رفتن به محتوای اصلی

همە دعواها بر سر لحاف ملاست!

همە دعواها بر سر لحاف ملاست!
یادداشت

محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی سرانجام پس از ماە ها کشمکش بر سر انتصاب مدیر تازە سازمان تامین اجتماعی میان جناح های کە برای چنگ انداختن بر سرمایە های این سازمان مشغول رقابت با یکدیگر بودند، سە شنبە این هفتە مصطفی سالاری استاندار پیشین بوشهر و گیلان را بعنوان مدیرعامل جدید تامین اجتماعی منصوب کرد.

بە گزارش "ایلنا" شریعتمداری در جلسە معارفە مدیر عامل جدید کە در محل سازمان تامین اجتماعی برگزار شد علت طولانی شدن زمان انتصاب مدیر عامل جدید تامین اجتماعی را بزرگی و اهمیت این سازمان عنوان کرد و گفت :" تامین اجتماعی یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین سازمان‌های کشور است و به همین دلیل مسیر تعیین مدیرعامل آن مسیری ظریف بود و این مهم باعث تاخیر در تعیین مدیرعامل سازمان شد".

شریعتمداری در این جلسە ضمن تاکید دوبارە بر خصوصی سازی واحدها تحت مالکیت سازمان تامین اجتماعی (شیستا) سمت حرکت مدیر جدید را نیز برایش مشخص نمود و گفت :" باید زمینه‌های لازم برای خروج از بنگاهداری فراهم شود و سازمان سبدی از سهام سودده داشته باشد. گام اول در این زمینه با بورسی کردن یکی از هلدینگ‌های سازمان برداشته شده و انتظار می‌رود این مسیر ادامه یافته و مابقی هلدینگ‌ها نیز بورسی شوند"

اظهارات وزیر کار رژیم بهانەای برای فراهم کردن شرایط چپاول اموال سازمان تامین اجتماعی مثل صدها شرکت صنعتی چپاول شدە دیگر کە اسناد رسوایی های پس پردە شان مدتهاست بیرون افتادە، و شکستن کاسە کوزە افلاس تامین اجتماعی بر سر مخالفت کارگران با خصوصی سازی تامین اجتماعی بیش نیست.

این بهانە های دروغیین در حالی از طرف رئیس جمهور و وزیر کارش مرتب جهت بە انحراف کشاندن افکار عمومی از ماهیت و اهداف خصوصی سازی تکرار می شود کە در همان جلسە معارفە کذایی (محمدحسن زدا) سرپرست پیشین تامین اجتماعی از سود ٤٠٠ میلیارد تومانی سال گذشتە شرکتهای (شیستا) کە واگذاری آنها حتی پیش از معرفی مدیر عامل جدید شروع شدە، خبر می دهدد. " او با اشاره به سازمان‌های زیر مجموعه تامین اجتماعی گفت: شستا سال گذشته 400 میلیارد تومان سود داشت که این رکودی جدید و موفقیتی بزرگ بود". علاوە بر وی یکی از مسئولین خانە کارگری در سازمان بازنشستگان یک روز قبل از پرداخت حقوق های نجومی ١٠٠ میلیونی بە مدیران (شیستا) خبر دادە بود. ایلنا بە نقل از علی دهقان‌کیا (رئیس هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران) نوشت :" دولت تا امروز ۲۰۷ هزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهکار است/ آنها که ماهی ۱۰۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرند باعث ضرردهی شستا شدند". کسانی کە چنین حقوق های می گیرند در واقع مدیران برگزیدە ای هستند کە ماموریت شان تخریب وضعیت واحدهای تولیدی سود دە و ورشکستە کردن مصنوعی آنها برای واگذاری مفت و مجانی بە آقازادە ها یا نهادهای حکومتی معیین است. .

خود این همە عجلە برای شروع واگذاری ها کە بنا بە گفتە وزیر کار میلیاردر روحانی قبل از انتصاب مدیر تامین اجتماعی با واگذاری "یکی از هلدینگها" شروع شدە، بە اندازە کافی گویای ماهیت این بە اصطلاح واگذاری هاست! پیداست کە این ٤٠٠ میلیارد سود یک سالە آنقدر وسوسە انگیز است کە این همە شتاب برای "واگذاری" را برای چپاولگران حاکم توجیە کند. این درآمدها از این پس بجای اینکە بخشی از هزینەهای سازمان تامین اجتماعی را جبران کند و صرف بهبود خدمات و دارو و درمان و مستمری های صاحبان واقعی صندوق گردد، توسط وزیر محبوب و مجرب مجلس و رئیس جمهور بسوی جیب های بی انتهای جماعت حاکم و تخم و ترەکشان سرازیر خواهد شد.

پیداست کە آنها تنها بە این سود سرشار قانع نخواهند شد و "آش را با جاش" یک جا از سر سفرە تامین اجتماعی بە سر سفرە کاخ نشینان حاکم انتقال خواهند داد. در این معاملە اگر پول کمی هم نصیب تامین اجتماعی شود مانند آن " ۲۰۷"هزار میلیاردی کە بنا بە گفتە خودشان تا کنون دولت بە صورت نقدی از صندوق تامین اجتماعی برداشت کردە است، صرف کسری بودجە و حقوق مدیران نجوم بگیر و کارچاق کنهای دوروبر حکومت خواهد شد. بخش کلان دیگری از اندوختە های تامین اجتماعی علاوە بر این بدهی قبلا در جهت طرح ورشکستە "سلامت" دولت حیف و میل شدند.

بی دلیل نیست کە ١٩٦ نمایندە مجلس درست در همان هنگام مراسم معارفە مدیر عامل جدید و اعلام واگذاری نخستین هلدینگ کە وزیر کار حتی نام آنرا بە مصلحت ندانست کە بر زبان آورد، بیانیەای مملو از تحسین و تجلیلل در دفاع از مدیریت مدبرانە و بی همتای وزیر شان منتشر کردند.

در عوض این حاتم بخشی های عملی و فوری از اموال دیگران کە اساسا تصمیم گیری در مورد آن توسط دولت غیر قانونی و تجاوز بە حقوق و مالکیت صاحبان سرمایە های تامین اجتماعی است، اما تحفە مقامات دولتی برای بازنشستگانی کە گرانی و مستمری های ناچیز امانشان را بریدە و آنها را بە اعتراضات خیابانی همە روزە واداشتە است چیزی غیر از وعدەهای فریبکارانە ای کە هیچگاە بە آنها پایبندی نشان ندادە و نمی دهند نیست!

این دست اندازیها و چپاولهای بیشرمانە در شرایطی همچنان ادامە دارند کە کشور با تشدید فزایندە تحریم های اقتصادی و تهدیدات جنگی دست بە گریبان است و جماعت حاکم حتی در این اوضاع احوال خطرناک حاضر بە دست برداشتن از چپاول اموال عمومی و سرکوب فعالان کارگری و مدنی نیستند و حتی این گونە اقدامات را تشدید کردەاند. ادامە دست اندازی فزایندە دولت ودیگر نهادها و افراد وابستە بە حکومت بر اموال تامین اجتماعی اگر با اعتراضات وسیع افراد تحت پوشش تامین اجتماعی و مقاومت آنها مواجە نشود، بزودی این سازمان را بکلی بە چنان افلاسی خواهد کشاند کە دیگر قادر بە انجام حداقل تعهداتش نخواهد بود.

سازمانهای سندیکایی، اقتصاد دانان و کارشناسان عدالتخواە، رسانە های مستقل و مردمی، کارکنان موسسات وابستە بە تامین اجتماعی در این میان با اطلاع رسانی در مورد نتایج و افراد مرتبط با این قضایا می توانند نقش مهمی در بسیج افکار عمومی و بە میدان آوردن دەها میلیون عضو تامین اجتماعی برای توقف این روند و نجات تامین اجتماعی بە عهدە بگیرند..

 

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید