مهدی فتاپور

هفته گذشته در جلسه گفتگو و پرسش و پاسخی با مضمون ذکر شده با حضور تعدادی از دوستان صاحب نظر از دیدگاه های مختلف شرکت داشتم صحبت و پاسخ های من به سوالات مطرح شده در این جلسه در گفتار زیر آمدهاست.

بحران اوکراین – جهان به کدام سو میرود؟
مهدی فتاپور، در اتاق تلگرام اتحاد چپ
پنجشنبه ۲۶ اسفند ماه برابر با ۱۷ مارس ۲۰۲۲

بحران اوکراین – جهان به کدام سو میرود؟
مهدی فتاپور، در اتاق تلگرام اتحاد چپ
پنجشنبه ۲۶ اسفند ماه برابر با ۱۷ مارس ۲۰۲۲
ساعت ۲۱:۰۰ به وقت ایران و ساعت ۱۸:۳۰ به وقت اروپای مرکزی
ساعت ۱۳:۳۰ به وقت شرق امریکا

فایل صوتی جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی جمعه ۲۲ بهمن ۱۴۰۰
میهمان: رفیق مهدی فتاپور
زمان: ساعت ۲۱ به وقت ایران / ۱۸:۳۰ به وقت اروپای مرکزی/ ۱۲:۳۰ به وقت شرق آمریکا و کانادا
این جلسه در کانال تریبون سرزمین من، گروه تلگرامی به یاد رفیق رئیس دانا، برای اتحاد عدالتخواهان و سایر گروههای تلگرامی برگزار خواهد شد
لینک:
https://t.me/+XoZejA_SmGcwYjdh

اگر در زمان انقلاب شکلدهی یک حزب نیرومند از طریق وحدت چند تشکل چپ ممکن بود امروز این تشکلها بخش کوچکی از نیروی چپ در جامعه را نمایندگی میکنند. اکثریت فعالین چپ در خارج از کشور منفردند و در داخل کشور به دلیل شرایط حاکم بر کشور تمامی فعالین منفردند. فعالین غیر متشکل در سازمانهای موجود که در شکلدهی یک حزب چپ واحد در کشور نقشی تعیینکننده دارند. فعالینی که اکثراً به نسلهای پس از انقلاب تعلق دارند و به احزاب موجود که تماماً از فعالین دوران انقلاب شکلگرفته و تمایزات تاریخی آن دوران را نمایندگی میکنند تعلق ندارند. این تصور که این احزاب قادر خواهند بود این توده عظیم فعالین را جلب نماید ذهنی است. شکلدهی یک حزب نیرومند در ایران از همان راهی ممکن است که آمریکای لاتینیها و ترکها تجربه کردهاند.

فایلهای صوتی جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی
میهمان: رفیق مهدی فتاپور
زمان: جمعه ۹ مهر ۱۴۰۰ برابر با ۱ اکتبر ۲۰۲۱
ساعت: ۱۹:۳۰ به وقت ایران –۱۷:۰۰ به وقت اروپای مرکزی
لینک:به یاد رفیق رئیسِ دانا، برای اتحاد عدالتخواهان

فایل صوتی جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی
میهمان: مهدی فتاپور
زمان: ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ برابر با ۷ ماه مه ۲۰۲۱
ساعت: ۹:۰۰ به وقت ایران؛ ۱٨:۳۰ به وقت اروپای مرکزی؛ ۱۲:۳۰ به وقت شرق آمریکا

توافق 25 ساله جمهوری اسلامی و چین؛
مهدی فتاپور عضو شورای مرکزی حزب چپ ایران (فدائیان خلق )
در اتاق تلگرام " اتحاد چپ" به سؤالات پاسخ داد.
پنجشنبه 19 فروردین 1400 برابر با 8 آوریل 2021
ساعت 21 بوقت ایران،ساعت 18:30 بوقت اروپای مرکزی

برنامهای از تالار اندیشه حزب چپ ایران (فدائیان خلق) در اتاق زوم؛
سخنران: مهدی فتاپور عضو شورای مرکزی حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

این شروع حرکت مسلحانه در سال 50 نبود که فضای روشنفکری کشور را تحت تأثیر قرارداد. این جنبش شکلگرفته روشنفکری دانشجویی منعکس در ادبیات؛ هنر و تظاهرات دانشجویی است که از شروع مبارزه مسلحانه استقبال کرده و تداوم آن را موجب میشود. فراموش نکنیم که در انتهای سال 50 تنها 6 چریک با کمترین امکانات زنده ماندهاند. مجاهدین بدون هیچ اقدامی بهطور تقریباً کامل دستگیرشده و تشکیلات آنها از هم می پاچد ولی هر دو سازمان در آن شرایط خیلی سریع تجدید سازمان میکنند. این جنبش قبل از سیاهکل متولدشده و شکلگیری فداییان محصول این جنبش بود و پس از کنار گذاشتن سلاح هم، این جنبش به حیات خود ادامه میدهد.

شکلگیری دو جریان فداییان و مجاهدین، موقعیت جدیدی در رابطه فعالان دانشجویی و سازمانهای سیاسی پدید آورد. اگر در نیمه دوم سالهای دهه ۴۰ همه سازمانهای سیاسی از طرف فعالان دانشجویی مردود بودند، در رابطه با این دو سازمان تلقی دیگری حاکم بود. این دو سازمان از درون روشنفکران و دانشجویان ایران برآمده بودند و دانشجویان این دو سازمان را از آن خود میدانستند. در آن دوران اکثریت قریب بهاتفاق فعالان دانشجویی خود را هوادار و وابسته به این دو جریان میدانستند.

فایل صوتی جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی جمعه ۵ دی ۹۹ برابر با ۲۵ دسامبر ۲۰۲۰
میهمان جلسه: مهدی فتاپور، از اعضای شورای مرکزی حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

رفیق مهدی فتاپور عضو حزب چپ ایران در گفتگو با برنامه «تحلیل روز»

فایل صوتی جلسه پرسش و پاسخ تلگرامی؛ جمعه ۴ مهر ماه ۹۹
میهمان برنامه: مهدی فتاپور

از آن وقایع ۴۰ سال گذشته است. نه شرایط کشور ما بگونه ۴۰ سال پیش است، نه موضوعات مطرح موضوعات آن زمان است، نه طرز فکر فدائیان فکرهای ۴۰ سال پیش است و نه موقعیت سازمانهای فدایی امروز موقعیت آن زمان است. هر یک از این عوامل میتواند نوع نگاه را دگرگون کند و بررسی آنچه در ۴۰ سال پیش رخ داد، نمیتواند مستقیماً یاری دهنده اقدامات امروز باشد. بررسی گذشته تنها میتواند در خدمت گسترش دادن افق دید باشد و نه بکارگیری مستقیم یک تجربه.

فایل صوتی جلسه تلگرامی جمعه ۲ اسفند ۱۳۹٨
میهمان این هفته: مهدی فتاپور، عضو شورای مرکزی حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

چهل سال بعد از آن روز در سالهای اخیر هستند نیروهایی که در تمام پرونده سیاسیشان در چهل سال اخیر نتوانسته یا نخواستهاند در همکاری جدی با نیروهای غیر شرکت کنند. نیروهایی که تصور میکنند همکاری و اتحاد تنها با نیروهایی که مشابه آنان هستند مجاز است و در غیر این صورت به تصویری که آنان از خود ساختهاند لطمه وارد میشود.

استبداد مبتنی برولایت فقیه مسئول مرکزی مشکلات کنونی کشور است. حل بنیانی بحرانهای کنونی و امکان مشارکت مجموعه نیروهای سیاسی و اجتماعی برای حل مشکلات کشور تنها با نفی این سیستم و امکان شکل گیری اراده همگانی در تعیین مسئولین کشور بر اساس انتخاباتی آزاد ممکن است.

در آن سالها جنبش روشنفکری جوانان ایران نه فقط از نظر سیاسی بلکه از لحاظ فرهنگی-اجتماعی سرکوب شد و تلاش شد فرهنگی غلبه نماید که در مقابل تلاشهای روشنفکران دهه پنجاه ایران بود. آنچه را که جنبش ۶٨ ایرانی زیر سوال می برد، در ابعاد گسترده تری بازسازی شد. ثروت به عنوان مبنای ارزش و احترام وزن بیشتری یافت، فساد گسترش یافت، محافظه کاری های دوران اولیه سرمایه داری ابعاد وسیعتری یافت و... روشنفکران ایران شکست خوردند و سرکوب شدند و در دهه های بعد مورد شماتت قرار گرفتند که چرا به شرایط آن روز "نه" گفتند و در نتیجه به انقلاب یاری رساندند.

اهداف یک سازمان و یا حزب ماهیت و موقعیت آنرا در عرصه اجتماعی معین میکند که با تاریخ و رابطه آن با نیروهای اجتماعی تعین مشخص تر می یابد. اهداف و سمت گیری های عمومی اجتماعی نسبتا پایدارتر بوده و تابع تحولات سیاسی روزمره نیست و در برنامه حزب منعکس است. در اینجا ما باید معین کنیم که برای چه تغییراتی میکوشیم و خواستار چه روابطی (در چارچوب عمومی دمکراتیک و ویژه چپ) هستیم