رفتن به محتوای اصلی

پشتيبانی از فراخوان سازمان جهانی بهداشت و دویست انجمن حوزه بهداشت برای امضای معاهده منع گسترش سوخت‌های فسیلی

پشتيبانی از فراخوان سازمان جهانی بهداشت و دویست انجمن حوزه بهداشت برای امضای معاهده منع گسترش سوخت‌های فسیلی
image-20220919132056-1

سازمان جهانی بهداشت و دویست انجمن حوزه بهداشت طی فراخوانی خواستار امضای معاهده منع گسترش سوخت‌های فسیلی شده‌اند. اين فراخوان با استقبال شخصيت های بين المللی روبرو شده است. خواست فراخوان این است: حذف تدریجی سوخت‌های فسیلی برای محافظت از زندگی نسل‌های کنونی و آینده. در فراخوان آمده است: "ما، متخصصان و سازمان‌های بهداشتی امضاکننده، از دولت‌های سراسر جهان می‌خواهیم معاهده‌ای برای منع گسترش سوخت‌های فسیلی را تدوین و اجرا کنند که یک طرح جهانی الزام‌آور قانونی را ارائه می‌کند". امضاکنندگان سه درخواست مشخص دارند:
"۱. با پایان دادن فوری به فعالیت و سرمایه‌گذاری در تمامی عملیات اکتشافات، استخراج و ساخت زیرساخت‌های جدید یا توسعه‌یافته سوخت فسیلی، مطابق با بهترین علم موجود، به گسترش هرگونه زیرساخت و تولید سوخت فسیلی جدید پایان دهید.
۲. حذف تدریجی تولید و استفاده از سوخت‌های فسیلی به شیوه‌ای عادلانه، در راستای هدف اقلیمی دمای ۱.۵ درجه سانتیگراد. برای رویارویی با نابرابری موجود، از کشورهای پردرآمد می‌خواهیم حمایت مالی، تکنولوژیکی و… را به کشورهای با درآمد پایین و متوسط، در صورت حرکت این کشورها به سمت دوری گزینی از استفاده از سوختهای فسیلی، ارائه کنند، تا اطمینان داشته باشیم که این جایگزینی به جای کاهش فقر باعث افزایش آن نشود.
۳. در پیش گرفتن راه‌حل‌های سریع و واقعی و تضمین آن که گذار عادلانه از سوخت‌های فسیلی برای همه کارگران، جوامع و کشورها، آینده‌ای سالم و پایدار ایجاد می‌کند. یک گذار عادلانه باید به حقوق بومیان و جوامع محلی احترام بگذارد".

امضاکنندگان می‌گویند استفاده از سوخت‌های فسیلی تهدیدی جدی برای سلامت انسان و سیاره زمین است. از جمله مصادیق آن:
"۱. آلودگی هوا، که سوزاندن سوخت‌های فسیلی مهمترین دلیل آن است، سالانه باعث بیش از هفت میلیون مرگ زودرس می‌شود. آلودگی هوا همچنین بیماری‌های قلبی-عروقی، مشکلات تنفسی و سرطان‌ها را به دنبال دارد. علاوه بر این آتش‌سوزی‌ جنگلها که با تغییر اقلیم شدیدتر و دفعات تکرار آن بیشتر شده است، بر بار آلودگی هوا می‌افزاید.
۲. بحران اقلیمی که بیشتر ناشی از سوزاندن سوخت‌های فسیلی است، تهدیدی جدی برای سلامتی است که دیگر چالش‌های سلامتی را تشدید می‌کند.
۳. خشکسالی، سیل، رویدادهای شدید آب و هوایی و افزایش سطح آب دریاها که ناشی از تغییر اقلیم است معیشت را مختل می‌کند، آب را آلوده می‌کند، امنیت غذایی را به خطر می‌اندازد، به زیرساخت‌ها آسیب می‌زند و سبب مهاجرت اجباری می‌شود، به ویژه برای جمعیت‌هایی که در جزایر کوچک، مناطق ساحلی و مناطق کم‌ارتفاع زندگی می‌کنند".

فراخوان براين نظر است که تغییر اقلیم، مانند سلاح‌های هسته‌ای، یک تهدید بزرگ جهانی است. ایرا هلفند، برنده جایزه صلح نوبل در اين رابطه می گويد: "بحران اقلیمی و خطر جنگ هسته‌ای عمیقاً در هم تنیده شده‌اند. بحران اقلیمی خود منجر به درگیری بین‌المللی بزرگتر و خطر فزاینده جنگ هسته‌ای می‌شود و جنگ هسته‌ای باعث اختلال ناگهانی و فاجعه‌بار اقلیمی خواهد شد. جهان باید برای جلوگیری از هر دوی این تهدیدات متحد شود".
هیئت بین‌دولتی تغییر اقلیم  Intergovernmental Panel on Climate Change)) (IPCC) که برجسته‌ترین مقام جهانی در زمینه آب وهوا است و سالانه در مورد وضعيت اقليمی گزارش می دهد، در آخرين گزارش خود (۲۰۲۲) اعلام کرده است که بدون تردید، فعالیت‌های انسانی عامل گرمایش جهانی در اتمسفر، زمین و اقیانوس‌ها بوده است. میزان افزایش دمای سطح جهان در طول پنج دهۀ گذشته (ار سال ۱۹۷۰) در تاریخ محدودۀ دمای جهان بی‌سابقه بوده است. دمای دهۀ گذشته (۲۰۱۱ ـ ۲۰۲۰) از گرم‌ترین دورۀ چند قرن اخیر که تقریباً ۶۵۰۰ سال پیش رخ داده است، فراتر رفته است. بنا به گزارش اين هيئت، زغال‌سنگ و نفت و گاز عامل ۸۶ درصد از کل انتشار دی‌اکسیدکربن در دهه گذشته هستند. این گزارش بیان می‌کند: «تازمانی‌که کاهش فوری، سریع و وسیع در انتشار گازهای گلخانه‌ای وجود داشته باشد، محدود کردن گرمایش تا نزدیک ۱٫۵ درجه سانتیگراد یا حتی ۲ درجه سانتی گراد دور از دسترس خواهد بود. عواقب آن می‌تواند پیامدهای جدی برای کشاورزی و سلامتی داشته باشد و باعث حوادث شدید آب و هوایی و بلایای طبیعی شود."

حزب چپ ايران (فدائيان خلق) به عنوان يک جريان چپ ايرانی که بر پيوند عميق ارزش های چپ با حفظ محيط زيست باور دارد و به خطرات ناشی از سوخت فسيلی بر کره زمين و حيات انسانی، حيوانی و گياهی واقف است، از فراخوان "سازمان جهانی بهداشت و بیش از دویست انجمن حوزه بهداشت" حمايت کرده و بر اين امر تاکيد دارد که حذف تدريجی سوخت فسيلی می تواند سالانه از مرگ و بیماری  مليون ها انسان جلوگيری کند. حذف تدريجی سوخت فسيلی زمانی می تواند در سطح جهانی عملی شود که کشورهای پيشرفته بجهات مختلف به ياری کشورهای در حال توسعه بشتابند. حزب ما اميدوار است که اين فراخوان در سطح جهانی و در کشور ما با پشتيابی سازمان های مردم نهاد، تشکل های مدافع محيط زيست، شخصيت های جهانی و ملی، احزاب، سازمان ها و فعالان سياسی و مدنی قرار گيرد و از دولت ها خواسته شود که "معاهده منع گسترش سوخت‌های فسیلی" را امضا و برای اجرای خواست های فراخوان برنامه ريزی کنند.

حزب چپ ايران (فدائيان خلق) ـ گروه کار محيط زيست
۱۱ سپتامبر ۲۰۲۲ (۳۱ شهريور ۱۴۰۱)

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
آدرس فراخوان برای امضا
https://fossilfueltreaty.org/health-letter

بیانیه مطبوعاتی
https://fossilfueltreaty.org/health-letter-press-release

 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید