گروه تئاتر اگزیت

ما بر این باوریم که «سلاح نقد البته نمیتواند جایگزین نقد سلاح شود، قهر مادی باید با قهر مادی سرنگون شود؛ اما تئوری هم تبدیل به قهر مادی میشود، به محض آنکه تودهها را جذب کرده باشد. تئوری زمانی میتواند تودهها را جذب کند که شخصی شود و زمانی شخصی میشود که رادیکال باشد. رادیکال بودن یعنی چنگ انداختن به ریشهی مسئله. اما برای انسان، ریشه خود انسان است.»

در این فصلنامه تلاش میشود تا در کنار مطالب تخصصی تئاتر، تحلیلها و نظرات گوناگون در خصوص شرایط و وقایع روز تئاتر نیز منتشر شود. هدف از انتشار این فصلنامه، ایجاد فضایی آزاد و بدون سانسور برای رویارویی و تبادل آراء و نظرات گوناگون در زمینهی تئاتر و اجتماع است. در این راستا، فصلنامهی تئاتر امروز تلاش خواهد کرد تا با هدف شکلگیری گفتگوی سازنده، بازتابدهندهی تمام صداهای موافق و مخالفی باشد که مجالی برای شنیده شدن ندارند. با این امید، فصلنامهی تئاتر امروز پذیرای آثار و دیدگاههای تمامی علاقمندان، فعالان تئاتری و مخاطبانی است که مایل هستند در این تلاش سهمی داشته باشند.

در پی انتشار مانیفست تئاتر استقلال در شمارهی پیشین صحنه معاصر، پرسشهایی جدی در پیش رویمان قرار گرفت که لازم دیدیم پاسخی در خور به آنها داده شود. طبعاً آنچه که در این پرسشها مطرح شده بود، در چهارچوب مانیفست نمیگنجید و پرداختن به آنها مجالی دیگر میطلبید. از این رو، برای روشن شدن نکات احتمالاً مبهم مسیری که در تحقق اهداف مانیفست متصوریم، بر آن شدیم که در ادامهی راه و در تکمیل آنچه در مانیفست بیان کردهایم، کوشش کنیم به این پرسشها بپردازیم.

ما، به عنوان هنرمندان دو نسل از دو دورهی متفاوت تاریخی تئاتر ایران، پیش و پس از انقلاب ۱۳۵۷، اعتقاد جدی داریم که در وضعیت اضطراری و فاجعهبار فعلی، نقش هنرمندان راستین تئاتر در تغییر این وضعیت اسفبار اهمیتی بهسزا داشته و پاسخی است بهنگام به وظیفهای که تاریخ بر عهدهی آنها نهاده است. از این رو، ما، از آن دسته از هنرمندان تئاتر که طی سالهای متمادی از سیاست حاکم بر هنر تئاتر آسیب دیده و خود را با ما همنظر میدانند دعوت میکنیم تا با پیوستن به ما و پایبندی به اصول مانیفست «تئاتر استقلال»، این وظیفهی مهم را همراه و همدوش یکدیگر به انجام برسانیم.