یداله بلدی

به مناسبت اول ماه، روز جهانی کارگر و اعلام برگزاری تجمع سراسری معلمان در این روز ، مصاحبهای با رفیق یدی بلدی در این مورد شدهاست. رفیق یدی در این مصاحبه نخست از معلمانی که در راه مبارزه جان باختهاند یا به زندان محکوم شدهاند یاد کرده، سپس، در مورد تاریخ، نقش و جایگاه معلمان ایران در تاریخ مبارزات مردم ایران پرداختهاست و دست آخر در مورد اهمیت تجمعات یک سال اخیر و ابعاد و متوای خواستهای آنان سخن گفتهاست.

وضعیت زندانها درایران که هر بخشی از آن میتواند چندین کتاب را شامل شود بدیهیست که در یک مقاله نمیگنجداما دراین نوشته فقط نگاه مختصری است براین معضل بزرگ جامعه ما که صدها هزار خانوده هموطن باتبعات آن درگیرهستند این نوشته فقط به زندانیان غیر سیاسی اختصاص دارد هرچند که این انسانها خود قربانی سیاستهای انسان ستیزانه جمهوری اسلامی وبیعدالتی حاکم برجامعه هستند.

ورزشکاران و قهرمانان که در اوج محبوبیت و شهرت قرار دارند، وظیفه و مسئولیت بیشتری در دقاع از حقوق مردم دارند و نباید فراموش کنند جوانانی که در جامعه مورد ستم و تبعیض قرار میگیرند و زنانی که اجازه وروذ به ورزشگاهها را ندارند، همان جوانانی هستند که عکسهای شما زینت بخش خانه هایشان است؛ در پیروزی شما اشک شوق میریزند و در شکست شما افسرده و غمگین میشوند؛ اکنون این زنان هموطن و علاقمند به ورزش که بهخاطر حضور در ورزشگاه تا بتوانند با تمام علاقه شما را تشویق کنند، اینگونه با بیرحمی مورد هتاکی و فلفل پاشی قرار میگیرند.

انقلاب فراگیر ترین و عمیق ترین تحولی است که در جامعه روی میدهد، که تمام ساختارها ی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و حقوقی و اهداف وعملکرد آنانرا دگرگون میکند. وظایف و نقش های تازهای را برای آنان میآفریند ،علل و عوامل انقلاب بستگی به نحوه اداره جامعه و مناسبات حاکمیت با مردم ، شیوه توزیع ثروت و امکانات موجود در جامعه و امکان شرکت مردم در سرنوشت سیاسی جامعه میباشد.

خیزش معلمان فراگیر تر از همیشه
یدی بلدی – عضو حزب چپ ایران (فدائیان خلق) ، در اتاق تلگرام اتحاد چپ
پنجشنبه ۲۵ آذر ماه برابر با ۱۶ دسامبر ۱۴۰۰

خیزش معلمان فراگیر تر از همیشه
یدی بلدی – عضو حزب چپ ایران (فدائیان خلق) ، در اتاق تلگرام اتحاد چپ
پنجشنبه ۲۵ آذر ماه برابر با ۱۶ دسامبر ۱۴۰۰
ساعت ۲۱:۰۰ به وقت ایران و ساعت ۱۸:۳۰ به وقت اروپای مرکزی
ساعت ۱۲:۳۰ به وقت شرق امریکا

این رویکردها و توصیه ها در عرصه آموزش و پرورش توسط رهبران دینی و سیاسی، همواره تکرار میشوند و هدف آنان اینست که افکار و عقاید نطام را درمیان دانشآموزان نهادینه کنند؛ و به جای تربیت دانشآموزان باسواد و آگاه در راستای سازندگی کشور، تلاش میکنند تا دانشآموزان را تحت تعالیم باورهای خود و گوش به فرمان ولیفقیه پرورش دهند و میلیونها دانش اموز را تبدیل به لشکر حزب اله و بسیج نمایند و از آنان برای سرکوب هموظنان استفاده کنند،

درروز ۱۹ آبان سال ۱۴۰۰تظاهراتی بمناسبت دومین سالگرد خیزش مردمی در آبان سال ۹۸ وقتل عام بیش از ۱۵۰۰ نفر از هموطنان برگزار گردید دراین گردهمایی حدود ۱۵۰ نفر از هموطنان شرکت داشتند سخنرانان سخنانی درباره کشتار جوانان و زندانی کردن آنان و همچنین محکومیت جنایات رژیم ایراد کردند ودربین سخنرانیها سرودهای میهنی و انقلابی پخش میشد و یک گروه موسیقی نیز چندین سرود اجرا کردند و همچنین شعارها نیز شامل محکومیت رژیم و ایجاد همبستگی بین نیروهای آزادیخواه بود این تظاهرات باهمکاری حزب دموکرات کردستان ایران تلاشگران راه آزادی ایران و نسل برانداز برگزار گردید حضور جوانان دراین گردهمایی چشمگیر بود

حاج داود زنده نماند تا مانند همپالکی اش حمید نوری مورد محاکمه قرار گیرد و جنایات او برای افکار عمومی مردم ایران وجهان آشکار گردد؛ اما تاریخ بشر همواره از دادگاهی بنام وجدان آگاه بشری برحورداراست و حاج داود و حاج داودها درپیشگاه افکارعمومی به عنوان جنایتکار محکوم و منفور هستند و از نام آنان با ننگ ونفرت یاد خواهد شد.

عمر قهرمانی جاودانه نیست اما قهرمانانی جاودانه اند که درشرایط سخت ودشوار با مردم باشند و در رنجهای آنان سهیم باشند و از حقوق ستمدیدگان دفاع کنند، نه اینکه به ستمگران مشروعیت بخشند.

آقای فراستی جنایات بی حد وحصر جمهوری اسلامی و اعدامهای صدبرابر بیشتر از ساواک نمیتواند خون اندیشمند ترین و برومند ترین فرزندان میهن را از دستان شما و همکارانتان پاک کند؛ شما کارگزار همان نظام هستید که دستگاه شکنجه آپولو و شکنجه گاههای اوین وگوهردشت رابا سلولها مخوف آن برای جمهوری اسلامی به میراث گذاشتید و جانیانی را برای بازجوئی وشکنجه تربیت کردید.

در شهر هامبورگ که امسال تعداد رأی دهندگان یکدهم ۴ سال قبل بود، هنگام ورود و خروج به ساختمان کنسولگری، همان اندک رأی دهندگان با رکیک ترین ناسزاها و لمپنی ترین فحاشیها روبرو میشدند و توصیه ها و تذکرات برگزار کنندگان در رعایت اصول اخلاق و عفتکلام و ترغیب آنان به دادن شعارهای سیاسی، هیچگونه نتیجه ای نداشت، و اگر هم از پلیس خواهان اخراج آنها میشدیم، نه تنها در افکار عمومی بازتاب خوشایندی نداشت، بلکه کنسولگری هم از این برخورد سوء استفاده میکرد و تمام نیروهای مخالف را متهم به ایجاد درگیری درونی میکرد.

ازجمله وعده هائی که این هفت شیاد در دو مناظره اخیر اعلام کردند: رسیدگی به وضعیت کولبران و سوختبران بود. درحالیکه سالهاست پرونده کولبران در مجلس همچنان راکد مانده است وهیچکدام از این ریاکاران اقدامی درجهت تصویب وحتی مطرح کردن آن انجام نداده اند. بیشتر کاندیداها دراین مناظرات در وهله اول به شرایط و رنج کولبران و سوختبران اعتراف میکنند، سپس نوید برنامه ریزی برای بهبود شرایط آنان را مطرح میکنند.

معلمان و انتخابات فرمایشی ۱۴۰۰
یداله بلدی عضو گروه کار کارگری حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

در میان قهرمانان و ورزشکارانی که بیانیه حمایت از "رئیسی" را امضا کرده اند، چند چهره شاخص به چشم می خورد؛ از جمله این چهرهها یکی از مربیان سرشناس فوتبال و اهل خوزستان است؛ این مربی محبوب به خوبی میداند که جوانان ماهشهری درآبان سال ۹٨ قتل عام شدند؛ اگر این قتل عام را محکوم نمیکنید، حداقل از قاتلان حمایت نکنید؛ از همه دردناکتر، دختران قهرمانی هستند که بیانیه را امضا کرده اند

بیش از یک ملیون از هموطنان ما از راه کولبری و سوخت بری امرار معاش می کنند. اینها حرفه های شاق و مرگ زای فاجعه باری اند نشانگر بی مسئولینی حاکمیت غارتگر نسبت به زندگی چنین شمار بزرگی از انسانها. حاکمیتی که قرار بود بر دست کارگران بوسه بزند، بر قلب زحمتکشان گلوله می زند.

دز طی ۲۳سال گذشته مراسم یادمان فاجعه ملی سال ۶۷ را همواره برگزا رکرده ایم، که شامل سخنرانی اعضای خانواده جانباختگان و نمایش فیلم و شعر خوانی و موسیقی بوده و هرسال عکس و مشخضات بیش از ۴۰۰۰ جانباخته را به نمایش میگذاشتیم. در دوسال اخیر که امکان برگزاری یادمان در سالن فراهم نبود در هوای آزاد این مراسم برگزار گردید.

پس از تولد جنبش فدائی که سر آغاز آن سیاهکل بود، نه تنها روشنفکران و نویسندگان و دانشجویان بلکه ورزشکارانی که دارای گرایشات آزادیخواهی و عدالتخواهی بودند نسبت به این جنبش که سکوت و اختناق جامعه را شکسته بود سمپاتی نشان دادند. جنبش فدایی از آغاز با ورزش و بهویژه ورزش کوهنوردی عجین بوده و کوهنوردی بخشی آز آموزشهای ضروری بود و حتی خیلی از اعضای سازمان چریکها در حین کوهنوردی با یکدیگر آشنا شده بودند. زندهیاد بیژن جزنی و یاران هستهی اولیه جنبش فدایی، همگی از کوهنوردان باتجربه بودهاند. بهویژه زندهیادان جلیل انفرادی و اسکندر صادقینژاد.

اما پس از گذشت ۴۲ سال، نه تنها این امکانات برآورده نشدهاند، بلکه مردم ، بهویژه اقشار آسیب، پذیر روز به روز در ورطه فقر و فلاکت بیشتری فرومیروند، و بخش زیادی ازمردم از داشتن حداقل امکانات اولیه نیز محروم هستند. باتوجه به فقر روز افزون و افزایش آسیب دیدگان جامعه، عده ای از مردم نیکو کار و انساندوست که در برابر فقر و محرومیت مردم احساس مسئولیت میکنند، با وجود تمام مشکلات، کارشکنیها و کمبود امکانات، به یاری هموطنان میشتابند، تا شاید درحد توان خود مرحمی بر زخمهای عمیق تهیدستان و نیازمندان باشند

دراین ۴۲ سال حاکمیت اسلامی سهم مردم بلوچ از درآمد سرشار نفت، فقر، تبعیض و اعدام بوده است. در روزهای اغازین رژیم ، رهبران برای تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی، چنان وانمود میکردند که اهداف رژیم و برنامه هایش درجهت رفع کمبودها و زدودن فقر و بهبود وضعیت معیشت مناطق فقیرنشین خواهد بود، و به همین منظور فیلمهایی از این مناطق در رسانه تلویزیون به نمایش میگذاشتند و در چند برنامه، منطقه بشاگرد، به عنوان محرومترین بخش بلوچستان نمایش داده شد. اما پس از ۴۲ سال یکصدم بودجهای که به شهر قم و ساختن حوزه های دینی و اماکن مذهبی اختصاص یافت، برای عمران و آبادی بلوچستان صرف نشده است، و سهم بلوچستان، ساختن چندین مسجد و حسینیه برای ساکنین شیعه استان بوده است.

حمزه و مهرداد پس از انقلاب به سازمان فدائی پیوستند و حمزه که دامپزشک بود، باتوجه به تخصص خود به کردستان رفت تا به مردم محروم کردستان یاری رساند. که شرح آن را درکتاب از «آن سالها و سالهای دیگر» توضیح داده است که چگونه دانشآموزان کُرد که میروسکوپ ندیده بودند، از از دیدن آن و آزمایشهای ساده با میروسکوپ، شگفتزده شده بوند.

آقای تجلی مهر، شما اطلاع ندارید که پویان یکی از پژوهشگران برجسته مؤسسه مطالعات و تحقیقات دانشگاه تهران بود که ریاست آنرا زنده یاد دکتر صدیقی بر عهده داشت؛ آثار تحقیقاتی پویان درباره شهر و روستا هنوز در کتابخانه این مؤسسه موجود است. و طبق گفته همکاران، پویان همواره مورد تشویق دکتر صدیقی که به سختگیری معروف بود، قرار داشت؛ درآن سالها که جلال آل احمد، قطب جامعه روشنفکری بود، پویان در مقاله ای با عنوان: "از امپریالیسم گریزان واز سوسیالسم هراسان " دیدگاههای واپسگرایانه او را مورد انتقاد قرار داده بود. این جزوه که مخفیانه چاپ شده بود، درمیان دانشجویان دست به دست میشد؛

در چنین دورانی کشور نیاز به تحولی بنیادین، در عرصه سیاسی داشت و مشارکت مردم، در سرنوشت خویش ضرورت داشت، و وجود نهادهای مدنی و مستقل و دموکراتیک ضروری بود، اما خودکامگی شاه با سیر تحولات جامعه، عدالت خواهی و مطالبات و خواسته های توده های مردم در تضاد بود ، و در چنین شرایطی این فریاد درد و رنج توده های محروم و تهیدست بود، که از سینۀ فدایی بر سکوت آن سالها طنین افکند، و بخشی از مبارزان عدالت خواه میهن مان را که خواهان بهروزی مردم بودند به صفوف جنبش پیوسته و آگاهانه جاودانه شدند و صفحاتی از تاریخ مبارزاتی، کشورمان را که آکنده از عشق به توده های محروم بود را رقم زدند.

یادی می کنیم از بخش کوچکی از آموزگاران جان باخته، اولین جان باخته سازمان: ونداد ایمانی، آموزگار دبیرستان های مازندران بود که بطرز وحشیانه ای از سوی فالانژها و حزب اللهی ها با ضربات کلنگ در ۳ مرداد ٥٨ بقتل رسید، رفیق اصغر آراسته اهل قصر شیرین که در کنار دیگر آموزگاران: زنده یادان یحیی رحیمی، قربان حسینی، زنده یاد سلمان نجفیان، پرویز صمیمی، همایون بشیرزاده؛ و نیز: سیروس ماوایی، حسین مولودی صفا و سیامک کلهر در شرایط جنگ و دستگیری های گسترده توانستند تشکیلات سازمان را حفظ کنند؛ زنده یاد ناصر عطائی که در فاجعه ملی سر بدار شد؛ همچنین هوشنگ نصیر خالدی و نصیر مقدم از آموزگاران جان باخته هستند.

کشته شدن تورج در میان دانشجویان پلی تکنیک و مردم لرستان به ویژه بروجرد بازتاب گسترده ای یافت. تورج اشتری در یک اقدام شجاعانه و پرخطر باتفاق زنده یاد حسن سعادتی، دکتر اعظمی و دیگراعضای گروه اعظمی را به تهران منتقل کردند.

فروش نوزادان و کودکان دو علت عمده دارد؛ خانواده هائی که معتاد هستند یا اینکه در فقر و فلاکت بسر می برند، بویژه اگر فرزندان بیشتری داشته باشند؛ از اینرو آخرین شانس و امید آنان برای تامین هزینه های زندگی فلاکت بارشان، فروش فرزندانشان است و ناچار تن به فروش عزیزانشان میدهند؛ در این تجارت غیر انسانی، باز هم واسطه ها و دلالان نقش چشمگیری دارند و نحود عملکردشان نیز مخفیانه می باشد.

این پیمانکاران یا اربابها، تهران و شهرهای بزرگ را به مناطق تحت نفوذ خود تقسیم می کنند، و گروههای کودکان را برای کاربه این مناطق گسیل می دارند. بعصی از این پیمانکاران اتاقهایی در حاشیه شهر اجاره می کنند و چندین کودک را در آنجا اسکان می دهند، تاهمواره در اختیار آنان باشند؛ بدیهی است که این کلبه های محقر فاقد هرگونه امکانات بهداشتی هستند. اکثریت این کودکان زیر ۱٥ سال دارند و افزون بر اینکه از تحصیل و بازی های کودکانه و تفریح در پارکها محروم اند، زیر پوشش و تحت حمایت هیچکدام از سازمانهای دولتی مانند وزارت کار و شهرداری نیستند، و این سازمانها هیچگونه توجهی به وضعیت و سرنوشت ابن فرزندان ستمدیده میهن ندارند.

اکنون حدود ۱٥۰ هزار پرستار در ایران مشغول به کارهستند، درحالیکه سیستم بهداشتی کشور به حدود ٥۰ هزارپرستار دیگر نیازدارد؛ درایران برای هر ۱۲ تخت یک پرستار درحالیکه در اروپا و آمریکا برای هر ۳ تخت یک پرستار وجود دارد؛ از اینرو پرستاران ناچار هستند چندین برابر توان خود کار کنند تا خلاء ناشی از این کمبود را جبران کنند؛ درحالیکه ٥۰ هزار لیسانس پرستاری در کشور بیکارند.

نهادینه شدن خشونت در جامعه ما تأثیرات بسیار عمیقی را بر روابط بین انسانها برجای نهاده که هر روز نمونه های بسیار خشنی از رفتار خشونت آمیز در جامعه روی میدهد؛ و با توجه به روند رو به افزایش خشونت، در آینده شاهد جامعه ای خشن و روابط خشونت بار بیشتری خواهیم بود.