رفتن به محتوای اصلی

اعلامیه حقوق بشر، دستاور بشریت مدرن!

اعلامیه حقوق بشر، دستاور بشریت مدرن!

- از حقوق بشر چه برداشتی دارید؟

– برداشت من از حقوق بشر، مجموعه ای از حقوق و تدابیری است، که از طریق آن همه آحاد بشر در بهره مندی از آن باید حق برابر داشته باشند. این بهره مندی برای همه انسانها در این کره خاکی، مستقل از نشانه های ظاهری چون رنگ، نژاد، جنسیت و نشانه های تعلقی چون باور ها، دین، تعلق های ملی اتنیک، فرهنگ، زبان، پوششش، باید یکسان باشد.

مسقل از درک و فهم ما از حقوق بشر، این منشور و متمم های آن بصورت مدون به تصویب سازمان ملل متحد رسیده و این سازمان رعایت آنرا برای همه اعضا الزامی می‌داند. در عین حال باید یادآور شد، هرچند امروز حقوق بشر بعنوان امری جهانی پذیرفته شده است، اما دارای پیشینه غربی از سال‌های جنگ سرد پس از جنگ جهانی دوم است. با وجود انتقادهایی که به منشور حقوق بشر سازمان ملل می‌شود، باید آنرا یکی از دستاوردهای بشریت مدرن دانست. بخصوص که امروز درک و کاربست درست آن در برخورد با رویداد های مهم حائز اهمیت است. از مصداق‌های روشن آن نبودن استاندارد دوگانه است. تروریسم محکوم است توسط هرکس و هر نهاد!

- رابطۀ حقوق بشر و عدالت را چه می دانید؟

– همانگونه که نقض حقوق بشر به اشکال گوناگون بی‌عدالتی نسبت به شهروندان تلقی می‌شود، به همان میزان، رعایت این حقوق در حق مردم، به گونه ای تأمین عدالت است. واقعیت این است که اجرای کامل مفاد منشور حقوق بشر، چنانچه امکان پذیر شود، به میزان قابل توجهی تأمین کننده آزادی، دمکراسی، توسعه اقتصادی و اجتماعی و حقوق زنان و اقلیت های درون جامعه است. از همین رو می‌توان گفت که حقوق بشر از پايه ها و جز جدائی ناپذیر برنامه احزاب چپ و ترقیخواه است‌ و تامین عدالت در جامعه، عنصر مشترک هر دو.

اهمیت حقوق بشر در مبارزه با جمهوری اسلامی چیست؟

– جامعه ما در وضعیت دشواری بسر می‌برد. در مبارزه و برخورد با جمهوری اسلامی از یکسو باید نسبت به خطر جنگ هشیار بود و تحریم‌های های کمر شکن که بیش از همه فشار آن بر گرده مردم سنگینی می‌کند را محکوم و خواهان قطع آن شد و از سوی دیگر سیاست خارجی مغایر منافع ملی جمهوری اسلامی که موجب انزوای ایران و به‌ هدر رفتن امکانات عظیم اقتصادی ایران شده، مردود و باید محکوم نمود. اگر این را یک وجه از مبارزه با رژیم اسلامی بدانیم، وجه دیگر و با اهمیت آن، همزمان و به همان میزان افشای نقض دائم حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی، است. رسیدن به توافق در میان اپوزسيون نسبت به نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی آسان‌تر از توافق روی وجه اول است.

-جای حقوق بشر در اتحاد نیروها کدام است؟

– بدون شک پایه و اساس هر همکاری مستمر و هر اتحادی باید توافق روی برنامه مشخص عملی باشد. اما پایداری روی توافقات به میزان تعمیق و درک ضرورت هایی است که برای آن داریم با دیگری وارد یک اتحاد میشویم. اعتقاد و تعهد عملی به منشور حقوق بشر، می‌تواند و باید از جمله شروط لازم هر همکاری و اتحاد پایدار باشد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید