رفتن به محتوای اصلی

بردن شکایت برە نزد سردستە گرگها

بردن شکایت برە نزد سردستە گرگها

علیرضا محجوب دبیر کل خانە کارگر جمهوری اسلامی در پی اعتراضات گستردە ای کە در اعتراض بە مصوبە ١٠ درصدی افزایش دستمزد بازنشستگان و کارگران و کارکنان موسسات دولتی از جملە تظاهرات سە روزە این هفتە بازنشستگان در دەها شهر انجام گرفت، در خصوص نقش و دخالت غیر قانونی دولت در تعیین سر راست میزان افزایش دستمزد و حقوق بازنشستگی بازنشسستگان بجای شورای عالی کار و دخالت دولت در امور تامین اجتماعی واکنش نشان دادە است.

محجوب با اشارە بە غیر دولتی بودن سازمان تامین اجتماعی بە خبرگزاری ایلنا گفت :" معمولا روال این بوده است که دولت موافقت خود را با مصوبه هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی به‌طور صریح اعلام کند. من وارد ابعاد حقوقی مسئله نمی‌شوم که آیا دولت حق بررسی و تصویب یا رد تصمیم را داشته یا نداشته است، بلکه انتظار ما از دولت یک برخورد کریمانه با مسئله است. معمولا دولت در این زمینه ورود نمی‌کرد و اغلب اگر نکته‌ای داشته از نمایندگان خود در شورای عالی کار و هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی منتقل می‌کرد و مستقیم از طریق هیئت دولت و مصوبه آن اعلام موضعی انجام نمی‌داد. ما با مصوبه‌ای مواجه هستیم که توسط هیئت وزیران تغییر کرده و این اقدام برخلاف روال گذشته بوده است"

در مورد بدعت دولت رئیسی در دور زدن مصوبە شورای عالی کار، البتە او حق دارد. منتها این اولین دفعە نیست کە دولت قوانین کار و تامین اجتماعی را دورزدە و لگد مال می کند. این قانون شکنی ها سالهاست کە توسط همە دولتها انجام شدە و علیرضا محجوب و خانە کارگری ها و دیگر تشکلهای حکومتی هیچگاە نسبت بە آن واکنش درخور و موثر بروز ندادەاند. اکنون نیز اعتراض آنان نە بە لگد مال کردن قانون بلکە بە تغییر"روال سالهای گذشتە است". زیرا خود خانە کارگری ها در قانون شکنی های دولتهای گذشتە سهیم بودەاند زیرا بخشی از قدرت دولتی بودەاند. روال این بودە کە سهم آنها در نهادهای دولتی ملحوظ شود ولی این روال اکنون مورد تهدید قرار گرفتە است. واکنش امروز محجوب و دوستان اش در مقابل دور زدن مصوبە شورای عالی کار تا کنون از شکایت بە دیوان عدالت اداری فراتر نرفتە است. هر اعتراضی کە تا کنون انجام شدە و هر جا کە دولت قدمی اجبارا بە عقب برداشتە نتیجە اعتراضات مستقیم و خود انگیختە کارگران و بازنشستگان و تشکلهای مستقل کارگری بودە است. شوراهای اسلامی و خانە کارگری ها تا کنون تلاش کردەاند با توسل بە بهانە های مختلف مانع اعتصاب های کارگری شوند و نقش میوە چین اعتصاب ها را نیز بە عهدە گرفتەاند.

همین سە هفتە پیش اعتصاب دو روزەای توسط رانندگان و کارگران شرکت واحد انجام شد کە در اثر آن مصوبە ١٠ درصدی دستمزدی دولت را کارگران باطل کردند و بجای اش ٤٠ درصد افزایش دستمزد گرفتند. شورای اسلامی شرکت واحد کە هیچ نقشی در اعتصاب نداشت بعد از پیروزی کارگران و رانندگان سعی کرد آن را بە خود نسبت بدهد و چنین وانمود کرد کە گویا آزادی چند ده کارگر کە در حین اعتصاب زندانی شدە بودند و افزایش دستمزد کار آنان بودە است. این مورد را فقط برای نمونە ذکر کردم. در پایان اعتصاب های پیاپی کارگران هفت تپە خود محجوب بە شوش رفت تا نیجە اعتصاب کارگران و سندیکا و شورای کارگری هفت تپە را با تشکیل شورای اسلامی مصادرە کند. صدها نمونە در این خصوص می توان ذکر کرد. تاوان همە اعتراضات را کارگران و رهبران تشکلهای مستقل با اخراج و بیکاری و زندان دادەاند. افرادی همچون، علی نجاتی، اسماعیل بخشی، ابراهیم مددی، رضا شهابی، داود رضوی، حسن سعیدی، پروین محمدی، جعفر عظیم زادە، اسماعیل گرامی ...دادەاند. تا حالا پای هیچ یک از سرگردگان تشکلهای حکومتی بە زندان نرسیدە و کسی از آنا اخراج نشدە  کە هیچ بلکە پاداش زیادی هم بە آنان دادە شدە.

حالا هم کە کار بیخ پیدا کردە و موقعیت خودشان در شورای عالی کار و دیگر نهادهای دولتی در معرض تهدید قرار گرفتە تازە دبیر کل خانە کارگر انجام هر اعتراضی در خصوص اعمال ضد کارگری دولت را را مشروط بە کسب "استفتاء از رهبر انقلاب و مراجع کردە و در ١٨ خرداد بە خبرگزاری ایلنا گفت از رهبر انقلاب و مراجع استفتاء می گیریم"!

 

محجوب برای اعتراض و متوقف کردن اقدامات ضد قانونی دولت مورد عنایت ولی فقیە خودش هم بە رهبری کە خود بزرگترین قانون شکن است رجوع می کند. تامین اجتماعی اگر بواسطە دولتی نبودن اش دولت حق دخالت در امورات آن را ندار، بە کدام دلیل بە "رهبر و مراجع"ربط دارد کە محجوب می خواهد سرنوشت تامین اجتماعی را بە "استفتاء" رهبر موکول کند؟ حالا اگر "رهبر" موضعی مخالف نظر محجوب گرفت، او با آن چە خواهد کرد؟آیا جرات می کند آنرا نپذیرد؟شکایت از دولت دست نشاندە و گوش بفرمان خامنەای مصداق بردن شکایت برە نزد سرگلە گرگان را دارد و نتیجە اش هم از پیش روشن است.

سر منشا همە فلاکتها و عقب ماندگی ها و بحرانهای کشور و روزگار تیرە و تار امروزە مردم این سرزمین خصوصا زحمتکشان کسی بە غیر از "رهبر"و حکومت مبتنی بر رهبری نیست. و کیست کە نداند امثال محجوب در ساختن این مستبد ستمگر و ویرانگر و نشاندن وی بر فراز قانون چە نقش غیر قابل انکاری داشتەاند.

اینکە دولت رئیسی و کلا حکومت موسوم بە یکدست محافظە کاران افراطی بعد از رئیس جمهور کردن رئیسی تلااشهای خود را برای بی حقوق سازی کامل نیروی کار دو چندان کردەاند، جای تردید نیست. آنان نە تنها می خواهند ریشە هر قانونی را کە اندکی جنبە حمایتی داشتە باشد بر کنند، بلکە مصمم می نمایند کە ریشە هر نوع تشکل ولو تشکلهای وابستە را نیز از جا در بیاورند. آنان می خواهند هر نوع مانعی را کە بر سر راه شان وجود دارد از سر راە بردارند کە البتە خیال باطلی است کە دارند.

تشکلهای وابستە و فاقد پستیبانی مردمی با نشان دادن سرسپردگی بیشتر بە سرکردگان اصلی حکومت می خواهند بقای انگلی خود را حفظ کنند و بهمین خاطر است کە زیر لوای حمایت از قانون ولی در واقع برای حفظ "روال"و موقعیت خود بە خامنەای و مراجع دخیل می بندند.

کارگران و بازنشستگان اما راە مقابلە با سیاستهای ضد کارگری رژیم را در تظاهرات خیابانی و متشکل کردن مستقلانە خود می بینند و نە تنها از این طریق از قوانین حمایتی و حق و حقوق شان دفاع می کنند، بلکە علیە کسانی کە رهبری اقدامات ضد کارگری را بە عهدە دارند نیز مبارزە می کنند. همین نوع مبارزە است کە مانع اجرای برنامە های ضد کارگری رژیم خواهد شد.

افزودن دیدگاه جدید

متن ساده

  • No HTML tags allowed.
  • نشانی‌های وب و پست الکتونیکی به صورت خودکار به پیوند‌ها تبدیل می‌شوند.
CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.
لطفا حروف را با خط فارسی و بدون فاصله وارد کنید