رفتن به محتوای اصلی

قتل سیاهان و انجمن ملی اسلحه آمریکا

قتل سیاهان و انجمن ملی اسلحه آمریکا

اکنون نزدیک به ۶۰ سال است که انجمن ملی اسلحه (National Rifle Association) در آمریکا به یکی از پرقدرت ترین گروه های سیاسی بدل شده است. این انجمن بعد از پایان جنگ داخلی و با الهام از انجمنی مشابه در انگلیس و با کمک کلیسا بوجود آمد تا به آموزش استفاده از تفنگ های بسیاری که پس از پایان جنگ داخلی در دست مبارزان شمال باقی مانده بود بپردازد.

بند دوم لایحه حقوق شهروندی آمریکا (Bill of Rights) به حق داشتن و حمل اسلحه برای دفاع از خود اختصاص یافته و این محملی برای گسترش فروش سلاح های بسیار پیشرفته گردیده است. در طول این سالها چندین بار برای کنترل فروش سلاح های کشتار جمعی قوانینی تصویب و با اعمال نفوذ انجمن اسلحه، دهها بار هم این قوانین لغو شده است. امروزه تنها فروش بمب و نارنجک و امثال آن ممنوع است ونیز جوانان زیر ۲۱ سال نمی توانند اسلحه خریداری کنند. اما کشتار های جمعی, بویژه توسط نوجوانان دبیرستانی که سلاح والدین خود را دزدیده اند در مدارس بیشترین آمار را به خود اختصاص داده است.

قانوناً خرید سلاح مستلزم بررسی سوابق خریدار است؛ اما در بازار های حراج تفنگ که بارها در طول سال، و بیشتر در ایالات جنوبی برگزار می شوند، می توان انواع مسلسل های بسیار پیشرفته را بدون هیچ پرسشی خرید.

نقش انجمن ملی اسلحه آمریکا آنجا بارز می شود که در مقابل هر فاجعه کشتار جمعی که منجر به درخواست کنترل انواع مسلسل می شود، پیشنهاد انجمن، مسلح کردن بیشتر مردم برای دفاع است. در کشتار دبیرستانی در یکی از شهر های امریکا ۲۶ کودک و معلم توسط یک بچه که تیربار پدرش را دزدیده بود کشته شدند و موجب شد تظاهرات وسیعی بر علیه داشتن و حمل تیربار و سلاح های مدرن کشتار جمعی به مدیریت یک دختر جوان صورت گرفته و تا مقابل کاخ سفید در دوران پرزیدنت اوباما کشیده شد. در مقابل انجمن ملی اسلحه (NRA) پیشنهاد کرد که در مدارس هم آموزش کار با اسلحه حتی به آموزگاران باب شود تا از دانش آموزان مسلحانه دفاع کنند؛به عبارتی، فروش اسلحه بیشتر. هر چند این پیشنهاد رسماً پذیرفته نشد، اما عده بسیاری از مردم به خریداران سلاح اضافه شدند و بازار سازندگان آن رونق بیشتر گرفت .

وجود تعداد بیشمار تیربار های پیشرفته در دست مردم، نیروهای انتظامی را هم خواه ناخواه برای مقابله با متخلفین و جنایتکاران، به مشتریان کارخانه های اسلحه سازی تبدیل کرده است. این سیاست انجمن اسلحه آمریکا موجب تسلیح باندهای قاچاق انسان و مواد مخدر به تیربار های بسیار مدرن گردید؛ به ناچار اسلحه کمری پلیس و نیز تیربار هایشان همواره دارای خشاب پر است و کافی است چیزی آنها را نگران یا مشکوک کند یا برخی از راست ها و نژاد پرستان نسبت به اقلیت های قومی بویژه سیاه پوستان حساس باشند تا در لحظه ای قادر به شلیک شوند و فاجعه ای انسانی بوجود آورند.

از طرفی تیره پوستان که تا قبل از جنگ داخلی شمال و جنوب برده بوده اند همچنان در عمق نگاه مهاجران سفید پوست، شایسته حقوق برابر نیستند. بسیاری از مواقع سفید پوستانی که می خواهند انسانیت به خرج دهند رابطه شان با سیاهان بیشتر ترحم آمیز است تا احساس برابری؛ این در حالی است که قوانین آمریکا به روشنی حقوق یکسان برای همه مردم آمریکا قايل است.

اما این محدود به سفید پوستان هم نمی شود. تاریخچه تلخ برده داری که اغلب در ایالات گرمسیری جنوب امریکا در مزارع کشت نیشکر بیشترین رواج را داشت بر روح و روان جامعه سیاه پوستان امریکا آثار زیان بارش را به جا گذاشته و برای التیام آن، نیاز به زمانی بس طولانی، می طلبد. از این رو، ما کمتر دانشمندان سیاهپوست در آمریکا مشاهده می کنیم. خوشبختانه، هم با درآمیختگی نژادی و هم موفقیت های چشمگیر در هنر و ورزش ( به دلایلی که در این مقوله نمی گنجد) سیاهان بخش مهمی از اتکاء به نفس خود را بازیافته اند. انتخاب آقای اوباما برای ریاست جمهوری همراه با شخصیت قوی و مردمی او و همسرش میشل ، در کنار رشد چشمگیر مدافعان حقوق بشر به لطف انتقال بی سابقه اطلاعات در فضای مجازی تحولی جدی در احساس برابری در سیاهان ایجاد کرده است.

اکنون آنها به سرعت در حال ترمیم آلام گذشته و حضور برابر حقوق با سایرین هستند و رفتار گروه ها و پلیس های نژاد پرست را بر نمی تابند.

تظاهرات اخیر در اعتراض به قتل یک سیاه پوست که به وضوح رفتار جنایت کارانه یک تیم پلیسی را نشان داد، بر عکس گذشته، نه تنها به مینیاپولیس ختم نشد، بلکه به تمام ایالات آمریکا و دیگر کشورهای پیشرفته اروپا هم کشیده شد و چهره نژادپرست آقای ترامپ را هم کاملا آشکار کرد، و می رود تا تغییرات بنیادی در نظام پلیس انتظامی امریکا ایجاد کند.

چکیده کلام اینکه در پشت پرده همه این خشونت پلیس و اعتراضات مردم که محدود به سیاهان هم نیست، باید انجمن اسلحه آمریکا را دید که مسبب تمام این فجایع است و اکنون زیرکانه چهره خود را پنهان می نماید و کلامی از آنان به گوش نمی رسد.

کاهش بودجه نیروهای انتظامی؛‌باز آموزی پلیس برای نقش غیر تهاجمی در برابر مردم ، بزعم من نه مفید و نه پایدار است. تا وقتی سلاح سنگین و تیربارهای مدرن قابل خرید و فروش در کشور است سطح خشونت پلیس حداقل از ترس جان خود کاهش نمی یابد و پلیس خوب از پلیس نژادپرست به راحتی قابل تفکیک نیست.

طبیعی است ؛برای مقامات و نمایندگان کنگره و سنا؛ آنچه در این نوشته می اید بسیار روشن است ؛ آنها دهها بار بیشتر از من می دانند ولی چرا برای ان اقدامی نمی کنند؟ نفوذ انجمن ملی اسلحه آمریکا تا کجاست؟ چند درصد از بزرگان قوم عضو این انجمن هستند و در کلکسیون تفنگ هایشان از همان تیربارهایی دارند که جنایتکاران حمل می کنند؟ پاسخ این سوالات خود گوشه دیگری از پایگاه این انجمن است.

Image removed.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید