رفتن به محتوای اصلی

مراسم هشتم ماه مارس روزِ جهانی زن در شهر کلُن آلمان برگزار شد

مراسم هشتم ماه مارس روزِ جهانی زن در شهر کلُن آلمان برگزار شد

به دعوت گروه کار زنان حزب چپ ایران (فدائیان خلق)، در عصر روز یکشنبه دهم ماه مارس ۲۰۱۹، مراسمی با حضور جمعی از هم‌وطنانمان در بزرگداشت روز جهانی زن در شهر کلن آلمان برگزار شد. برنامه با پخش ویدئو کلیپی که توسط «گروه کار زنان حزب چپ ایران (فدائیان خلق)» تهیه‌شده بود آغاز گشت. پس‌ازآن، گروه هنری "وارش"(باران) با اجرای موسیقی زنده و دل‌نشین خود در چند بخش، به ایجاد فضائی صمیمی و شاد در مراسم یاری رساند، فضائی که در آن، زنان هنرمند متعهد ما در این گروه توانستند با مخاطبین خود، احساس و روحی یگانه بیافرینند.
در ادامه، خانم مرضیه دانش مسئول گروه کار زنان حزب چپ ایران (فدائیان خلق) در طی صحبتی کوتاه، ضمن خوشامدگوئی به حضار و شادباش هشتم ماه مارس به آنان، زنان جهان و زنان زحمتکش میهنمان از خواست‌های بر حق آن‌ها سخن گفته و ازجمله بر مقاومت و پایداری زنان کشورمان در برابر رژیم مستبد و زن‌ستیز جمهوری اسلامی تأکید کرد. او یادآور گردید که زنان هرگز در برابر این حکومت دینی – مردسالار تسلیم نشده و خود خواهان در دست گرفتن سرنوشت خویش‌اند و تا زمانی که زنان، خود حرکت نکنند، دنیا نیز حرکت نخواهد کرد. وی در ادامه، ضمن توضیح چگونگی روند کار مراسم، به معرفی خانم "عفت ماهباز" که گردانندۀ سخنرانی‌ها بود پرداخته و از وی درخواست نمود که برای پیشبرد ادامۀ برنامه. در جایگاه خود قرار گیرند. خانم ماهباز خود هفت سال از عمرش را در زندان‌های رژیم سپری ساخته، نویسنده و از فعالین اجتماعی است. او در آغاز برنامه از شرکت‌کنندگان خواست، تا در بزرگداشت یاد و خاطرۀ هزاران زن جان‌باخته و زندانی همچون نسرین ستوده، نرگس محمدی، سپیده قُلیان و نیز همه‌کسانی که برای برابر حقوقی زنان با مردان درراه آزادی و عدالت اجتماعی در ایران و جهان به مبارزه برخاسته‌اند و به یاد مادر لطفی (فروغ تاج‌بخش ) که تازگی‌ها از میان ما رفته است به شکل ایستاده به مدت یک دقیقه به کف زدن بپردازند. وی سپس به معرفی اولین سخنران، خانم ناهید کشاورز پرداخت و از او جهت ایراد سخنرانی دعوت کرد. خانم ناهید کشاورز، نویسنده و فعال حقوق زنان، در رابطه با مسئلۀ"چهار دهه مهاجران ایرانی در آلمان" به سخنرانی پرداخت. وی در طی این بحث به پیچیدگی‌ها و بغرنجی امر "وفق" فرهنگی مهاجران ایرانی در خارج از کشور و ازجمله کشور آلمان اشاره کرد. خانم کشاورز در ادامه، یکی از داستان‌های کوتاهش را که درزمینهٔ امر مهاجرت و مشکلات پیرامون آن نوشته بود، به سمع حاضرین رساند. این نویسنده و فعال زنان توانست با نوشتۀ خود که با قلم و بیانی روان، یک واقعیت تراژیک اجتماعی را به تصویر کشانده بود، شنوندگان را شدیداً تحت تأثیر قرار دهد.



خانم ناهید نصرت، فعال حقوق زنان سخنران بعدی بود. نامبرده درزمینهٔ اسلام سیاسی و زنان تحقیق کرده و با انجام کاری صبورانه درزمینهٔ فعالیت جریانات اسلامی مقیم کشور آلمان و منابع مالی آن‌ها و دول و حکومت‌های حامی آنان به ارائۀ آمار و ارقام پرداخت. خانم فرزانه عظیمی از اعضای هیئت سیاسی اجرائی حزب چپ ایران (فدائیان خلق) و از مسئولین سابق اتحاد فدائیان خلق ایران و نیز اتحاد جمهوری‌خواهان ایران، در سومین بخش از سخنرانی‌ها، به بررسی و اهمیت نقش مشارکت سیاسی زنان در مبارزه علیه تبعیض، اشاره داشت. وی در بررسی‌هایش، به حضور زنان کشورمان در عرصه‌های گوناگون سیاسی، اجتماعی و اقتصادی اشاره‌کرده و گفت: در طی دوره‌های مختلف مجلس، سهم زنان ما در دولت‌های بر سرکار آمده در ایران در پس از انقلاب بین ۳ تا ۶% بوده است. یعنی بسیار کمتر از کشوری مثل افغانستان که در صد زنان با سوادش بسیار پائین تر از ایران است. وی افزود، علیرغم این‌که روحانی، با آراء زنان توانست به ریاست جمهوری برسد، برخلاف وعده‌ووعیدهایش، در دو دولت گذشته و کنونی هیچ زنی دیده نمی‌شود و بر اساس آمار انتشاریافته، سهم زنان ایران در عرصۀ سیاسی در طی سال گذشته در بین ۱۹۳ کشور جهان رتبه ۱۷۷ بوده است. او گفت؛ حتی ایران را با کشور اتیوپی که صد میلیون جمعیت دارد و مردم آن نیز مسلمان هستند، نمی‌توان مقایسه کرد. در اتیوپی، نیمی از کرسی‌های وزارتخانه‌ها به زنان این کشور اختصاص‌یافته است. خانم عظیمی در طی صحبت خود با ارائۀ آمار به ایفای نقش زنان در جریانات سیاسی اپوزیسیون ایران اشاره‌کرده و گفت، در شرایطی که امکان فعالیت آزادانۀ زنان در کشور ما وجود ندارد از آن‌ها درخواست می‌کنم که در سازمان‌ها و جریانات سیاسی اپوزیسیون به فعالیت بپردازند، این خود می‌تواند تمرینی برای آن‌ها بوده و زمینه‌های رشد آن‌ها را در این زمینه موجب شود.
در پایانِ هر بخش از سخنرانی، سخنرانان به سؤالات شرکت‌کنندگان در جشن و گردانندۀ برنامه پاسخ گفتند. دیوارهای سالن با عکس‌هایی از زنان زندانی و مبارز تزئین یافته و قسمتی از مطالبات آن‌ها در اشکال نوشتاری بر دیوارهای سالن دیده می‌شد که ازجمله در مخالفت باحجاب اجباری، تبعیض علیه آن‌ها، گرامی داشت هشتم ماه مارس و خواست به رسمیت شناخته شدن برابری آن‌ها با مردها بود. در طی مراسم، در فضائی بسیار گرم و صمیمانه، از شرکت‌کنندگان با نوشیدنی و شیرینی پذیرائی گردید.


مارس ۲۰۱۹ برابر با اسفندماه۱۳۹۷ 

فیلم کامل برنامه روز جهانی زن را در آدرس زیر می‌توانید ببینید:
https://www.facebook.com//

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید