رفتن به محتوای اصلی

اذعان بە فرمایشی ىودن انتخابات کانونهای بازنشستگی!

اذعان بە فرمایشی ىودن انتخابات کانونهای بازنشستگی!

خبرگزاری ایلنا در ١٦ شهریور در گزارشی با عنوان "ادارە کار در انتخابات کانون ها دخالت می کند"بە دخالت ادارە کار در امور تشکلها پرداختە است.

ایلنا در گزارش خود بە اظهارات مهدی یعقوبی کە بە نوشتە این خبر گزاری از فعالین صنفی بازنشستگان در استان مرکز است استناد نمود و نوشت:

"اداره کار در انتخابات کانون‌ها دخالت می‌کند؛ اخیرا اداره تعاون و کار استان مرکزی در ترکیب کانون شازند دخالت کرده و به دلیل اینکه از یک شرکت ۳ نفر در کانون شازند بوده یکی را اخراج و فرد دیگری را جایگزین کرده که اتفاقا ایشان هم از همان شرکت است؛ این در صورتی است که از یک شرکت ۴ نفر در یکی دیگر از کانون‌های استان مرکزی حضور داشته است؛ واقعاً دلیل این دخالت‌ها چیست؛ چرا اجازه نمی‌دهند بازنشستگان خودشان آزادانه نمایندگان قانونی خود را انتخاب کنند؟"

اعتراض آقای یعقوبی ظاهرا بە نحوە انتخاب کانون عالی بازنشستگان بر می گردد کە چند هفتە پیش در یکی از هتل های لوکس انزلی برگزار شد و عدەای از بازنشستگان با برگزاری تجمع در مقابل هتل آنرا فرمایشی نامیدند و نسبت بە آن اعتراض کردند.

خلاصە اعتراض مهدی یعقوبی و آنهایی کە در انزلی علیە مجمع عمومی کانون بازنشستگان کە بە قصد انتخاب هئیت مدیرە جمع شدە بودند این است کە مراحل مجمع با دخالت ادارە کار و از بالای سر زیر مجموعە کانون عالی بازنشستگان تشکیل شدە و فاقد وجاهت قانونی است و وزارت کار نبایستی در گزینش و تغییر کاندیدا ها دخالت می کرد.

البتە اعتراض ها درست ولی دیرهنگام و در این مورد بی اثر است. چرا کە این رویە دەها سال است کە ادامە دارد و آقای یعقوبی و دیگر از اعضای کانون های بازنشستگی یا نسبت بە آن سکوت کردەاند و یا آنقدر صدای خود را بلند نکردەاند کە بە گوش کسی برسد. اگر هم تلاشی در این خصوص نمودەاند بی نتیجە بودە، چرا کە دخالت و گزینش و کنترل تشکلها بنا بە اذعان خودشان در این گزارش تا کنون جریان داشتە است و اثری از توقف یا حتی تغییر آن مشاهدە نمی شود. کلا این نگاە و انتظار نسبت بە تشکلهای وابستە بە قدرت هم از نظر تئوریک و هم تجربی شکست خوردە است. !

وزارت کار هموارە از طریق شعبە مدیریت سازمانهای کارگری و کارفرمایی بر "انتخابات" تشکلهای کارگری کنترل کامل دارد و مراقبت می نماید کە احدی بە غیر از افراد سر سسپردە بە این وزارتخانە نتوانند در ترکیب هیئت های مدیرە تشکلهای کارگری اعم از اینکە تشکل بازنشستگان باشند یا شاغلین وارد شود. این مراقبت پلیسی- اداری در حالی با مراقبت تام و تمام توسط عوامل کارکشتە و زبدە وزارتخانە کار در شعبە نامبردە انجام می شود کە در قوانین ناظر بر تشکیل تشکلهای کارگری همە راە های نفوذ افراد مستقل و سالم مسدود شدەاند و احدی نمی تواند از این سد عبور کردە و وارد سیستم شود. همە تلاشهایی هم کە از طرف افراد مستقل و حامیان واقعی حقوق کارگر برای رخنە در تشکلهای موسوم بە رسمی بە عمل آمدە عقیم ماندە است. گاها هم اتفاق افتادە است کە برای خالی نبودن عریضە و رقابت با تشکلهای مستقل یکی دونفر افراد داری سابقە روشن را برای نشان دادن استقلال و خرید آبرو در بعضی از تشکلهای بازنشستگی تحت هدایت وزارت کار راە بدهند. اما حضور این عدە قلیل کە تعدادشان بە ٢ درصد هم نمی رسد تزئینی بودە و هیچ تاثیر دگرگون کنندەای در ماهیت، رفتار و نتایج عملکرد تشکلهای وابستە بە قدرت نداشتە و منفعتی از بابت حضور آنان نصیب کسی نشدە است. نحوە مدیریت مجامع عمومی تشکلهای حکومتی اصولا بە صورتی است کە اجازە بالا آمدن عناصر مستقل در راس تشکلهای این چنینی را نمی دهد. فشار اعتراضات کارگری و بازنشستگان در این اواخر بجای اینکە باعث باز شدن مناسبات درونی تشکلهای بازنشستگی حکومتی شود موجب بستە تر شدن فضای درون شان شدە است کە این خود موجب تشدید رقابت بر سر قدرت و امتیازات بین روسای آنها شدە است. گفتن این سخن کە تشکلهای کارگری باید استقلال داشتە باشند، قبل از آقای یعقوبی توسط برخی از روسای شوراهای اسلامی و وابستگان بە خانە کارگر هم بارها مطرح شدە، اما تغییری در ماهیت و کردار آنها بوجود نیاوردە است و نخواهد آورد زیرا استقلال با ذات و سبب بوجود آوردن این نوع تشکلها در تضاد قرار دارد. تغییر ماهیت تشکلها اصولا در دست رهبران شان نیست در اختیار نهادهای دولتی است. بهمین خاطر همە آنهایی کە بە راستی و نە از روی رقابت با گرایشاتی کە همیشە مدافع استقلال تشکلهای کارگری بودەاند، بە استقلال تشکلها باور دارند بهتر است وقت و انرژی شان را بجای بیهودە هدر دادن برای تامین استقلال تشکلهای حکومت ساختە صرف تقویت تشکلهای مستقل نمایند. دەها تشکل مستقل بازنشستگی بوجود آمدەاند کە بر خلاف کانون های بازنشستگی کە از کمک های همە جانبە و بی دریغ دولت برخوردار هستند، با اتکا بە اعضای خود توانستەاند خدمات ارزشمندی بە بازنشستگان بنمایند. کاری را کە تشکلهای حکومتی امثال کانون عالی بازنشستگان نتوانستند با آن همە حمایت و امکانات دولتی انجام دهند، تشکلهای مستقل و آس و پاس با سازماندهی اعتراضات خیابانی بازنشستگان موفق بە انجام آن شدەاند. اعتراض آقای یعقوبی و دوستان اش و انعکاس آن هم نتوانست مانع دخالت وزارت کار و انجام انتخابات فرمایشی در کانون عالی بازنشستگان تحت مدیریت وزارت کار گردد. انتصابات انجام شد و همان کسانی کە وزارت کار می خواست بر راس کار قرار گرفتند و کسی هم اهمیتی برای معترضین قائل نشد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید