بینالمللی
مسئله قطعنامه 1701
این تعجب آور (پارادوکسال) است که ارتش اسرائیل نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد (کلاه ابی ها) که در چارچوب نیروهای موقت (فینول، ۷) گرد اوری شده اند، را بدون انکه تحت هیچ گونه مجازاتی قرار گیرد، هدف قرار میدهد. چگونگی اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل که در سال ۲۰۰۶ به جنگ میان حزب الله و اسرائیل پایان بخشید، همچنان به عنوان یک نکته گرهی و عامل بازدارنده میان احزاب لبنانی عمل میکند...
این تعجب آور (پارادوکسال) است که ارتش اسرائیل نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد (کلاه ابی ها) که در چارچوب نیروهای موقت (فینول، ۷) گرد اوری شده اند، را بدون انکه تحت هیچ گونه مجازاتی قرار گیرد، هدف قرار میدهد. چگونگی اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل که در سال ۲۰۰۶ به جنگ میان حزب الله و اسرائیل پایان بخشید، همچنان به عنوان یک نکته گرهی و عامل بازدارنده میان احزاب لبنانی عمل میکند...
اسرائیل، موجودیت و آینده لبنان را به عنوان یک کشور و یک مردم هدف قرار می دهد. ما بر حق خود برای مقاومت پافشاری می کنیم. این یک وظیفه (مبرمی) است که برای مقابله با پروژه توسعه طلبانه (اسرائیل) باید به طور گسترده بسیج گرا باشد. کل دولت لبنان باید واکنش نشان بدهد و این مقاومت را، از جمله با بسیج ارتش عهده دار گردد. در صورت مذاکره، لبنان نه باید حتی یک سانتی متر از خاکش را در کنار مرزها از دست بدهد. بازگشت آوارگان به روستاهایشان باید بدون قید و شرط صورت گیرد.
هر روزی که میگذرد، افق های ممکن برای توافق و آشتی دورتر میشود، و چشم انداز آیندهای که در آن یهودیان-اسرائیلی بتوانند در این منطقه با امنیت زندگی کنند، از دست میرود. هرچند اچشم انداز امنیت و آشتی دور وراه نیل به آن طولانی است، ولی باید این کشتار و ویرانی را فوراً متوقف کرد
اورلی داهر مدرس و پژوهشگر در مدرسه « علوم سیاسی پاریس -دوفین » و نویسنده کتاب « حزب الله، بسیج و قدرت » اهداف این جریان نهضت شیعه ایی را بازنگری و بررسی میکند
مندرج در روزنامه اومانیته به تاریخ ۱۰ اکتبر ۲۰۲۴
مندرج در روزنامه اومانیته به تاریخ ۱۰ اکتبر ۲۰۲۴
ملیحه بصیر
حال در بررسی علل شکل گیری و وقوع جنگها در دورانهای مختلف تاریخ، با سلطنت های خودکامه ای روبرو می شویم که در گرو اقتدار بی حد و حصر خود و در پیشبرد عقاید و ایدئولوژی های تعصب گرایانه و کسب نام و افتخار جهانی، شیوه های جنگ افروزانه و کینه توزانه را به بخش لاینفکی از سیاست، اصول و مبانی اخلاقی مبدل ساخته و با ایجاد فضای خشن سیاست و سبعیت عمومی به غارت ها، جنایت ها و فتوحات خود جنبه تقدس و مشروعیت می بخشیدند. قدرت های مطلقی که جز فساد مطلق چیزی نمی آفریدند
اسرائیل به یک اپوزیسیون مصمم و اخلاقی نیاز دارد که غرور امنیتی راست اسرائیل را به چالش بکشد، آن غروز استکباری را که اکنون احساس می کند فرصتی برای انجام هر کاری را که اراده کند پیدا کرده است. چنین مخالفتی نه تنها به این دلیل مورد نیاز است که دشمنان ما - از ایران گرفته تا حزب الله و حماس - هنوز می توانند پاسخ دهند، بلکه باید به روز بعد از جنگ نیز فکر کنند.
مرگ و ویرانی به خودی خود هدف نیستند و اپوزیسیون نباید خواستار گسترش جنگی باشد که با غرق شدن دوباره ارتش در باتلاق لبنان پایان یابد
مرگ و ویرانی به خودی خود هدف نیستند و اپوزیسیون نباید خواستار گسترش جنگی باشد که با غرق شدن دوباره ارتش در باتلاق لبنان پایان یابد
در «روش هاشانا » ی پیشین ، قبل از ۷ اکتبر، اسرائیلی ها آرزوهای امیدوارانه ای را برای شروع سال نو یهودی بهتر در دل می پروراندند.
در بدترین کابوس های خود، هیچ کس نمی توانست تصور کند که تعطیلات سال نوی یهودی چه احساسی بدلیل آوار شدن فاجعه خواهد داشت.
در بدترین کابوس های خود، هیچ کس نمی توانست تصور کند که تعطیلات سال نوی یهودی چه احساسی بدلیل آوار شدن فاجعه خواهد داشت.
نادر عصاره
جنگ اسرائیل، یک ماشین مهیب کشتار است که در غزه و لبنان بکار افتاده. تصور کنید روزانه هزار بار کوبیدن با حمله روی سرزمینی کوچک تر از یک استان فرانسه، با مساحتی حدود ده هزار کیلومتر مربع، تصور کنید که بمب باران در تمام ۲۴ ساعت روز و شب و نیمه شب، تصور کنید نه تنها در مناطق مثلا مقرهای حزب الله، که حتی در مناطقی که امن و امان اعلام شده اند. مناطق امن اعلام شده اند تا بی گناهان از خانه و کاشانه خود فرار و به آنجا پناه بردند. اما این مناطق نیز مورد حمله قرار می گیرند.
سعید رهنما
نهایتا پایانیافتن درگیریها میان اسرائیل و همسایگاناش و حل مسئلهی فلسطین، بازگشت اسرائیل به مرزهای پیش از ۱۹۶۷، ایجاد دولت واقعی فلسطین در قالب سیاست دو-دولتی، و برقراری صلح بین اسرائیل و دولتهای منطقه و شناسایی اسرائیل از سوی تمامی دولتهای این منطقه است. اما مادام که در اسرائیل حکومت در اختیار دستراستیترین جریانها و بنیادگرایان مذهبی قرار دارد و از سوی امریکا، کشورهای غربی و لابی قدرتمند اسرائیل اداره میشود، و مادام که جنبش فلسطین از یکسو در دست دولت خودگردان فاسد و ناکارآمد، و از سوی دیگر تحت رهبری جریانات دستراستی ...
فرهاد دوردانی
از ۵ ماه سپتامبر، نام میشل بارنیه برای نخست وزیری شناخته شدهبود. اکنون پس از پانزده روز مذاکره و بده و بستان، بالاخره اکیپ ارتجاعی و ضربتی (برای اعمال سیاست ریاضت کشی) او تشکیل گردیدهاست. هیچگونه تغییری در جهتگیری و افق سیاسی بهچشم نمیخورد. نخست وزیر ممکن است در مقابل این و آن بر بوق و کرنای »عدالت مالیاتی« بکوبد، اما چگونه میتوان با حضور این چنین بازیگرانی آن را باور کرد؟
: در آغاز سال تحصیلی میلیونها کودک در سراسر خاورمیانه، برخلاف همسالانشان در سراسر جهان، به مدرسه نرفتهاند. آژانس حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، هشدار داده است که در صورت عدم اقدام فوری، با یک «فاجعه بین نسلی» مواجه خواهیم شد.
آمارها تصویری واضح از تأثیر جنگ و درگیری بر آموزش در لبنان، لیبی، اراضی فلسطینی، سودان، سوریه و یمن را نشان میدهند.
آمارها تصویری واضح از تأثیر جنگ و درگیری بر آموزش در لبنان، لیبی، اراضی فلسطینی، سودان، سوریه و یمن را نشان میدهند.
مجید سیادت
سخنگویان اسرائیل بهصورت ظاهر از تایید یا تکذیب این اقدام معین خودداری کرده اند، ولی در همان حال اظهار میدارند که ما بسیاری شگردهای دیگر هم داریم. اسرائیل میخواهد همسایگان عربش را از مرگ بترساند. شایداینچنین تاکتیکی در کوتاه مدت موثر باشد ولی ماندگار نیست. هیچ فرمولی که با تهدید به مرگ اعمال شود ماندگار نیست و به جنگ بیشتر و مرگ بیشتر می انجامد. تنها فرمول ماندگار نه ترساندن همسایگان بلکه تایید عشق به زندگیاست. به رسمیت شناختن یکی از این دو راهبرد متفاوت و متضاد در شکل گیری آتیهی خاورمیانه نقشی مهم دارد.
مجید سیادت
ده ماه از شروع جنک غزه میگذرد و هنوز هم اتمام جنگ روشن نیست. آمریکا هم ادعا میکند که طرفدار ختم جنگ است (و در همان حال به اسرائیل بمب و مهمات جنگی میدهد) و کشورهای عربی تحت الحمایهی آمریکا هم به صورت ظاهر موافق ختم جنگ هستند.
فرهاد دوردانی
در واقع و اکنون که تهدیدات نظامی خارجی دیگر در مد نظر نیستند اکثریت قریب بهاتفاق مردم اسرائیل هنوز ارتش را تنها نهادی به حساب میآورند که قادراست تا انسجام کشور چند نژادی شده و تمامی مشکلات ناشی از ان را که پدران بنیانگذار اسرائیل بیشک تصورش را هم نمیکردند، تضمین نماید. نوشتن تاریخ تسال (ارتش اسرائیل) نهایتا این امکان میدهد که ما تحولات روابط بینالمللی در خاورمیانه را تحلیل و درک کنیم،
سعید مقیسه ای
پارادوکس بزرگ این است که علیرغم انزجار همگان از جنگ و کشتار فلسطینی ها در نوار غزه و کشتار اسرائیلی ها، اما بدلیل هولناکی و ابعاد عظیم جنایات اسرائیل، هر کشوری و هر جریانی که بتواند در برابر اسرائیل و حامی آمریکایی او قد علم کند، بطور حسی مورد حمایت و حتی تشویق افکار عمومی جهان (نه لزومن دولت ها) قرار میگیرد.
مجید سیادت
بالا گرفتن تنش -عمدتا بین چین و امریکا – عده ای را به این فکر انداخته که وضعیت بینالمللی کنونی را مشابه وضعیت دوران گذشته، جنگ سرد بنامند. البته زمینه های تشابه این دو را نمیشود انکار کرد ولی مهمترین مسئله این دو دوره ، تقابل ایدئولوژیک در دوران گذشته بین بلوک غرب و "اردوگاه سوسیالیسمِ" بود که در دوره ی جدید به رقابت اقتصادی ( بین اردوگاه غرب و -عمدتا – چین و شاید روسیه - تبدیل شدهاست.
اسرائیل، ایران و حزبالله اکنون در فضای جنگی تحقیرآمیزی گرفتار شدهاند و به نظر میرسد که این تحقیر ممکن است باعث شود که آنها «درست فکر نکنند». سازمانهای جاسوسی میتوانند اتاق خواب و وسیله نقلیۀ هدف ترور را پیدا کنند، اطلاعات با کیفیتی در مورد حرکات هدف به دست آورند و مأمورانی را هم برای انجام ترور به خدمت بگیرند و یا یک موشک هدایت شونده، دقیق و نقطه زن را شلیک کنند که بتواند به اتاق خواب هدف برسد.
مجید سیادت
به نظر میرسد خانم هریس توانسته از پیش روی هر چه سریعتر ترامپ جلوگیری کند (احتمالا انتخاب جیمز دیوید ونس به مقام کاندیدای معاونت رئیس جمهور اشتباه محاسباتیست. او در زمانی که دموکراتها در بلبشو بودند انتخاب شد ولی صدای بی پرئای او بخش بزرگتری از رای دهندگان امریکائی را به هراس می اندازد). شایدف رمز موفقیت ترامپ ،در عین حال رمز شکست او باشد.
ف. دوردانی - ا. باقری
«جبهه نوین مردمی» باید با در نظر داشتن این شرایط فردی یا افرادی را برای پست نخست وزیری در نظر بگیرد. نخست وزیر و کابینه او باید از مجلس رای اعتماد بگیرد و پس از آن برای تصویب هر قانونی مجلس باید به حد نصاب آراء لازم برسد.
امید اقدمی
ارمنستان! کشوری مولود فروپاشی شوروی، که نامش در خبرها عمدتاً به دلیل جنگ بیپایانش با جمهوری آذربایجان تکرار میشود. این همسایهی شمال غربی ایران، پس از استقلال از شوروی به دلایل مختلف روابط معتدل و دوستانهای با ایران داشته است. روابط حسنه در پیوند با موقعیت جغرافیایی ارمنستان در مسیر مواصلاتی ایران – اروپا، از این کشور کوچک و مناسبات با آن، امکانهای ژئواستراتژیک بااهمیتی برای ایران میسازد.
سندیکای ث -ژ -ت دوباره بر فراخوان خود برای دادن رای به برنامه «جبهه نوین مردمی» تایید و تاکید می کند و رسما از همه نیروهای سیاسی جمهوریخواه دعوت میکند که مسئولانه عمل کرده و با خودداری از حفظ نامزدهایی از حزبشان در دوره دوم از مثلثی شدن انتخابات جلوگری کنند، زیرا حاصلی جز تضمین پیروزی راست افراطی نخواهد داشت. ما از همه دعوت میکنیم تا در مقابله «اجماع ملی» سد بر پا کنیم.
ما در یک لحظه شتاب تاریخی قرار داریم که میدان را برای رخداد بدترین و یا بهترین احتمالات و ریسک به زیرپاگذاشن بیسابقه دموکراسی مان وهمچنین امکان تجدید دوباره کسب دستاوردهای اجتماعی باز میکند. ث ژ ت در این شرایط نمی تواند تنها تماشاگر باقی بماند و باید با تمام قوا به نبرد با سرمایه که به هرترفندی دست میزند تا راه را بر روی « جبهه نوین مردمی » ببندد برود! ما تصمیم گرفتیم که با این فراخوان پیامی پر صلابت را اعلام کنیم. در شرایط فعلی نمی توان رای سفید یا ممتنع داد!
مجید سیادت
هشت ماه از شروع جنگ غزه میگذرد. در این مدت دولت امریکا و دولت اسرائیل – تدریجا و پس از عبور از فراز و نشیبهای فراوان – خودشان را گرفتار بن بستی کرده اند که هر روز عمیقتر میشود. خروج از این بن بست طرفین (لا اقل یکی از طرفین) را مجبور خواهد کرد که بعضی ارکان استراتژیک خود را رها کنند.
آقای گالانت ابراز تاسف میکند که نخست وزیر هر گونه بحث در باره بعد سیاسی جنگ را از اکتبر ۲۰۲۳ بتعویق انداخته و توصیه های اولیه ستاد کل (ارتش) را نادیده گرفته است. در طول یکهفته، افسران ارشد ارتش بطورگمنام این پیام رابدست خبرنگاران اسرائیلی میرساندند. آنها درموقعیتی این فشار را بر نخست وزیر اعمال میکنند، که مذاکرات با حماس برای برقراری یک آتش بست و آزادی گروگانها بار دیگر به بن بست رسیدهاند.
مهدی ابراهیم زاده
ایران نیازمند یک تحول دموکراتیک است، بگونهای که با گذر از جمهوری اسلامی راه برای ایجاد جمهوری سکولار دمکرات هموار شود. از نظر ما این تحول باید به اتکا جنبش های اجتماعی اعم از جنبش زنان، کارگران، مزدبگیران، معلمان، دانشجویان و اتنیک ها و با توجه به تکثر ملی، مذهبی و تمايلات جنسيتی با عنصر همبستگی بین آنها، صورت پذیرد. جمهوری آینده ایران باید برنامه توسعه پایدار عدالت محور و موزون را که تضمین کننده حقوق شهروندی، اعم از آزادی های فردی و اجتماعی در کشور پیش ببرد.
مهدی ابراهیم زاده
این کنگره ۲ روزه در واقع فینال چند ده کنگره مقدماتی در ایالات و مناطق مختلف اسپانیا و حاصل بحث های زیادی در باره چگونگی خطوط فعالیت آینده "چپ متحد"، شرکت یا عدم شرکت در ائتلاف انتخاباتی "سومار" به رهبری یولاندا دیاز و اساسا ادامه مشارکت در ائتلاف حکومتی با حزب سوسیالیست یا بیرون آمدن از ائتلاف و چسبیدن به ارزشهای چپ و حزبی خود بود
روابط بین المللی حزب چپ ایران
رفقای عزیز، ما سالهاست که روند مبارزه "چپ متحد" را در حیات سیاسی اجتماعی اسپانیا دنبال میکنیم. در سالهای اخیر شرکت فعال و تعین کننده جبهه شما درائتلاف اونیدا پودموس توانست به هژمونی سیستم دو حزبی در اسپانیا پایان دهد و تکثر سیاسی بعنوان یک واقعیت سیاسی اجتماعی وارد قدرت تصمیم گیرنده شود، این سیاست همچنان در ائتلاف سومار ادامه پیدا کرد و ما شاهد آن بوده ایم که این ائتلافات توانسته اند منشا تحولات و خدمات بزرگی در اسپانیا باشند.
فرید اشکان
این پرسشی است ناظر بر مناسبات بنیانی امروز و فردای کشور ما با همسایگان آن و نیز با کشورهای دارای وزن تعیین کننده در سیاست های منطقه ای و فرامنطقه ای. امکانات و محدودیتهای جغرافیائی کشور ما کدام اند تا بر پایۀ آنها بتوان مناسبات گفته شده را همخوان و همسو با منافع عالی مردم کشور، بنا نهاد؟
سرمایهگذاریهای بزرگمقیاس بایدن در سیاست صنعتی نشانگر تفاوت با دولتهای قبلی است و باعث ایجاد تغییر بنیادین در مباحث سیاسی داخلی و جهانی شده است. اما با وجوداین آمارها، بسیاری از آمریکاییها همچنان احساس میکنند که وضعیت اقتصادیشان بهبود نیافته است. ضعفهای ساختاری ریشهدار، از جمله قوانین کار ضعیف، سرمایهگذاری ناکافی در آموزش و مراقبتهای بهداشتی قابل دسترس، نرخ بالای بدهی و افزایش نابرابری درآمد و ثروت، به این معنی است که بیشتر آمریکاییها منافع بهبود اقتصادی کنونی را حس نمیکنند.
مجید عبدالرحیم پور – سیامک سلطانی
این پرسشی است ناظر بر مناسبات بنیانی امروز و فردای کشور ما با همسایگان آن و نیز با کشورهای دارای وزن تعیین کننده در سیاست های منطقه ای و فرامنطقه ای. امکانات و محدودیتهای جغرافیائی کشور ما کدام اند تا بر پایۀ آنها بتوان مناسبات گفته شده را همخوان و همسو با منافع عالی مردم کشور، بنا نهاد؟
این مناسبات چگونه می توانند باشند؟
این مناسبات چگونه می توانند باشند؟
مجید سیادت - مهرداد بهارآرا
این پرسشی است ناظر بر مناسبات بنیانی امروز و فردای کشور ما با همسایگان آن و نیز با کشورهای دارای وزن تعیین کننده در سیاست های منطقه ای و فرامنطقه ای. امکانات و محدودیتهای جغرافیائی کشور ما کدام اند تا بر پایۀ آنها بتوان مناسبات گفته شده را همخوان و همسو با منافع عالی مردم کشور، بنا نهاد؟
روابط بین المللی حزب چپ ایران
سخنران بعدی این پانل مسعود فتحی بود که به وضعیت عمومی طی یک سال گذشته از جمله شکست تقلای حکومت برای بازگشت به دوران قبل از جنبش «زن، زندگی، آزادی»، تحمیل حجاب اجباری و سرکوب زنان در فضای عمومی جامعه، اشاره کرد و افزود که رهبران جمهوری اسلامی همچنان بر ادامهی فشار بر زنان و نعترضان تاکید دارند. در جمهوری اسلامی تعرض به زنان و آزار و اذیت آنان نه فقط مجاز است، بلکه قانون نیز از متعرض و نه قربانی تعرض دفاع میکند. هم چنین روی وضعیت اقتصادی وخیم مردم و سقوط بخش وسیعی از مردم به زیر خط فقر، اعتصابات و اعتراضات کارگران، معلمان، بازنشستگان و
مهرداد بهارآرا
بر کسی پوشیده نیست که دو رژیم ایران و اسراییل ۴۵ سال است در حالت جنگ قرار دارند وبا این حمله اسراییل این جنگ بیش از پیش آشکار شده و وارد مرحله جدیدی شده است. این حمله پس از آن انجام شد که اسرائیل اعلام کرد: "پهپادی که شامگاه یکشنبه پایگاه نیروی دریایی این کشور در ایلات را هدف قرار داد ساخت ایران بود و این حمله با "هدایت جمهوری اسلامی" انجام شد." عقل سلیم حکم میکند که این حمله اسراییل در چارچوب جنگ متعارف بین دو رژیم دینی-افراطی جمهوری اسلامی و اسراییل تعریف شود.
مهرداد بهارآرا
چین تأثیر قابل توجهی بر اقتصاد سایر کشورها دارد و یکی از بزرگترین صادرکنندگان و واردکنندگان کالا و خدمات در جهان است. چین بهعنوان یک بازار مصرفی بزرگ، فرصتهای تجاری جدیدی را برای شرکتهای سراسر جهان ایجاد میکند. در مجموع، اقتصاد چین یک اقتصاد بزرگ، درهم تنیده و بسیار پیچیده است که تأثیر قابلتوجهی بر جهان دارد. چین همچنان درحالرشد و توسعه است و انتظار میرود در دهههای آینده به رشد خود ادامه دهد. واردات از چین در ایران سالانه بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار است که انتظار میرود با پیشرفت اجتماع بریکس بسیار بیشتر از این شود.
مجید سیادت
در سالهای گذشته توافق چند صد میلیارد دلاری بین ایران و چین (سرمایه گذاری چین در ایران) اعلام شد که در ایران سر و صدای فراوان به بار آورد. حفظ و توسعه ی رابطه با چین - برای سرمایه گذاری خارجی و مخصوصا در زمینه ی زیرساختهای ایران – اهمیت دارد.
از چین نباید انتظار داشته باشیم که - برای کمک به ایران - حاضر به ریسک کردن شود. هر معامله با چین (جدا از فساد موجود در رژیم ایران) باید بر مبنای منافع ملی ایران - مورد ارزیابی قرار بگیرد . ولی جدا از هیاهوهای سیاسی.
از چین نباید انتظار داشته باشیم که - برای کمک به ایران - حاضر به ریسک کردن شود. هر معامله با چین (جدا از فساد موجود در رژیم ایران) باید بر مبنای منافع ملی ایران - مورد ارزیابی قرار بگیرد . ولی جدا از هیاهوهای سیاسی.