رفتن به محتوای اصلی

مردم به ارزش رأی خود واقفند!

مردم به ارزش رأی خود واقفند!
مجلس در اجرای خواست خامنه ای انتخابات رياست جمهوری را مهندسی می کند!

هم زمان انتخابات رياست جمهوری و شوراهای محلی در روز ۲۸ خرداد سال ۱۴۰۰ برگزار می شود. از مدت ها قبل سمت دهی و برنامه ريزی برای اين انتخابات شروع شده است. قبل از همه، علی خامنه ای مشخصات رئيس جمهور مورد نظرش را بيان و به آن سمت داد. کانديدای مورد نظر او که در دو انتخابات قبلی شکست خورده و کانديدای مورد حمايت اصلاح طبان از صندوق های رأی بيرون آمده بود، اين بار زودتر به ميدان آمده و گفته بود که باید یک دولت «جوان و حزب‌اللهی» سرکار بيآيد.

در انتخابات قبلی رياست جمهوری مجلس شورای اسلامی نقشی نداشت. مهندسی انتخابات توسط شورای نگهبان انجام می گرفت. شورای نگهبان با رد صلاحيت کانديداها و تائيد صلاحيت کانديداهای مورد نظر و يا قابل تحمل نظام، انتخابات را مديريت می کرد. اما اين بار مجلس برای عملی کردن خواست علی خامنه ای، چند ماه مانده به انتخابات دست به کار شده تا زودتر از شورای نگهبان انتخابات رياست جمهوری را مهندسی کند.

دليل اصلی پيشقدم شدن خامنه ای و مجلس برای سمت دادن و مهندسی کردن انتخابات، به برنامه بلوک قدرت برای يکدست سازی جکومت بر می گردد. بلوک قدرت از مدت ها پيش تصميم به يکدست کردن حکومت گرفته است. جمهوری اسلامی به شدت از اعتراضات مطالباتی و خيزش مردم و از فشارهای بين المللی نگران است و برای کاربست مشت آهنين در مقابل اعتراضات مردم و مقاومت در مقابل فشارهای خارجی، به کاهش شکاف های درونی و يکدست سازی قدرت سياسی نيازمند است. در همين رابطه انتخابات دوره يازدهم مجلس توسط سازمان اطلاعات سپاه و شورای نگهبان بگونه ای مديريت شد که از صندوق های رای کانديداهای مورد نظر نظام بيرون آمد و راست افراطی و فرماندهان سپاه، اکثريت مجلس را قبضه کردند. هم اکنون از ۱۲ عضو هیئت رئیسه، هفت نفر از فرماندهان یا اعضای سپاه و بسیج هستند.

مجلس برآمده از انتخابات فرمايشی، در اجرای خواست علی خامنه ای، پيشقدم شد که قانون انتخابات رياست جمهوری را آنچنان تغيير و آرايش دهد که از قبل بيرون آمدن گزينه جريان حاکم از صندوق های رای تضمين شود. برهمين پايه مجلس در قانون انتخابات چنان دست برده است که از صندوق های رأی يکی از فرماندهان سپاه و يا يک چهره راست افراطی بيرون بيآيد.

بنابر مصوبه مجلس، فرماندهان عالی نیروهای مسلح با جایگاه سرلشکری و بالاتر می‌توانند نامزد انتخابات ۱۴۰۰ شوند. پیش از این نامزدهای نظامی با قطع ارتباط با نهاد خود بارها در میدان رقابت‌های انتخاباتی حضور داشته‌اند. اما این‌بار، مجلس الزام استعفای افراد از منصب نظامی را بالکل از میان بر داشته است تا راە نظامیان برای رئیس جمهور شدن را تسهیل کند. البته نه برای فرماندهان ارتش، بلکه مجلس برای فرماندهان سپاه جهت ورود به انتخابات مجلس فرش قرمز پهن کرده است.

اگر در "رأس حکومت" انتخابات به مسئله مهم حکومتيان تبديل شده و آن ها برای انتخابات نقشه می چينند و برنامه ريزی می کنند، اما در "پائين" مردم نسبت به آن بی تفاوتند. اکثريت مردم به تجريه دريافتند که انتخابات مهندسی شده و وعده های کانديداها، چاره ساز مشکلات آن ها نيست. حسن روحانی در انتخابات سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶  وعده های زيادی به مردم داد. ولی بعد از پيروزی، وعده ها را به فراموشی سپرد و مجری خواست های علی خامنه ای شد. ذهنيت اکثريت مردم در فاصله دو انتخابات رياست جمهوری دگرگون شده و به بی ثمر بودن صندوق های رأی در جمهوری اسلامی پی برده اند. کاهش شديد ميزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس يازدهم، اين امر را به وضوح نشان داد.

خيزش دی ماه ۹۶ و آبان ماه ۹۸، اعتراضات گسترده دانشجويان بعد از شليک موشک به هواپيمای اوکرائينی، نارضايتی بی سابقه از حکومت در سطح جامعه از يکسو و از سوی ديگر ناکارائی حکومت در اداره کشور، تحريم های فلج کننده اقتصادی دولت ترامپ، عملکرد حکومت نسبت به کرونا، فقر، بيکاری، تورم تازنده و افت شديد سطح زندگی گروه های وسيعی از جامعه، وضعيت جديدی را در جامعه شکل داده است. اکثريت مردم وضع موجود را قابل تحمل نمی دانند و نسبت به آن معترضند. برآمد جنبش قدرتمند مطالباتی کارگران، معلمان، بازنشستگان، پرستاران و ... نشانگر آن است. مردم خواهان تغيير وضع موجود هستند. اما حکومت سد راه هر گونه تغيير است. حکومت بی توجه به خواست ده ها ميليون مردم ايران هم چنان به سياست های فاجعه بار خود در داخل و منطقه ادامه می دهد.

در چنين شرايطی مردم بار ديگر با عدم شرکت در انتخابات به حکومت نشان خواهند داد که ارزش رأی خود را شناخته اند. کاهش شديد ميزان مشارکت در انتخابات يک شکست برای حکومت و يک پيروزی برای مردم ستم کشيده ايران و آن دسته از نيروهای اپوزيسيون خواهد بود که برای گذار از جمهوری اسلامی بر جامعه مدنی، جنبش های اجتماعی و نيروهای سياسی متکی هستند.

 

دیدگاه‌ها

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید