رفتن به محتوای اصلی

صلح شرط مقدم برای نان و آزادی است!

صلح شرط مقدم برای نان و آزادی است!

علی خامنەای رهبر جمهوری اسلامی روز گذشتە در شرایطی کە ناوهای جنگی امریکا بسوی خلیچ فارس درحرکت هستند و تحریم های اقتصادی پیاپی با تهدیدات جنگی دولت ترامپ علیە ایران توام شدەاند، با گفتن "مذاکرە سم است" و "جنگ نخواهد شد" مخالفت اش را با مذاکرە برای دفع خطر جنگ و یافتن راهی برای برون رفت مردم از وضعیت فاجعە باری کە حکومت وی و دولت دست راستی ترامپ و متحدین منطقەای اش از دو سو بر مردم ایران تحمیل و آنها را تحت فشار بی سابقە قرار دادەاند، اعلام کرد.

رد مذاکرە توسط خامنەای آنهم در حالیکە ادامە و تشدید تحریمهای اقتصادی بە همراە سیاستهای مخرب و ناکارآمد حکومت اقتصاد و تولید را دچار افلاس و مردم را بە فقر و فلاکت این چنینی کە برای همە اظهر و من الشمس است دچار نمودە، چیزی بە غیر از یک نابخردی تحریک کنندە دیگر نیست کە خامنەای مرتکب می شود. او در واقع با رد مذاکرە ترامپ و همراهان وی را تشویق بە انجام اقدامات نظامی می کند.

تاوان این نابخردی کە ممکن است سنگینتر از نابخردیهای گذشتە ولی فقیە باشد را اما همچنان مردم هستند کە باید بپردازند. خامنەای بە دروغ در قسمتی از سخنرانی اش می گوید، " مردم هم کە دنبال مذاکرە نیستند"! بر خلاف ایشان کە وجود تنش و درگیری را بە سود موقعیت خود و بقای حکومت مستبد و ستمگرش می داند و از همین روی با انجام مذاکرە مخالفت می ورزد، مردم اما سالهاست بە هزار و یک زبان، با اعتراضات و اعتصابات و جنبش های کە بر پا داشتەاند گفتەاند کە خواهان صلح و رفاە و آزادی و همزیستی مسالمت آمیز با همسایگان و رفع اختلافات با کشورهای دیگر از طریق گفتگو هستند و تنش و ماجراجویی را بە نفع خود و کشورشان نمی دانند.

رهبر حکومت بە رغم نگرانی گستردە داخلی و محافل صلح دوست جهان کە نگران آغاز جنگ ویرانگر دیگری با عواقب نامعلوم هستند، با اطمینان و بە جهت رفع این نگرانی ها کە هیچگاە از زمان جنگ ویرانگر و جنایتکارانە ٨ سالە ایران و عراق اینهمە جدی نبودە است، در قسمت دیگری از سخنرانی روز گذشتەاش، می گوید "جنگ نخواهد شد". او مردمی را کە از دست او و رژیم اش بە ستوە آمدەاند بە "مقاومت" فرا می خواند! اما معلوم نمی کند کە هنوز جنگی شروع نشدە، بە صرف تشدید تحریمها تمام شاخص های اقتصادی تنها طی چند ماهە اخیر این همە سقوط کردەاند، وی با کدام امکانات و تدارکات مردم را بە مقاومت فرا می خواند و برای این مردم چە کردە است کە از آنها توقع مقاومت دارد؟ مگر می شود همزمان با تشدید مداوم سرکوبها و بە محاکمە کشاندن، کارگر و معلم و نویسندە و دانشجو از مردم توقع داشت کە در این درگیری مردم جانب سرکوبگران شان کە آنها را بە فقر و فلاکت کشاندەاند را بگیرند؟ اکثریت قریب بە اتفاق مردم بە غیر از گروە کوچکی کە برای رسیدن بە قدرت و یا با توهم رسیدن بە دمکراسی دنبالە روی دست راستی های افراطی زورگو و محافل جنگ افروز در امریکا و اسرائیل و شیخ نشین های مرتجع شدە و از تهدیدات تنش آفرین و جنگ طلبانە این مجموعە ضد مردمی آشکار و پنهان حمایت می کنند، بقیە مردم کە تجربە جنگ ٨ سالە ایران و عراق را هم پشت سر نهادەاند، مخالف درگیر شدن کشورشان در یک جنگ دیگر با دشمنی چند برابر قدرتمندتراز صدام حسین کە مدرنترین سلاح های کشتار جمعی را در اختیار دارند هستند و خوب می دانند کە انگیزە دست راستی ترین محافل جنگ طلب و مرتجع جهان در یک جنگ احتمالی هر چە کە باشد، استقرار دمکراسی در ایران نمی تواند باشد. در عین حال مردم مخالف ادامە سیاستهای تحریک آمیز و دخالتگرانە جمهوری اسلامی کە بهانە بە دست ترامپ و متحدین اش می دهند تا مردم و کشور را محاصرە اقتصادی و نظامی کند و اقتصاد کشور را نابود کند، هستند.

مردم عادی جنگی با کسی ندارند، خواهان صلح اند، از مذاکرە حمایت می کنند و در حال حاضر مذاکرە را راه درست دور کردن خطر جنگ از سر مردم ایران و منطقە و برقراری صلح می دانند. کارگران و زحمت کشان و نیروهای ترقی خواە و مردم دوست و همە عدالت خواهان می دانند کە بروز یک جنگ احتمالی چە مصیبت بزرگی بر سر مردم و ایران می آورد و بهمین جهت بە همان اندازە کە با حکومت مخالفند و با آن مبارزە می کنند با هر نوع جنگ و تجاوز خارجی بە هر دلیل و بهانە و از جانب هرکس کە باشد مخالف هستند و با آن و برای حفظ صلح مبارزە خواهند کرد. حفظ صلح شرط مقدم برای رسیدن بە نان و آزادی است! سیاست نە جنگ و نە صلح نیز یک سیاست فرسایندە است کە تنها موجب تداوم و تعمیق بحران های کنونی می شوند. و حکومت اصولا در موقعیتی قرار ندارد کە بتواند در وضعیت فعلی برای مدتی طولانی دوام بیاورد. بهمین دلیل دیر یا زود نە تنها برای اجتناب از یک جنگ احتمالی، بلکە برای برداشتن تحریمها بە نظر نمی رسد چارە دیگری جزء انتخاب مذاکرە را داشتە باشد. مخالفت با جنگ و تنش و فشار برای انجام مذاکرە راە کاری است کە نیروهای صلح دوست پیش رو دارند.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید