رفتن به محتوای اصلی

توقف اقدامات تهدیدآمیز و مذاکره بدون قيد و شرط، راه جلوگيری از درگيری نظامی

توقف اقدامات تهدیدآمیز و مذاکره بدون قيد و شرط، راه جلوگيری از درگيری نظامی

اقدامات دولت ترامپ برای پيشبرد سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ـ قرار دادن سپاه در فهرست گروه های تروريستی، امتناع از تمديد معافيت پنج کشور باقی مانده از تحريم نفتی ايران، خودداری از تمدید بخشی از معافیت‌های همکاری هسته‌ای با ایران، افزودن بخش فلزات و معادن ایران به ليست تحريم ها ـ و اقدام متقابل جمهوری اسلامی ـ تروریستی خواندن فرماندهی مرکزی آمریکا موسوم به سنتکام و همه نیروهای وابسته به آن، توقف صادرات آب سنگین و اورانیوم غنی‌شده برای مدت دو ماه، اعلام در دستور قرار گرفتن خروج مرحله به مرحله از برجام در صورت عدم تأمین امکان مبادلات توسط اروپا ـ فضای متشنج بین دو کشور را بيش از پيش تشدید کرده‌است. دولت آمریکا با اعزام ناو هواپیمابر "یو اس ‌اس آبراهام لینکتن" به منطقه، استقرار جنگنده‌بمب‌افکن‌های "بی‌-۵۲" در پایگاه نظامی آمریکا واقع در امیرنشین قطر بر آتش تهدیدات افزوده است. فضای تنش آلود، ميدان را برای يکه تازی نيروهای جنگ طلب دو طرف باز کرده است.
دولت ترامپ از تشدید تحریم‌های اقتصادی تا ایجاد فضای جنگی برای تسلیم جمهوری اسلامی فروگذار نمی کند. در عین حال مدعی است که آمادۀ مذاکره است. اما مذاکره ای با پیش شرط های بسیار. جمهوری اسلامی نیز همزمان با سياست تهديد و انجام اقداماتی در جهت خروج از برجام، بر فعاليت ديپلماتيک خود افزوده است. تاکید جواد ظریف، در سفرش به امریکا، بر ضرورت مهار بحران خطرناک کنونی میان ایران و آمریکا، تلاش او برای استفاده از اختلاف موجود بين ترامپ و برخی از اعضای کابينه او و شکاف انداختن بين دولت امريکا و متحدانش در این راستا بود.
تنش بين دو کشور در ‌ هفته‌های اخیر به نقطه‌ پر مخاطره‌ای رسیده است، هر دو طرف در مسیری افتاده‌اند که راه برگشت را دشوار کرده است. کسانی مثل جان بولتن و مايکل پمپئو خواهان فراتر رفتن از سياست اعمال فشار حداکثری هستند. در اين سياست دولت اسرائيل، عربستان و امارات در کنار آنان قرار دارند. آن ها می خواهند امريکا را به جنگ با جمهوری اسلامی بکشانند. ترامپ تا کنون بر تسلیم جمهوری اسلامی با توسل به تحريم های فلج کننده اقتصادی باقی مانده است. جمهوری اسلامی نه می خواهد با امريکا و متحدان آن بجنگد و نه تسليم ترامپ شود. اما هر دو طرف به سوی اقدامات تنش افزا گام بر می دارند. در چنين فضائی، از امکان کنترل اقدامات ناگهانی و اتفاقی کاسته می شود و يک حادثه و يا خطا می تواند به درگيری نظامی بيانجامد. برهمين پايه نگرانی از درگيری نظامی دو کشور و خطر فراروئيدن آن به جنگ گسترده به شدت افزايش يافته است.
برجام خطر جنگ را در سال های پيش منتفی کرد. اما آنچه مانع استفاده از فضای بعد از برجام برای حل اختلافات با دولت آمریکا شد، سیاست دشمن محور جمهوری اسلامی، آزمایش‌های موشکی سپاه، شعارنویسی علیه اسرائیل روی موشک‌ها، تعیین زمان برای نابودی اسرائیل، اقدامات نظامی خارج از مرزهای کشور، دخالت در سوریه، یمن، لبنان و عراق بود. خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی به پشتوانه سپاه و دیگر ابزار قدرتش، مانع گشایش در مناسبات سیاسی و اقتصادی با جهان خارج بعد از برجام شد. امروز باز با وضعيت مخاطره آميز کنونی و خطر درگيری نطامی بين دو کشور روبرو هستيم.
حزب چپ ايران (فدائيان خلق) بر این باور است که عامل اصلی اين وضعيت پرمخاطره، سياست ها و عملکرد مخرب جمهوری اسلامی به ويژه سياست توسعه طلبانه آن در منطقه است. جمهوری اسلامی با چنین اقداماتی زمینه را برای تهدیدهای بین المللی و منطقه ای، همدستی دولت سلطه گر آمریکا با کشورهای مرتجع منطقه، تحریم های گسترده اقتصادی و سیاست های مداخله گرانه نظامی علیه کشورمان فراهم ساخته است. ما بر این باوریم که درگيری نظامی بين جمهوری اسلامی و دولت امريکا نتایج ویرانگری برای کشور ما و منطقه به بار می آورد. راه جلوگيری از درگيری احتمالی نظامی، متوقف نمودن تهديدها علیه همدیگر و آغاز مذاکره بدون قید و شرط است. خارج شدن جمهوری اسلامی از برجام، می تواند اتحاديه اروپا و دولت ترامپ را عليه جمهوری اسلامی متحد کند و کشور را در يک قدمی جنگی قرار دهد که قربانی اصلی آن مردم ایران خواهد بود. ما بر سياست تنش زدائی، انجام مذاکره برای پايان دادن به تحريم های فلج کننده اقتصادی و حل اختلافات بر سر میز مذاکره تاکيد داريم و معتقديم که ادامۀ وضعیت موجود خطر بروز درگيری نظامی را افزایش می دهد. در شرایط کنونی ضرورت دارد نيروهای صلح طلب و آزاديخواه هم صدا از مذاکره بدون قید و شرط دو کشور برای حل اختلافات دفاع کنند و از سازمان ملل و دیگر مجامع بین المللی خواستار مداخله‌ برای پایان دادن به تنش بیشتر و انجام مذاکره بین دو کشور شوند.

هيئت سياسی ـ اجرائی حزب چپ ايران (فدائيان خلق)
۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸-۱۴ ماه مه ۲۰۱۹

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید