رفتن به محتوای اصلی

کنش و واکنش مسئولانه و تحسین برانگیز

کنش و واکنش مسئولانه و تحسین برانگیز

جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» (ژن، ژیان، ئازادی) با گذشت هر روز، دستاوردهای پیوسته تازه‌و درخشانی از دل خود بیرون می‌دهد. آزادی‌خواهی برکشیده از ژرفنای این جنبش با درنوردیدن پهنه‌ی آسمان ایران، شهروندان دمکرات و عدالت‌طلب را به همبستگی‌فرامی‌خواند و دستان دوستی از هر سو بگونه‌ی غروربرانگیز به هم می‌رسند. شعارهایی چون «بژی کوردستان/ جانم فدای ایران»، «از زاهدان تا تهران/ درود بر کردستان» و «آذربایجان اویاخدی/ کوردوستانا دایاخدی» که بازتاب آزادی‌خواهی و برابرطلبی این جنبش فراگیر و همبسته‌اند، با بازتولیدی همه‌روزه در اشکال متنوع، حقانیت ترقیخواهانه‌و دمکراتیک مبارزات تبعیض ستیز با نظام بنیاد ستیز را به تصویر می‌کشند.
روز ٧ آذرماه "جمعی از دموکراسی‌خواهان آذربایجان" در برآمدی کنش‌گرایانه، بیانیه‌ای را با سرنمون «پیرامون معضلات جامعه ایران و مبانی گذار از آن" انتشار دادند که با نگاهی مترقی، آزادی‌خواهانه و عدالت‌طلبانه تنظیم شده و بر گرهگاه‌های ایران کنونی درنگی مسئولانه داشت. این موضع‌گیری بموقع با درون‌مایه‌ای پربار و زبانی سنجیده، ایرانیان خواهان دمکراسی و رفع هرگونه تبعیض در کشور را به اتحاد همگانی برای نیل به اهداف برشمرده در بیانیه فراخوانده بود.
بیانیه‌ی آذربایجانی‌ها با تاکید بر مبانی راهکارهای نیازین جهت تحقق توسعه پایدار مانند «موازین بین المللی و رعایت اعلامیه‌های جهانی حقوق بشر، حقوق زبانی، حقوق افراد متعلق به اقلیت‌های ملی، مذهبی و زبانی، میثاق‌های بین المللی حقوق مدنی – سیاسی، حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، کنوانسیون‌های رفع هر نوع تبعیض نژادی، حقوق کودک، میراث فرهنگی و طبیعی جهان، عدم تبعیض در آموزش و پرورش و حفاظت از محیط زیست مصوب سازمان ملل متحد و سازمان یونسکو» بر ضرورت «توسعه همه‌جانبه کشور» پای ‌فشرده است.
در پی انتشار بیانیه مزبور، گروهی از فعالان سیاسی کرد نیز در اوایل دی ماه متنی را با امضای جمعی به دو زبان کردی و فارسی منتشر کردند و در آن نسبت به مضامین آمده در بیانیه‌ی کنشگران آذربایجانی،‌ واکنش حمایتی نشان دادند. در این متن با عنوان «پشتیبانی جمعی از فعالین سیاسی کرد از بیانیه جمعی از دمکراسی خواهان آذری [آذربایجانی]» آمده است: «ما جمعی از فعالین سیاسی کرد محتوای مترقی این بیانیه را هم به مثابه یک ابزار سیاسی موثر و روشنگر برای پیشبرد مبارزات جاری علیه این حاکمیت ارتجاعی و هم به مثابه شالوده‌ای پرمایه و ارزشمند برای قانون اساسی آینده ایران قابل پشتیبانی می‌دانیم».
این کنش و واکنش مسئولانه نویددهنده‌ی آن است که متعلقان به نیروی عظیم دمکراسی‌خواهی در کشور هر چه بیشتر یک‌دیگر را در می‌یابند، صدای هم‌دیگر را می‌شنوند و در سمت هم‌افزایی پیش می‌روند. فراتر حتی، این نیروهای هم‌سو نه تنها در جهت همبستگی و اتحاد سیاسی با هم ره می‌پیمایند، بلکه بر اشتراکات بنیانی برنامه‌ای نیز انگشت می‌نهند که حرکتی دورنگر و آینده‌ساز است. این هم‌صدایی‌ها به ویژه از این بابت شوق برانگیزند که خبر از پذیرش نزدیکی‌ها در اپوزیسیونی می‌دهد که هنوز هم از آفت پراکندگی‌ها بگونه‌ی درخور فاصله نگرفته است. کنش و واکنش این دوستان، نمودی از شتاب‌گیری روند همگرایی‌ها در سپهر سیاسی کشور و نشانگر قرار گرفتن کشور در آستانه‌ی تحول اساسی است.
مبادله سیاسی ترقیخواهانه و دمکراتیک میان دمکرات‌هایی از آذربایجان و کردستان از این جهت هم اهمیت دارد و نیز اهمیتی ویژه، که برآمدی دقیقاً در جهت خلاف نفاق و نقار مصنوعاً دامن زده شده میان مبارزان تبعیض‌ستیز آذربایجانی و کرد است. دشمن پنداری‌هایی بی پایه اما بسیار خطرناک رواج یافته در دو دهه‌ی گذشته، که هم محافل افراطی دو طرف در آتش آن می‌دمند، هم غیر ایرانیانی با پاره تحریکات آن را دامن می‌زنند و هم مخصوصاً برنامه‌های توطئه‌آمیز و اختلاف بیانداز و حکومت کن «گمنامان امام زمان» که یک لحظه نیز از آتش بیاری برای تشدید این معرکه‌نفرت آور غافل نیستند.
برخورد مسئولانه «جمعی از فعالین سیاسی کرد» با بیانیه «جمعی از دمکراسی‌خواهان آذربایجان» تکمیل شعار مسئولانه «آذربایجان اویاخدی/ کوردوستانا دایاخدی» سرداده‌شده در خیابان‌های تبریز از سوی مبارزان آذربایجانی بود که در اندک مدت سراسر آذربایجان و همه‌ی ایران و به ویژه کردستان را به همنوایی کشاند. این کنش و واکنش هم‌چنین سنت هم‌پیوندی تاریخی آذربایجانی‌ها و کردها را بار دیگر پاس داشت و با ارج نهادن دوستی پایدار این دو خلق، هم سرنوشتی آنان و همه‌ی ایرانیان برای رسیدن به آزادی و دمکراسی و رفع هرگونه تبعیض در کشور را مورد تاکید قرار داد.  
جا دارد که اینجا با آوردن هر دو متن مربوط به این کنش و واکنش آذربایجانی - کرد، از اقدامی چنین مسئولانه به گرمی قدردانی کرد و صمیمانه ارج نهاد.
http://tribun.one/uncategorised/3135-pshtybany-jmy-az-falyn-syasy-krd-a…

دیدگاه‌ها

م. چاوش

با درود،
به عنوان یکی از میلیون ها هموطن داخل کشور که بی صبرانه چشم به شکل گیری جبهه ای حداکثری از تمام گروه ها و شخصیت هایی که دل در گرو نجات میهن دارن از تلاش مجدانه شما در این جهت سپاسگزارم.
تو این زمینه پیشنهادی دارم که فکر کردم با جنابعالی مطرح کنم که در صورتی که موافق بودین و صلاح دونستین به یه شکلی مطرح بفرمایین.
بر خلاف اکثر بزرگان که معتقدن در صورت شکل گیری این ائتلاف اسمش مهم نیست، من اعتقاد دارم ضمن اینکه اولویت با ماهیت و کیفیت و وزن این ائتلافه ولی انتخاب هوشمندانه اسم هم میتونه تو اثر گذاری بیشتر داخلی و بین المللی و ایجاد موج و همچنین دافعه حداقلی و جاذبه حداکثری موثر باشه، بنده حقیر اسم «جبهه همبستگی برای نجات ایران» رو پیشنهاد می دم و فکر میکنم این ذهنیت رو تداعی می کنه که عاجل ترین وظیفه اینه که همه فارغ از تعلق خاطر به نوع حکومت آینده و ایده ئولوژی و قومیت و مذهب و …… باید و باید همبسته بشیم برای نجات موجودیتی به نام ایران.
پاینده باشید

س., 03.01.2023 - 23:55 پیوند ثابت

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید