان ادامە خواهند داد.

درگیری میان مدیریت و کارگران در ماشین سازی تبریز

در این هفتە کارگران ماشین سازی تبریز کە نسبت بە استخدام بدون تائید سهامداران توسط مدیریت معترض بودند، مدیر عامل و تعدادی از اعضای هئیت مدیرە کارخانە را بعنوان اعتراض بە استخدام ١٠٠ نیروی جدید از دفاتر شان بیرون کردند.

علت اعتراض کارگران بە استخدام این افراد دقیقا معلوم نیست. اما بە نظر می رسد یا بە دلیل پارتی بازی بودە است و یا نگرانی کارگران از افزایش هزینە مالی و ایجاد مشکل برای ادامە کاری کارخانە. بهر حال بە نظر می رسد قضیە علی الحساب خاتمە یافتە است. گفتنی است کە کارخانە ماشین سازی در اثر اعتراضات کارگران و تخلفات و فساد مالی هنگام واگذاری آن و نداشتن صلاحیت خریدار سال گذشتە بە دولت برگرداندە شدە. یکی از نگرانی کارگران این است کە مدیریت وضعی را بوجود آورد کە بهانە ای شود برای واگذاری دوبارە کارخانە بە بخش خصوصی.

تجمع بازنشستگان تامین اجتماعی در چند شهر

در ٩ آبان بار دیگر تعداد کثیری از بازنشستگان تامین اجتماعی در اعتراض بە امتناع دولت از اجرای واقعی همسان سازی، عدم افزایش حقوق بازنشستگی و چند خواستە دیگر در مقابل مراکز تامین اجتماعی در شهرهای تهران، مشهد، اهواز، رشت ... تجمع کردند. بازنشستگان معترض و خشمگین از بی تفاوتی دولت نسبت بە وضعیت خود، خواهان افزایش حقوق های بازنشستگی بالاتر از خط فقر، بیمە درمانی رایگان و پرداخت بدهی های دولت بە سازمان تامین اجتماعی شدند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید