رفتن به محتوای اصلی

تجارب دیگران

احمد هاشمی
در این نوشته حیدر با دقیق ترین اطلاعات و با توجه به جمیع جوانب، در رابطه با "روند تشکیل دولتهای فدرال" چهار نمونه متفاوت ازفدرالیسم یعنی فدرالیسم همگرا، فدرالیسم واگرا، فدرالیسم آمرانه و از بالا، و فدرالیسم دموکراتیک را در عمل در کشورهای مختلف از هم تفکیک می کند.
ژان نوما دوکانگ
پس از جنگ جهانی اول، آنچه که « مارکسیسم اتریشی » (Austromarxisme) نامیده می شود در وین ریشه گرفت. این جریان که نه با رژیم شوروی همسو بود و نه با سوسیال دموکراسی آلمان ، سیاست اجتماعی خود را در مالیات، مسکن و فرهنگ پیش می برد. رویکرد او بعداً بر بخشی از حزب سوسیالیست فرانسه تأثیر گذاشت.
آن چه واقعا در مورد واکسن ها قابل توجه است و آن‌چه کوبا در سال گذشته به آن دست یافته است، آن است که کوبا درست همین الان در حال تحمل یک بحران اقتصای طاقت فرسا است، و بخشی به خاطر کووید-19. بدیهی است که دیگر گردشگری وجود ندارد، و کوبا در اقتصاد خود تا حد زیادی وابسته به گردشگری است. اما حتی قبل از آن، افرادی بودند که وضعیت اقتصادی کوبا را با دوره ویژه‌ی پس از فروپاشی اتحاد شوروی مقایسه می‌کردند، که بدتر از رکود بزرگ(امریکا) تلقی می‌شد.
مرضیه شفیع (شمسی)
راه سخت بود و پر پیج و خم . ما جوان بودیم و پر از عشق و شور و کار و تلاش . با امید به فردایی روشن و با تصور وهدف ساختن کشوری آباد و آزاد و سر بلند و رها از چنگ بیگانگان وبا آرزوی دیدن مردمانی شاد و خوشبخت، همه سختی ها را بجان خریدیم .
دنیز ایشچی
تکرار مکرر تبليغات ضد اخلاقی دروغ و ترساندن مردم از اين بابت که ممکن است امنيت شغلی و درآمدی آنها به نحوی به خطر بيافتد، يا که پناهندگان هجوم آورده و کارهای شما را گرفته و نا امنی ايجاد خواهند کرد، بطور موثری بر اذهان و رفتار مردم و در نهايت تصميمات آنها در صندوق های رای تاثير ميگذارد. با شمشير های چوبی صداقت و راستی، برنامه و تيم منسجم و مثبت و سازنده، به تنهايی نميشود به جنگ آسياب های بادی، و پيام آوران دروغ و ترس و رعب و وحشت رفت.
محمود شوشتری
مطلب زیر ترجمه دو مقاله است که ده سال پیش در چنین روزهایی ۲۹ فروردین ۱۳۸۸، ترجمه کردم و در چند سایت خبری منتشر شد. نظر به اهمیت مضمون این دو مقاله مطلب بازنویسی کردم و همراه پیش‌نوشته‌ای کوتاه تقدیم حضور می‌شود.
آرام بختیاری
در فرانسه سارتر و اگزیستنسیالیستها با کمک کتاب" فنومنولوگی روح" به معرفی خود پرداختند. جریان" مارکسیسم انتقادی" دهه 20 قرن گذشته توسط لوکاچ و کروش را "مارکسیسم هگلی" نامیدند. بعد از پایان جنگ جهانی دوم بحثی شدید میان مارکسیستهای" ارتدکسی" استالینیستی و مارکسیستهای" انتقادی" غربی درگرفت.
محمد کدیور
تجربه حزب کارگر در برزیل را باید یکی از تجربیات موفق یک حرکت سیاسی چند دهه اخیر در سطح جهانی دانست که تلاش برای تحقق دموکراسی را با دغدغه های عدالت اجتماعی درآمیخته و توأمان پیش برده است.
کمال اطهاری
مطلب آقای كمال اطهاري با عنوان "چپ در صحنه" در سالنامه شرق (۱۳۹۱) به چاپ رسيده است. بعد از نگارش اين مطلب، صحنه سياسی برزيل دگرگون شده و نيروهای راست قدرت گرفته‌اند. با اين وجود تجارب حزب کارگران برزیل برای ما که دست اندر کار پی‌ريزی تشکل جديدی هستيم، از تازگی برخوردار است. لذا "به پيش" آن را منتشر می‌کند.
مجید سیادت
مبحث سوسياليسم دموکراتيک و تفاوت آن با سوسيال دموکراسی از مباحث حاد حزب کارگر در دو سال اخير بوده است. در زير دو مقاله تر جمه شده در اين باب ارائه می شود.

مطالعه اين متون سئوال های فراوانی پیش می کشند.
مجید سیادت
بدون شک، رابطه انگلستان با اتحاديه اروپا، مهمترين مسئله ملی انگلستان است. تقريبا چهل و پنج سال از ورود انگلستان به اين اتحاديه می‌گذرد. نکته قابل توجه اينست که نگرش به اين اتحاديه (و بنابراين برکسيت) موضوعی فراحزبی است. در دو حزب مهم انگلستان، (محافظه کار و کارگر) جناح‌هائی موافق و يا مخالف آن هستند. از زاويه هواداران برکسيت، مسئله اصلی استقلال انگلستان است.